Forum: Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Oven, Bik, Dvojčka, Rak, Lev, Devica, Tehtnica, Škorpijon, Strelec, Kozorog, Vodnar, Ribi

Odgovori Nova tema
Default avatar Mirza 6 Mar 2008 19:51

Zahodni zodiak – iz oči indijskih mojstrov modrosti

Zahodni zodiak se dopolnjuje s kitajskim

Za celovito razumevanje svojega zodiakalnega znamenja je dobro prebrati tudi vse ostale opise znamenj. Vsako znamenje ponuja drugačne možnosti za duhovni napredek. Noben od njih ni niti boljši niti slabši od drugega. Vsakdo ima posebne sposobnosti za razvoj svojih lastnih edinstvenih zmogljivosti. Kaj lahko storimo potem, ko ugotovimo, kateri je naš zodiakalni znak?

Osnovni cilj astrologije je, da pomaga človeku izbrati svojo lastno življenjsko pot, neodvisno od zunanjih vplivov (za katere je dobro vedeti, da obstajajo). Tako postane duša svobodna in jo vodi le svetloba iz svojega lastnega srca, z že prej vsajeno energijo Stvarnika – univerzalno ljubeznijo.

Najvažnejša naloga astrologije je, da pomaga človeku razumeti, da se lahko razvija znotraj sebe. Tam ima vsak svoje notranje vesolje tankočutnih, ostroumnih in nežnih energij, da lahko uživa v Znanju. Razvijajoč svoje notranje vesolje, se človek postopoma osvobaja zasužnjenosti zunanjega vpliva vesolja. Na globljem nivoju odkriti, kdo in kaj smo, pomeni odkriti, kaj je celo vesolje, saj smo mi in vesolje zunanji izraz edine in iste resnice. To je več tisoč let stara znanost iz starodavne Indije, ki se imenuje Notranja astrologija, ki ji modreci rečejo tudi Ocean Zavesti/Znanja.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oven: 21. 3. – 19. 4.

Oven predstavlja prvi močan naskok v obdobju pomladanskih začetkov. Pomladansko izobilje je podobno tistim obdobjem v razvoju ega (meduli oblongati), ko Oven stopa v življenje z upanjem in pričakovanjem, s tisto nenavadno mešanico samo-zasedenosti in samo-pozabljivosti, ki jo lahko najdemo pri otroku. To je obdobje, ko lastni interesi zajemajo vse. Duh Ovna ni nujno brezčuten ali egoističen, temveč prej označen s tisto popolno usmeritvijo energij, ki edina lahko pripelje do najvišjega uspeha. Duh Ovna je spoznanje, da bo v »neskončni sedanjosti« ali večnosti vedno prisotna priložnost za odpuščanje in za popravljanje napak.
Z Ovnom upravlja Mars, planet energije, ki mu omogoča vrsto ostrih udarcev v boju za zmago. Vsakokrat silovito napade, kot da bo celotno zmago dobil z enim samim udarcem. Vpliv Ovna je lepo prikazan z dinamično energijo ognja, ki je šele na začetku; kot šibek plamenček, ki zaneti papir in trske.
Ključ za razumevanje vpliva tega znamenja je gibljiva energija.

Sonce v Ovnu
Kadar se Sonce nahaja v Ovnu, pokaže oseba, rojena v Ovnu, svojo avtoriteto tako, da premika gore. Oven je neustrašen, neuničljiv, energičen in ambiciozen pionir. Prirojena podjetnost je ena od značilnosti resničnega vodje. Ovnova pripravljenost za dajanje pobude in začetne korake ga tako zaposli, da pozabi preveriti, ali sploh sme to početi. Vendar je lahko tudi oseba, ki si misli: »Kdor rizskira, profitira«, saj lahko vedno začne znova in iz nič. Zanj nedosegljivega cilja ni, saj se vsakega ponovnega poskusa loti z enakim navdušenjem kot prvič.

Uspeh in neuspeh sta nujna in neločljiva dela obstoja na svetu, človeška duša pa je neskončna, nespremenljiva in nedotakljiva pred kakršnimkoli zunanjim vzponom ali padcem. Čimbolj se naučimo živeti iz svoje notranjosti, bolj bomo razumeli, da ne obstajata ne preteklost, ne sedanjost. Obstaja edinole sedanjost, zato je vsak trenutek lahko dolgo iskani izhod k neskončni svobodi, ko se zasidramo v Božanskem. Če se v sedanjosti potrudimo in se duhovno razvijemo, nam bo v prihodnosti veliko bolje.

Vsak vdih je psihična možnost za nov začetek v našem življenju. To je duh Ovna. Vsak človek v svojem življenju mu mora dati določen prostor. Vsaka človeška lastnost ima tudi svoje pasti. V vsaki moči je vsebovana njej nasprotna hiba. Oven, znamenje gibljive energije, daje drugim znamenjem nujne lastnosti, kot so potrpežljivost, neutrudna vztrajnost, nepopustljiva odločnost. Oven izziva, da se drugi vnamejo in se mu pridružijo v projektu. Ovnovi sodelavci se potem kmalu začudijo, kako to, da se še vedno ukvarjajo s tem projektom, medtem ko Oven začenja že naslednjega, novega in drznega.

