Forum: Nepremičnine

Svetovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin. Pomoč pri pravnih in ostalih področjih povezanih z nakupom ali prodajo nepremičnin. Svetovanje pri pripravi finančne konstrukcije za nakup.

Prodaja nepremičnine

Odgovori Nova tema
Default avatar šime 14 Apr 2017 04:53

Prodati želim nepremičino in me zanimajo vaše izkušnje, predvsem, komu od nepremečninskih agentov zaupati. Vseh je sama hvala, kaj in kako so uspešni? Je pametno imeti 2 agenciji, je bolje prodajati sam? Hvala za odgovore

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar bodoča kupovalka 14 Apr 2017 11:32

Če vprašaš mene ... mi bomo počasi prodali družinsko stanovanje in verjetno kupili nekaj za otroke. Vsekakor pa se bo družinsko stanovanje prodajalo. Malo že gledam oglase in absolutno dam prednost zasebnim oglasom. 90 procentov agencij in agentov je samo sladek jezik, efekt je pa bolj švoh. Njihovi oglasi so poleg tega nepopolni, zavajajoči ali celo z lažnimi/napačnimi podatki. Tudi pravno stanje mora kupec kljub vsemu preverit sam, če hoče biti ziher, da je vse OK.

Sam daj oglas, itak te bodo potem klicale tudi agencije, ne podpisuj ekskluzive z nobeno. Pripravi čim boljši oglas s čim več podrobnostmi, letnicami obnove in investicij, čim lepšimi fotkami (vsaj stojalo s perilom lahko postavite nekam proč ...) in po možnosti s tlorisom. Pa z eno realno ceno, ne je napihnit za 20 ali 30 procentov, češ, saj vsi glihajo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar že videno 14 Apr 2017 12:55

Vse svoje nepremičnine sem kupil in prodal sam. Za pomoč sem se ob speljavi posla obrnil na odvetnika, plačal pa sem ca 20% kar bi dal za (slabšo?) storitev agenciji.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar šime 18 Apr 2017 08:17

Hvala za odgovore, dobil sem take kot sem si želel in nekako tudi pričakoval. Še to me zanima, koliko imaš sploh še maneverskega prostora, če trije solastniki podpišejo Pogodbo o posredovanju pri prodaji z nepremičninsko agencijo in se potem 2 strinjata s prodajo, eden pa ne.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar že videno 18 Apr 2017 09:45

Očitno me ne boste poslušali ter boste prodajali preko agencije.

Glede na to, da pričakujete težave pri prodaji, predlagam da sklenete solastniki dogovor o minimalnih pogojih za prodajo ter zadevo overite pri notarju.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar šime 20 Apr 2017 20:40

Ste mi bili v veliko pomoč, problem je v tem, da nihče ne želi prevzeti vlogo prodajalca......Hvala tudi za zadnji nasvet!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh