Forum.Over.Net

Nepremičnine

Odgovarjajo: Aleš Goršak, nepremičninski svetovalec

Svetovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin. Pomoč pri pravnih in ostalih področjih povezanih z nakupom ali prodajo nepremičnin. Svetovanje pri pripravi finančne konstrukcije za nakup.

Aleš Goršak , nepremičninski svetovalec

Aleš Goršak

Je nepremičninski strokovnjak z licenco MOP in se s prodajo nepremičnin profesionalno ukvarja že od leta 2003. Zaposlen je v podjetju Tanal nepremičnine (Tanal d.o.o.). Odgovarja na vprašanja povezana s prodajo in nakupom nepremičnin.

Kdo plača provizijo nepremičninske agencije, Najemnik ali

Default avatar

Najemojemalec?

Zadnjič sem slišala, da po novem provizijo nepremičninski agenciji plača samo Najemodalaec, v primeru oddajanja stanovanja. Ali je to res? Kje to piše, v katerem zakonu?
Default avatar

Najboljše

A ni dovolj, da mora najemodajalec kupiti stanovanje, pa plačati davek pri nakupu nepremičnine, pa plačevati NUSZ vsako leto, pa vsako leto davek od oddajanja premoženja v najem, pa skupni sklad pa še in še....

A zato bi najemodajalec moral še plačevati provzijo agenciji?

A ne bi potem bilo najboljše, da vam najemodajalec da še stanovanje brezplačno - brez najemnine? Ali pa mogoče še stroške plača?
Default avatar

kajkakkaj

Že v štartu je zgrešeno, da se lotite najemanja ali oddajanja z agencijo. Agencija za vas ne naredi popolnoma NIČ. Če nimate časa za oglede, prosite kakega prijatelja, ki čas ima in mu skuhajte eno dobro večerjo. Pogodbo lahko kupite v DZS, jo najdete na internetu, sestavite sami. Podpišete jo pri notarju v izvršljivi obliki in mirna bosna. Če pride do težav, nobena agencija ne odgovarja za NIČ .Pobašejo pa ponavadi eno najemnino pri najemodajalcu in eno najemnino pri najemniku + ddv.

Moderatorji

Aleš Goršak , nepremičninski svetovalec
Aleš Goršak