Oven potrebuje delo, ki mu bo prineslo vsak dan nove izzive, nove možnosti, da lahko začne z novo zagnanostjo od začetka. Prevelika želja, da bi začel kaj novega, ga lahko pripelje do tega, da ne začne ničesar. To je nepotrebno zapravljanje energije in ljudje sčasoma opazijo ta prozorni, površinski sloj samozaupanja, zato ne zaupajo več v njegove velike načrte.

Beseda potrpežljivost ga duši, vendar se res mora naučiti samokontrole. Malo energije, ki je pazljivo usmerjena, lahko doseže veliko več od večje energije, razpršene v vse smeri. Oven ne mara misliti preveč vnaprej, razen če v svoje plane lahko vnese kakšen nov začetek. V svoji želji, da bi ujel radost trenutka, mora iti samo korak globlje, da bi spoznal to »vedno novo radost«, ki izvira iz njegove notranjosti, ki pa je označba zavesti duše.

V hrbtenici obstajajo energetski tokovi, ki tečejo v ritmu človekovih tokov zavesti. Človekova energija se giblje navzgor ob prebujanju, potrditvi življenja in navdušenja. Dvig te energije navzgor pomaga človeku dvigniti njegovo razpoloženje. Oven je že po naravi pravi mojster povečevanja svoje energije.

Opomba:
Tebi Oven, Stvarnik daje kot prvemu seme. Za vsako, ki ga boš posadil, se bo milijon drugih razmnožilo v tvoji roki. Ne boš imel časa gledati, kako bo seme vzklilo in kaj bo iz njega raslo, ker bo vse, kar boš posadil, ustvarjalo nove in nove potrebe po sajenju.

Prvi boš, ki bo prodrl v plodna tla človeškega uma s Stvarnikovo Idejo. Toda, ni tvoje delo to Idejo negovati ali jo raziskovati. Tvoje delo je aktivnost – naučiti moraš človeka, da se zave moči Stvarnikove Kreacije.

Za tvoje zasluženo delo, ki ga boš opravljal na Zemlji, dobiš darilo lastnost – Samozavest.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bik - 20. 4. – 20. 5.

Biku odgovarjajoči simbol je sveža pomladanska zemlja, mehka in bogata, pripravljena proizvesti obilje čudovitega cvetja in koristne vegetacije. Lepota, Venera vlada z Biki in koristnost, Bik je zemeljski znak, sta osnovni usmerjenosti in aktivnosti tega zodiakalnega položaja. Srečen je Bik, ki lahko svoja navidezna nasprotja spravi v ravnotežje in lahko vidi lepoto v koristnosti in korist v lepoti.

Bik je tisto letno obdobje, v katerem posejano seme začenja kliti v zemlji, zahtevajoč svoje mesto pod soncem. To je čas počasnih, tihih začetkov, velike potrpežljivosti pri pripravi, vendar tudi čas velike pripravljenosti za rast, ki se je že začela. Bik predstavlja duh, za katerega je značilno, da vsako začeto delo pripelje do konca – je duh podpirajoče energije.

Sonce v Biku
Če se Sonce nahaja v Biku, si predstavnik tega znamenja prizadeva izraziti svojo avtoriteto s tem, da trdno prime življenje v svoje roke. Njegova moč in energija sta zelo velika, zaradi tega jih mora sčasoma obnoviti. Zaradi tega potrebuje dom, kjer se lahko v miru in varno po težkem delu spočije po napornem delu. Na najvišjih nivojih pomaga Bik k razvoju obstoja na duhovni poti. Varnost je pomembna vsakemu Biku, ne toliko materialna, temveč splošna trajna varnost.

Zaradi njegovega prijateljskega in pogosto blagega obnašanja, kar je posledica vpliva Venere – lepota, skladnost, kot tudi zaradi obotavljanja pri začetkih nekaterih aktivnosti, drugi ljudje večkrat podcenjujejo njegovo izjemno energijo, ki jo je zmožen vložiti v nek projekt vse do njegovega zaključka. Kadar se loti dela, vztraja tudi v primeru, ko drugi odnehajo zaradi izčrpanosti. Kaj je glavna spodbuda njegovi veliki energiji? Naj vprašajo sami sebe, zakaj se jim zdi tako nujno, da morajo pravočasno zaključiti neko stvar.

Zakaj mnogi Biki čutijo, da morajo urediti svoj svet po utrjenih vzorcih in iz vsega odstraniti nepredvideno? Zato, ker Bik ni gotov vase. Bik je mlado znamenje, ki vsebuje oboje –vznesenost, navdušenje in ranljivost mladosti. Starejši Biki čutijo, da njihove sposobnosti še vedno niso resnično preizkušene. Dvom vase jih žene, da se vedno znova potrjujejo.

