Med.Over.Net

Zdravilstvo

Odgovarjajo: Dominik Golenhofen, zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)

Ali imate različne zdravstvene težave in vas zanima še nekoliko drugačen pogled nanje? Bi želeli izvedeti, kaj o njih meni zdravilec z nemškim državnim izpitom? Na tem naslovu dobite neodvisne in alternativne odgovore dipl. holističnega bioenergijskega medicinca.

Dominik Golenhofen , zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)

Dominik Golenhofen

nervozno črevesje- TKM

Default avatar

lupina88

Pozdravljeni!

Upam da mi boste lahko pomagali s kakšnim nasvetom glede TKM. Stara sem 29 let in Imam kar hudo moteče težave z nervoznim črevesjem in na splošno nervozo, da že močno ovira kakovost mojega življenja. To težavo imam že več let. Problem imam z vsakodnevnim jutranjim hitenjem na blato. To je še posebej izrazito če imam kakšen opravek npr. Že to da moram peljati otroka v vrtec. Vsako jutro moram vsaj 3x iti na blato ki pa je bolj mehko in tudi vonj je bolj izrazit. Zraven me obvezno še zvija po trebuhu. Zjutraj me ponavadi tako zvije na wc da imam občutek da ne bom morala zadržati do wc ja. Imam tudi napenjanje v trebuhu in pline. Po zajtrku mi je velikokrat slabo ali pa imem nek čuden napet občutek v trebuhu. Če sem kje dogovorjena npr. frizer... imam vedno težave s črevesjem če pa me ne tišči ko sem še doma pa me bo prijelo med potjo ali obvezno tam. Zaradi tega se zelo težko kam odpravim in vedno zamudin ker že vnaprej v da bom imela težave s črevesjem. Imam občutek kot da sem v začaranem krogu če sem nervozna imam veš čas občutek da moram odvajati blato, če pa me slučajno samo malo začne zvijati v trebuhu pa postanem takoj nervozna. Zaradi teh težav se mi je razvila neke sorte anksiozna motnja saj vsakič ko sem kje v trgovini ali nekje kjer je več ljudi ali možnost da bom nekako izpostavljeni se začnem tresti, potiti, srce mi razbija in napenja me v trebuhu kar pa me posledično zaradi tega nažene na blato ali pa imam vetrove. Vse to skupaj mi je že res grozno saj si skoraj nikamor ne upam iti zaradi strahov da se mi bo to pojavljalo. Zjutraj imam tudi nekako oteženo in plitvo dihanje, kot da ne morem globoko vdihniti. Po nogah ima polno modric in se sploh ne spomnim da bi se kam udarila. Pod očmi imam modre podočnjake in sem zelo bleda. Imam tudi kdaj težave z nizkim pritiskom. Večina časa sem utrujena in brez energije. Imam tudi že od rojstva težave z očmi (daljnovidnost in astigmatizem) in sem oseba ki se velikokrat in hitro ujezi in to rada pokaže. Gibam se zelo malo ravno zaradi vseh teh težav. Imam tudi zelo suhe ustnice. Menstruacije so normalne ima pa bolj boleče ovulacije. Res bi vas iskreno prosila za kakšen nasvet kako si lahko pomagam?
Default avatar

Dominik Golenhofen

Spoštovana!
Verjamem, da glede na opisane težave vedno težje funkcionirate. Nujno boste morala vnesti nekaj sprememb, če boste želela stanje izboljšati.
Splošno znano je (zadnja leta je tudi vse več znanstvenih dokazov), da je črevesje organ, ki je tesno povezan z ostalim živčnim sistemom (zato potrebujemo stabilno črevesno floro).
Prvo, kar bi morali urejati, je prehrana. Brez testiranja vam ne morem reči, katere intolerance so se pri vas razvile, vam pa glede na izkušnje predlagam, da popolnoma izločite kravje mleko in mlečne izdelke, gluten in pa sladkor (za več informacij o prehranskih smernicah pri stabilizaciji črevesja, pobrskajte po forumu).

Druga stvar, ki se je morate lotiti, je ugotavljanje zavednih ali nezavednih vzorcev, ki vam povzročajo konstanten stres (pri vas so prisotni predvsem strahovi). Mislim, da boste pri tem potrebovala podporo terapevta. V podobnih primerih imamo zelo dobre izkušnje z metodo Gestalt (terapevtka Rosanda Meško).

Glede na šibko črevesje ste lahko izčrpana na nivoju mineralov in vitaminov. Predlagam vam kuro z B vitamini (B complex)

Upam, da sem vam vsaj malo nakazala, kako naprej.

Lep pozdrav!
Dominik Golenhofen
zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
in
Ksenija Lakota
zdravilka

Golenhofen d.o.o.
Obrije 10, Ljubljana
Telefon: 059 059 090
www.golenhofen.si
[email protected]

Moderatorji

Dominik Golenhofen , zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
Dominik Golenhofen