Med.Over.Net

Zdravilstvo

Odgovarjajo: Dominik Golenhofen, zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)

Ali imate različne zdravstvene težave in vas zanima še nekoliko drugačen pogled nanje? Bi želeli izvedeti, kaj o njih meni zdravilec z nemškim državnim izpitom? Na tem naslovu dobite neodvisne in alternativne odgovore dipl. holističnega bioenergijskega medicinca.

Dominik Golenhofen , zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)

Dominik Golenhofen

Alergija na gluten

Default avatar

Sadrika

Lepo pozdravljeni!
Stara sem 38 let, pred 3 leti sem prvič rodila c CR zaradi nenapredovanja. Po tem so se mi pričele mnoge težave (od utrujenosti, izčrpanosti, padca imunskega sistema,...), ampak nbolj moteča, ki pa še vedno traja je alergija na gluten, katero sem sama ugotovila, saj mi je splošna medicina predpisovala samo kreme za izboljšanje stanja, vzroka pa niso želeli oz. mogli ugotoviti. Kljub dieti, se meni koža ni popravila do 100%, so pa bila vmes boljša in slabša obdobja (predvidevala sem, zaradi prehranjevanja v tujini oz. zunaj, kjer nisem bila 100%, da zaužijem obrok brez glutena).
Letošnjega avgusta sem se odločila za pomoč bioresonance, ki mi je sicer ugotovila zelo močno alergijo na gluten in pšenico, manjšo pa na OH, govedo in oreščke. Dieto sem vzdrževala, poleg tega sem izločila tudi laktozo, oreščke, sladkor in goveje meso. Redno sem hodila na bioresonančne terapije na 7.dnevne razmike in po 10. terapijah mi je terapevt rekel, da morava prekiniti, alergija sicer še ostaja, mi pa svetuje, da začnem po ca.1 tednu v hrano dodajati vse kar sem izločila, se pravi tudi pšenico in gluten. Se mi je pa sedaj stanje poslabšalo, kljub temu, da 1 teden še ni mimo, prav tako še nisem začela in nimam še sploh namena začeti vnašati v telo vso hrano, me pa zanima sledeče; ali je moja alergija sploh ozdravljiva, ali se naj pač navadim nanjo in sem na dieti dokler jo bom imela? Ali bi morala poskusiti še pri katerem drugem terapevtu? Moram pa povedati, da mi je zdravilec delal poleg bioresonance še: (upam, da bom prav opisala), obseval limfne točke z magnetom, terapija z bakrenimi spiralami(kje ležiš med 2 ogromnima bakrenima spiralama) in še nekaj kar pa ne znam opisati, je pa izgledalo podobno kot bioresonanca, v vsaki roki držiš po eno kovinsko palico, ki sta priključeni na 1 manjši ekran, kjer je nastavil program za alergije. Tako je vsaka terapija trajala ca. 2 uri.
Moram še povedati, da se mi je stanje vmes izredno poslabšalo, kar se je kazalo kot gnojni izpuščaji ob nohtih ali celo pod njimi, kar je seveda grozno bolelo in imam sedaj tudi precej deformirane nohte. Vse to sem pripisovala terapijam in temu, da se telo čisti strupov. Ta teden, ko sem imela zadnjo terapijo, se mi je koža že skoraj popolnma popravila in sva bila oba s terapevtom zelo zadovoljna inva slla, da sem zdravlena, vendar s se mivčerj poov poavii rbni mehurčki, ki zelo srbijo, pečejo in posledično je tam koža razpokana do krvi in pordela imam pa to samo na desni roki, v celoti vsi prsti, razen palca, sega pa do sredine dlani, tako z zunanje kot notranje strani.
Zanima me torej, ali se da mojo alergijo sploh pozdraviti? Ali me je morda moj terapevt napačno zdravil? Ali sva samo prehitro končala s terapijami?
Hvala za vaš čas in govor

Lp Sandra
Default avatar

Dominik Golenhofen

Spoštovani!

V opisu vaših težav pogrešam glavno - kaj je bilo ugotovoljeno kot vzrok. Vsaka alergija ali intoleranca je namreč vedno posledica, vzroki pa so različni: hormonsko neravnovesje, dolgotrajen stres, vitalnost zob, osiromašena prehrana, kronična obremenitev s težkimi kovinami... Vse našteto nam zniža vitalnost, simptomi kot posledica pa so pri vsakomur od nas lahko malo drugačni. Pogovorite se s terapevtom predvsem v tej smeri, saj je očitno, da vzroki niso bili popolnoma odpravljeni.

Vse dobro vam želim!
Dominik Golenhofen
zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
in
Ksenija Lakota
zdravilka

Golenhofen d.o.o.
Obrije 10, Ljubljana
Telefon: 059 059 090
www.golenhofen.si
[email protected]