Znani Bikov bes delno nastane zaradi občutka nemoči pri poskusih, da bi se stvari ustalile, morda pa kaže samo na poskus težnje k ravnotežju. Biki naredijo vse, da svojo naravo, kot tudi vse drugo držijo pod strogo kontrolo, kar jim omogoči obdržati stanje miru.

Leta in leta lahko potrpežljivo skrivajo načrt, ne da bi drugi kaj vedeli ali sumili o tem. Potem pa nepričakovano začnejo zelo odločno delovati, ne da bi njihovi prijatelji kaj vedeli o tem. Biki se morajo naučiti verovati v višje sile, se predati Najvišjemu.

Zapomnite si, da je pretirano prizadevanje okoli česarkoli sporočilo dvoma. Biki naj se naučijo večje zaupljivosti Stvarnikovemu načrtu, po katerem se vse najbolje konča. Da bi se osvobodili zunanjih navez, se morajo naučiti predajati, ne pa kontrolirati.

Kadar dajejo, naj ne mešajo ljubezni s prepuščanjem užitkom, niti praktičnost s sebičnim pohlepom. Naučijo naj se ljubiti nesebično.

Naj posvetijo svojo izjemno energijo dobrobiti drugih. Biki se zelo težko naučijo popolne predaje življenju. Koristno je, da naučijo svoj um, da se trdo oprime vere v življenje, tako da se njegovo prepričanje o sprejemanju življenja povsem naravno razvija, vse dokler ne razume, da se ničesar v življenju ni treba oprijemati, ker je vse njegovo že v Stvarniku.

Vsak dan bi se moral Bik zavedati tega notranjega Znanja, se poglobiti vase, v center, ki je v priželjcu, kjer je Stvarnik. Zapomnite si, da vse dokler si sami prizadevate na ta način, vas Stvarnik nikoli ne bo zapustil.

Opomba:
Ti Bik, dobiš nalogo, da to seme spremeniš v praktično uporabno stvar. Tvoje delo je veliko, ker bo zahtevalo potrpežljivost - dokončati moraš vse, kar je začeto v umu, sicer se bo seme zgubilo v vetru.
Ni pa tvoje delo raziskovati ali spreminjati mišljenje na pol poti, niti se zanašati na druge, pri nalogi, ki jo zahteva Stvarnik od tebe.

Zato dobiš kot darilo, lastnost - Moč.

Uporabljaj jo modro.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dvojčka: 21. 5. – 20. 6.

Dvojčkom vlada planet Merkur, ki je mentalno znamenje. Odlikuje se z mladostnim preobiljem in navdušenjem. Kot zračno znamenje je usmerjen bolj na samo gibanje navzgor, kot pa na določen cilj. Ključ za vpliv Dvojčkov je prevzetost z več različnimi idejami o stvareh, kot pa o stvareh samih.

Sonce v Dvojčkih
Če ima oseba Sonce v Dvojčkih, potem ona oddaja moč idej. Svojo avtoriteto si prizadeva uresničiti skozi svojo ostroumnost in mentalno prefinjenost. Za Dvojčka je bolj kot za večino drugih ljudi nujno, da se v praksi ne naveže na lastne ideje. Nagnjenost Dvojčkov k pripovedovanju teorij »v zraku«, lahko pripelje, če je pozitivno usmerjena, do ustvarjalne genialnosti višje stopnje.

Dvojnost Dvojčkov je normalna posledica njihove zračne narave. Zrak se ohlaja, kadar se dviga, greje pa, kadar se spušča. Podobno so tudi Dvojčki spremenljivi, če dopuščajo, da z njimi vlada izključno razum. Njihovi miselni procesi morajo biti kanalizirani v trdne življenjske vzorce. Delo in odgovornost sta načina, da se disciplinira »Merkurjev« razum, zato sta za Dvojčke zelo pomembna. Delo in odgovornost delujeta nanje kot trdno sidro za lebdeči balon njihove narave.

Značilnosti tistih Dvojčkov, ki so preveč navezani na svoje subjektivne miselne procese, sta omahljivost in nezanesljivost. Če Dvojčku uspe sprejeti duševno nevezanost za svoje ideje in misli o življenju in resničnosti, bo njegova dvojna narava razvila pozitivna znamenja: vsestranskost, prilagodljivost in veliko prefinjenost misli.

Napredni Dvojčki so sposobni neko zadevo videti z več strani, razsoditi mnoge možnosti v situacijah, ki so drugim videti kot slepa ulica. Ne pozabite, da se Dvojčkov let navzgor proti popolnosti začenja pri zdravih odnosih z resničnostjo, ki jih najdete okrog sebe. Naj ne postane zaljubljen v svoje lastne poglede, ne da bi s spoštovanjem poslušal tudi tuje.

