Med.Over.Net

Zdravilstvo

Odgovarjajo: Dominik Golenhofen, zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)

klistiranje

Default avatar

zulaja31

Pozdravljeni,
imam vprašanje glede samoklistiranja. Celo življenje imam že prebavne težave kljub aktivnemu življenju in zdravi prehrani. Gre za napihnjenost, zaprtje - in posledično tudi bolečine, kar se ni spremenilo ne glede na to, kaj vse sem poskušala - različne preiskave, probiotiki, diete, ni da ni. Ker sem tudi alergik, me obilo zelenjave precej napihne, vseeno pa je moja prehrana sestavljena iz skoraj polovice zelenjave, ker jo imam pač rada.
Težave so se pojavljale do pred letom dni, dokler nisem odkrila klistiranja. Že na koloskopiji so mi priporočili samoklistiranje, tudi zato, ker naj bi imela črevesje na enem mestu speljano malo bolj zavito. Kar hočem povedati, je, da odkar se klistiram (skoraj vsak dan), je moje življenje čisto drugačno. Pa nimam nekih idej o očiščenju in lahkotnosti in hujšanju, če mi ne bi bilo treba, se pač ne bi. Definitivno pa je vredno, da me potem cel dan ne boli vsa trebušna votlina. Izgleda, da mi pač pomaga tisto praznjenje zadnjega dela črevesja, ki se sicer ne premakne nikamor. Pa tudi res je, da s klistiranjem okoli 5 dl vode črevesje nekako spodbudim in včasih odvajam še naslednji dve uri povsem običajno, brez pomoči vode.
Prosim vas za mnenje, ali je lahko z leti kaj bistveno narobe, če se skoraj vsak dan klistiram? Moj sistem praznjenja je takrat, ko se kakšen dan ne klistiram, povsem isti, kot je bil pred leti. Torej nobenih sprememb. Tudi nimam kakšnih vnetij ali česa podobnega.
Hvala lepa za mnenje, vesela bom tudi še kakšne druge izkušnje.
Default avatar

Dominik Golenhofen

Pozdravljeni!

S klistiranjem imamo v ordinaciji samo pozitivne izkušnje, vseeno pa mislim, da bi morali odkriti vzrok za vaše težave. Intolerance in alergije se z leti spreminjajo, ostaja pa seveda vzrok, zakaj je črevesje šibkejše in posledično tudi imunski sistem. Predvsem bi bilo smiselno uživati tudi več kuhane zelenjave, saj vam najbrž primanjkuje encimov. Več bi pokazalo testiranje pri terapevtu za celostno zdravljenje.

Vse dobro!
Dominik Golenhofen
zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
in
Ksenija Lakota
zdravilka

Golenhofen d.o.o.
Obrije 10, Ljubljana
Telefon: 059 059 090
www.golenhofen.si
[email protected]

Moderatorji

Dominik Golenhofen , zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
Dominik Golenhofen