Če ste, kot je večina Dvojčkov, klepetulja, si prizadevajte, da ne bi postali »pijani od preobilja svoje lastne zgovornosti«. Razvijte duševno umirjenost. Preveč premišljevanja rodi zaskrbljenost, ki je zanesljiva pot, da ne najdemo pravih rešitev. Doseči duševno umirjenost pomeni več kot samo preprosto zavračanje vznemirjenosti.

Človek lahko odseva resnico, ne more pa je narediti. Da bi jo odseval, je nujna duševna umirjenost. Mojstri joge primerjajo človeški razum z jezerom. Vse dokler na površini vode obstajajo valovi, ki se dvigajo in spuščajo, odsev Lune ni jasen. Migljav Lunin odsev je videti kot posledica igre valov. Vsakdo, ki tako misli, sklepa povsem napačno. Mnogi tudi napačno mislijo, da bo Lunin odsev bolj bleščeč in popoln, če bodo valovi večji. Podobno pa razmišlja tudi človek z nemirnim razumom, ki je prepričan, da lahko samo s povečanjem svojih reakcij doseže izjemne navdihe. In vendar je res - kot je odsev Lune jasen samo takrat, kadar je jezero umirjeno - tako se tudi resnica lahko spozna samo v primeru, če nemirne misli počivajo. »Joga je nevtralizacija valov nemirne zavesti in občutkov«. Naj bo to vodilo vsem Dvojčkom, ki iščejo resnico.

Namesto da se Dvojčki trudite spomniti vsake rešitve, pustite svoja okna razuma odprta kot pri načelih Znanja, in presenečeni boste, koliko odgovorov lahko dobite. Imejte posebej odprto tisto »okno« med obrvmi. Jogiji poučujejo, da se tam nahaja kanal za naša najbolj vzvišena stremljenja. Aktivnost razuma, ki gre gor in dol, je še posebno značilna za mnoge Dvojčke, je tesno povezana z določenimi gibanji energij navzgor in navzdol v hrbtenici. Z zavestnim naporom preprosto usmerite obe gibanji energij. To je res lažje, kot nadzorovati različne nemirne misli.

Opomba:
Ti Dvojček, dobiš vprašanja brez odgovorov, tako, da boš lahko omogočil sporazumevanje med ljudmi.
Nikoli ne boš izvedel, zakaj ljudje govorijo ali poslušajo, toda v svojem iskanju odgovorov, boš našel Stvarnikovo darilo za sebe - Znanje.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rak: 21. 6. – 22. 7.

Rak je prvi od poletnih vodnih znamenj, ki je bolj resen in se zaveda svoje lastne vloge v veličastni drami življenja. Ima raje potočne vrtince kot enoličen tok rek. Raki so gospodarji potokov in rečnih obrežij, kjer na njihovih kleščah odsevajo vrtinci in vodni tokovi.

S kleščami lovijo in prijemajo ter s tem simbolizirajo značaj oseb, ki so rojene v znamenju Raka. S kleščami je izražena njihova želja za pridobitev materialnih dobrin ter izjemna nagnjenost, da stvari ne spustijo iz rok. Rakom upravlja Luna, ki jim določa, kakšen osebni pomen bodo imele pridobljene stvari.
Ključ za razumevanje vpliva Raka je želja, da se stvari ponotranjijo globoko v osebno osredotočenost.

Sonce v Raku
Če ima oseba Sonce v Raku, gleda na avtoriteto z vidika osebne lasti. Prej bi Rak rekel: »Ta in ta je moj učitelj, moj oče«, kot pa: »Jaz sem učenec ali otrok tega in tega«. Avtoriteta, ki jo želi izkazati, je globoko osebna.

Negativno manifestirana avtoriteta lahko pripelje do izjemne posesivnosti, in tako postane svoje lastno propadanje. Ljudje, ki jih želi Rak imeti samo zase, bodo prej ali slej pobegnili od njega. Stvari, ki jih hoče imeti samo zase, se bodo ali razbile ali izgubile.

Pozitivno izražena avtoriteta lahko postane neomahljiva zvestoba, kot jo mati izkazuje otrokom. Če Rak nekoga sprejme za prijatelja, mu je omogočen vstop v njegovo osebno vesolje, v »dom«, v katerem ne boste nikoli več tujec. Rak je pravi lastnik »doma«, t.j. svoje notranjosti, ker se bolj intuitivno zaveda naravnega pretoka stvari. Nima iluzij glede kontroliranja življenjskega toka reke. Njegovi interesi so preveč osebni in osrediščeni, da bi mu dovolili svobodno preiti v ta glavni tok. Zaradi tega je njegova lastnost, da kot vrtinec v potoku pritegne tisto, kar želi, v svojo lastno tirnico, ostalo pa prepusti, da teče mimo njega skoraj tako, kot da ne obstaja.

Energija Raka je usmerjena k zapiranju vase in zaprtosti v svoj majhen krog. Zaradi svoje izjemne potrebe po samozaščiti se odreka svoji rasti. Če je Rakova vizija usmerjena proti duši, bo nazadnje spoznal celotno vesolje, kot edini dom: »Središče je povsod, obrobja nikjer«. Rakova pot k razsvetljenju lahko postane ovirana, če poskuša decentralizirati svoje razumevanje življenja. Dokler bo razvijal občutek univerzalnega posedovanja, bo imel vse manjšo potrebo, da se veže na vsako stvar, in jo imenuje za svojo.

Treba je spremeniti misel »jaz in moje« v »ti in tvoje«, tako da se pripišejo vsa dela Stvarniku. Rojeni v znaku Raka spoznajo naravno enakost z vsem okrog sebe, čeprav jo ne marajo prav vedno podrobno raziskovati. Svoj psihični vrtinec lahko Rak s pomočjo globoke kontemplacije pomakne do vse nežnejšega središča v samem sebi, vse dokler ne pride do umirjanja v notranji tišini duše. To ni egoistično zapiranje vase, niti psihično bolna osamitev. To ga bo pripeljalo do takšnega notranjega miru, da se vrtinec ne bo več obračal, reka ne bo več tekla, vendar bo vse – vključujoč svoj majhen jaz – ogledoval kot iztekanje ljubezni iz srca Neskončnega Stvarnika.

V indijski umetnosti se stanje razsvetljenja včasih prikazuje z mlado Luno na čelu. Lunin vpliv znotraj nas, ki označuje osebno vrednost oziroma pomen, ki ga pripisujemo stvarem, je v glavnem osrediščen v sedežu ega (meduli oblongati) v možganih. Pozitiven pol je v točki med obrvmi, zato je koncentracija na to točko zaželena.

Definicija stanja božanskega razsvetljenja se glasi: »Joga (božanska združitev) je nevtralizacija valov (vrtincev) občutkov«. Motnje v nižjem razumu, ki preprečujejo božansko združitev, so: neobrzdani občutki, vezanosti, ugajanja in ne ugajanja srca. Kdor je sposoben osredotočenja, bi si moral vedno prizadevati, da bi služil Stvarniku kot orodje. Nasvet Raku: redno izvajanje Znanja – posvečajte se spoznavanju svoje notranjosti.

Opomba:
Tvoja naloga Rak je, da ljudi učiš prepoznavati svoja čustva. Povzročaj radost in solze, da se bodo krepili od znotraj.

Za to nalogo dobiš darilo - Družino, da se bodo čustva lahko množila.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lev: 23. 7. – 22. 8.

Lev je Sončeva hiša. To je drugi od treh poletnih zodiakalnih znamenj in tudi drugi od treh ognjenih znamenj. Zajema obdobje, ko večina rastlinstva doseže polno zrelost. V primerjavi z rastlinstvom, vpliv Leva predstavlja najvišjo točko človekovega občutka avtoritete. Ključ za vpliv Levovega znamenja je podoben tistemu, ki ga ima njegov vladar - naša zvezda Sonce: močan občutek osebne vrednosti in osebne avtoritete.

Sonce v Levu
Če ima oseba Sonce v Levu, si prizadeva svojo avtoriteto nad drugimi izraziti preprosto s tem, kar je. Njegova prirojena želja je pravzaprav upanje, da svojo avtoriteto pokaže s svojo osebnostjo in delovanjem, ne pa s prisilo.
Lev pričakuje, da bodo ljudje okoli njega prijetno presenečeni zaradi njegovega razumevanja. Če pa se to ne zgodi, potem se umakne kot zvezda z razlogom, da ne more pričakovati od vseh ljudi, ki mu pridejo na pot, da bi ga resnično poznali.
Levova lastnost, da sprejema oddaljevanje tujcev s tem, da se sam oddalji, je slaba. Prinaša mu samo nepotrebne bolečine in ga sili v izoliranost, ki je pravzaprav ne želi.

Vsi ga imajo za zelo vplivno osebo. Nagnjen je k plemenitim in učinkovitim dejanjem. Kot je Sonce središče Sončnega sistema, si tudi Lev prizadeva biti središče svojega sveta, in sicer tako, da deluje navzven.

Rojeni v tem znaku so pogosto vodje in premorejo kraljevo dostojanstvo. Njihova avtoriteta deluje posredno, vodilno, neboleče in varno. Če notranji energetski tok Leva ni pravilno uravnovešen, lahko eksplodira, tako da lahko ogroža življenje, namesto da bi ga vzdrževal. Takšno neravnotežje energij proizvaja egoizem in nagnjenje k blestečim predstavam, namesto pravi vsebini; zunanjemu blišču, namesto resničnim vrednotam.

Skratka, v takem primeru se Lev osredotoči na učinek svojega zunanjega blišča, namesto na svoj resnični izvor. Takšni Levi, ki pozabljajo vzdrževati ogenj svojih notranjih vrednot, nazadnje postanejo izpraznjene in nedosledne osebe. Takrat postane Lev izgubljen, poln samopomilovanja, nezaupljiv do drugih, jezen zaradi najmanjše napake. Tako zavrže svet, ki je, kot verjame, zavrgel njega.

Če je notranji tok energij Leva umirjen in ubran, bo pokazal tisto naravno velikodušnost popolnega posedovanja, v katerem je misel o sebi lahko pozabljena – nikoli zaradi samozatajevanja, temveč zaradi tega, ker ni notranje potrebe, da bi zaščitil svoj ego (meduli oblongati). On je kralj in povsem naravno pričakuje, da ga kot kralja tudi povsod priznajo. Potreba po avtoriteti ga lahko spremeni v grobijana ali diktatorja, ali pa v osebo, ki želi pridobiti druge za svoja prepričevanja.

Lev je usmerjen na dajanje, ne pa na sprejemanje. To na višjem nivoju pomeni nagnjenost k humornemu, vendar brezčutnem žaljenju drugih ljudi z očitnim pomanjkanjem kakršnekoli skrbi za njihove občutke.

Lev si misli: »Če kdo potrebuje kaj od mene, naj kar sam pride«. Lev bi moral razviti tudi ostale notranje lastnosti, najpomembnejši pa sta vsaj dve kvaliteti: sposobnost resničnega poslušanja in sprejemanja. Lev lahko napreduje v pravem služenju ljudem.

V svojem iskanju Resnice, mora dovoliti, da občutek za avtoriteto izzove v njem višje spoštovanje avtoritete same, kot neskončnega principa. Odpre naj se v tihem razumevanju sija modrosti in milosti, ki z izvajanjem Znanja vplivajo na njegovo dušo iz Najvišjega Sonca, Stvarnika. Tudi tedaj – in dlje v globokem premišljevanju o duhovnem svetu – seva s svojo ljubeznijo in srečo proti celotnemu človeštvu.

Če zdrobimo cvet vrtnice v roki, ali pa jo pohodimo, v obeh primerih razširja svoj čudoviti vonj. Takšno mora biti tudi življenje. Tistim, ki so dobri z vami, in tistim, ki vam delajo zlo, podarite samo – nežnost in ljubezen.

Opomba:
Ti Lev, boš prikazoval svetu Stvarnikovo Kreacijo v vsem svojem sijaju. Moraš pa se vzdržati ponosa in vedno imej pred očmi, da je to Stvarnikova Kreacija in ne tvoja. Če se boš spozabil, se bodo ljudje norčevali iz tebe.
Veliko veselja je v tvojem delu, če ga boš opravljal tako, kot ga je treba.
Za to delo, boš dobil darilo - Čast.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Devica: 23. 8. – 22. 9.

Devica označuje prvo točko resničnega spraševanja o bistvenih življenjskih vrednotah. Z njo upravlja planet Merkur, znamenje razuma, kot tudi Zemlja, ki se nagiba h kritičnemu spraševanju. Duh Device predstavlja odnos do detajlov, poglobljen vpogled v bistvo stvari ter ugotavljanje njihovih medsebojnih razlik, ki so potrebne za ločevanje in analiziranje. Simbol Device označuje čisti um, ujet v fizično telo.

Ključ za vpliv Device je spoznanje o potrebi za razvoj lastnosti razčlenjevanja, ki se rojeva v egu (meduli oblongati).

Sonce v Devici
Če se Sonce nahaja v Devici, si oseba prizadeva svojo avtoriteto vsiliti drugim s pomočjo svoje moči razčlenjevanja. Diskriminacija (sposobnost da se razčleni dobro od slabega, resnica od neresnice) se v njegovem razumu lahko izkaže kot logično analiziranje, brez premišljevanja o globljih vrednotah. Analiza se lahko izkaže kot usmerjanje pozornosti na detajle, kar v nadaljevanju lahko postane prenatrpana z detajli, ali celo popolna zaslepljenost z njimi in zmeda.

Tako se lahko zgodi, da Device postanejo nebojeviti uradniki, katerih edini cilj v življenju je iznajti, kako se skupina brez pomembnejših detajlov v vsaki svoji podrobnosti ujema z drugo skupino brez pomembnejših detajlov - pri ljudeh, ki so izjemno in magnetno modri. Največji potenciali tega znaka spijo celo v najmanj razvitih osebah. Device imajo naraven dar za vsak posel, ki vključuje pozornost do podrobnosti. Device iščejo izpolnitev v kopičenju svojih energij, zato imajo prirojeno ljubezen, da urejajo in skrbno pospravljajo stvari na svoje mesto. Radi imajo pravila, procedure, kot tudi urejeno življenje.

Device najdejo izziv v finih podrobnostih, vendar se lahko zgodi, da se zakopljejo v majhno luknjo, da v njej ne morejo več niti dihati. Device želijo pomagati z nasveti, vendar je potrebno pri tem paziti, saj so preveč kritične in velikokrat postanejo perfekcionisti. Lahko se ji zgodi tudi to, da ne vidi gozda zaradi dreves.

Ključ za napredovanje Devic je v zatopljenosti v globoko umirjenost. Ideja čistega razuma, ujetega v fizično telo, kaže na njeno lastno potrebo, da deluje tukaj v tem zemeljskem svetu, da pa vendarle doseže tudi tisto zvrst mentalne nevezanosti, ki je znak razvite sposobnosti razčlenjevanja.

Če ste Devica, je za vaš duhovni napredek potrebno, da svoj kritični pogled obrnete od drugih proti sebi. Vam je lažje kot večini ljudi, da pogledate skozi zablode, v katerih se nahaja velik del človeštva. Zaradi tega si prizadevajte izkoristiti to sposobnost, da boste iz svoje zavesti izrinili vse iluzije. Poglabljajte se v vse globlje in globlje nivoje resničnega spoznanja, vse dokler ne dosežete mirno nepristranskost modreca. Vaše poslanstvo ni v tem, da zapravljate svoj čas s tem, da ljudem nakazujete absurdnost njihovih zablod.

Vendar lahko s svojim primerom pokažete na svobodo, ki se jo lahko doseže z resničnim razčlenjevanjem, svoboda, ki pride, ko človek izvršuje svoje dolžnosti brez osebne vezanosti. Obstaja vaja, v besedah skrita modrost: »Niti to, niti ono«, kar pomeni, karkoli pride v vaš razum, se ozrite nad tisto - na višjo resničnost in se vprašajte, čigav je v resnici ta izrek, in to potem vključite v odnos.

Prijateljski obraz?
Poskusite razumeti, da ni obraz tisto, kar vas privlači, temveč nekaj več – Prijateljstvo in njegov zunanji izraz - ki je vaš prijatelj. Želja za lastništvom nečesa? Tisto, kar je resnično vaše, nikoli ne morete izgubiti! Tisto pa, kar je izven vas samih, pa ne more biti drugače, kot da izgubite. Zaradi tega nikoli ne morete imeti nečesa izven sebe.

Globlje boste iskali, prej se boste približali edinemu Vzroku, ki je Edini, Neskončni Stvarnik. Za zaključek: če ste Devica, poskušajte vsak dan nekaj časa v miru sedeti in se posvetiti spoznavanju sebe, tako da usmerite svoj občutek za »jaz« nazaj k njegovemu izvoru, ter odkrijete svojo notranjost in stik z božanskim.

Opomba:
Od tebe Devica, Stvarnik pričakuje, da boš nadzirala, kaj bo človek napravil iz Njegove Kreacije.
Spremljaj navade ljudi in jih opomni, če bodo delali napake, tako, da bo skozi tvoje delovanje Stvarnikova Kreacija izpolnjena
.

Za to dobiš darilo - Čistost misli.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tehtnica: 23. 9. – 23. 10.

Tehtnica pravi:
»Pusti me, da najprej izvem, pri čem sem, potem bom vedela, ali naj začnem ta projekt«. Diha z jesenskim duhom, ki se ujema z žarečimi barvami ovenelega listja. Za Tehtnice je pomembno izražanje občutka za lepoto, ker temu znamenju vlada Venera. Jesen ne uveljavlja toliko žive lepote, ampak lepoto kot neskončni princip. Tisto, kar jeseni umre, npr. odpadlo listje, oplodi zemljo.

Lepe stvari hranijo Tehtnico bolj znotraj, kot zunaj; podpirajo notranji občutek ubranosti, ki ga Tehtnica spozna za edini resnični smisel in namen lepote. Tehtnica išče ravnovesje. Predstavlja ego (meduli oblongati) v njegovem prvem, preizkusnem iskanju notranje identitete.

Simbol znamenja je tehtnica, kar vpliva na potrebo po ravnovesju in ubranosti v vseh stvareh. Ker pa z njo upravlja Venera, se opira ravnotežje Tehtnice najbolj na občutke, ne pa toliko na intelektualni nivo. Ključ za vpliv Tehtnice je njena potreba raziskovanja ega, da doseže notranjo ubranost.

Sonce v Tehtnici
Če ima oseba Sonce v Tehtnici, si prizadeva svojo avtoriteto izraziti skozi svoj notranji občutek za skladnost. Ta občutek je bistven v njenem življenju, zato vedno, kadar ima priložnost vplivati na dogajanje, nikoli ne začne s svojim delovanjem, preden v svoji notranjosti ne občuti, da je resnično pravilno in edino možno.

Karkoli Tehtnici predlagajo, ponavadi odgovori: »Pusti me, da lahko v miru premislim o tem«. Resnično prijateljstvo in resnična ljubezen jim mnogo pomenijo. To, da je največkrat nesebična v svojih medčloveških odnosih, je posledica dejstva, da Tehtnici zunanja usklajenost služi kot potrdilo njene lastne potrebe po notranji ubranosti. Veliko manj si želi posvetiti življenju drugih kot nekateri. Je podobna zračnim znamenjem v tem, da se povzdigne nad grobo zemeljsko resničnostjo.

Pri Tehtnici to lebdenje, zaradi vpliva Venere, dobiva bolj obliko vzvišenega idealizma kot pa obliko abstraktnih idej. Tehtnici je potrebno predvsem ravnovesje zemeljskih kvalitet, ki jih Venera uresničuje v Biku. Tehtnice so navadno glasniki in ustvarjalci miru. Ta osnovni vpliv pa se lahko zamegli, če leča ega še ni dovolj fino uglašena, zato dopušča samo sebično osredotočenost na osebno ubranost. V takšnem primeru se Tehtnica igra z uporništvom in tudi tako, da »igra z obeh strani proti sredini«. Namen človeškega obstoja pa je, da služi kot kanal za vibracije, ki so bolj vzvišene od njegovih lastnih. Celo misel: »Jaz počnem to, jaz počnem ono«, pomeni vpletati se v tok višjih sil.

Egoistično delovanje Tehtnic vpliva na njihovo pretirano strahopetnost, katere spremljevalci sta velika obotavljivost in neodločnost. Zato Tehtnice postanejo nestabilne večkrat, kot se to zgodi pri drugih znamenjih. Ne smemo pozabiti, da je uravnovešenost nekaj, kar moramo sprejeti skozi našo ubranost z višjo resničnostjo, ne pa je posebej ustvarjati.

Za Tehtnice je posebej priporočljiva meditacija, pri kateri se osredotočijo na obzorno črto morja, ali pa na kakršnokoli tanko črto, ki ločuje eno stvar od druge, in da poskušajo odkriti skrita področja, na katera ta črta namiguje.

»Stvarnik vedno počiva na obzorni črti med dvema nasprotjema«. Ravna črta ima eno samo razsežnost. Pri opazovanju te črte prehaja zavest skozi njo v brezrazsežnostni svet Duha. Podobno se dogaja tudi takrat, kadar nad zavest počiva na obzorni črti med zavestjo in podzavestjo, med budnim stanjem in spanjem.

Vsak večer poskušajte zdrsniti v nad zavest ravno v trenutku, ko ste na meji sna. Sedež nadzavesti je točka med obrvmi. Tehtnice lahko postanejo popolna orodja Stvarnikovega miru, če imajo veliko zaupanje v Božansko moč, in lahko to dosežejo s pomočjo globlje sproščenosti. Obstaja tanka črta, na kateri se nebo dotika morja. Takšen je tudi Stvarnik. On je nameščen natančno med dobrim in zlim, svetlobo in temo, boleznijo in zdravjem, in ločuje tudi vsa druga nasprotja. Zaradi tega radi gledamo, kako nebo ljubi vodo. To nas spominja na Njegovo skrito prisotnost. Nasvet za Tehtnico: redno se posvečajte spoznavanju svoje notranjosti.

Opomba:
Ti Tehtnica, boš skrbela, da se bodo ljudje zavedali svojih obveznosti do drugih, da se bodo naučili sodelovati med sabo in bili sposobni videti tudi drugo stran svojih dejanj. Prisotna boš povsod tam, kjer je neskladje in za svoje delo boš prejela darilo - Ljubezen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Škorpijon: 24. 10. – 21. 11.

Škorpijon ima ego (meduli oblongati) trdno usredinjen v samem sebi. Dejstvo, da je Škorpijon jesensko znamenje, v življenju daje veliko več pomena samozaupanju in svoji notranji identitete, kot pa zunanjim svetovnim okoliščinam. Je tudi vodno znamenje, ki se odločno giba proti izbranemu cilju, vendar tudi z minimalno skrbjo za prizadetost okolice, ki bi jo njegovo gibanje lahko mimogrede povzročilo. Duh

Škorpijona je samopotrjevanje v egoističnem smislu, pogosto tudi v doseganju lastnih ciljev. Čeprav so vetrovi opozicije so še tako glasni, zrak tujih mnenj lahko zmrzne in Škorpijon ostaja neomahljiv v samem sebi. Zdi se, kot da vleče tolažbo iz dejstva, da je voda zunaj neugodna zanj.

Škorpijon, čigar moč je obrnjena navzven in ravnodušna do vseh poti in vrednot razen lastnih, je komplementaren Biku, ki razkazuje svojo energijo zunaj in čuti potrebo, da se dokaže v svetovni areni.

Škorpijonom vlada Mars, ki je v osmi hiši smrti in skritih resničnosti; je tudi reka v neskončni raziskavi za Neskončnim Morjem. Simbol Škorpijona je pod skalami in na temnih mestih in v nobenem primeru ni plašljiv. Nenadoma lahko napade vsakogar, ki si drzne, da ga ovira. Njegov strup je močan, čeprav redko smrten. Najde se ga kjerkoli na zemlji in Škorpijon je moč, s katero je treba računati, čeprav se redko pokaže. Ključ Škorpijonovega vpliva je, ne glede ali je usmerjena ustvarjalno ali uničujoče, skrita moč.

Sonce v Škorpijonu
Če se vaše Sonce nahaja v Škorpijonu, potem vaš občutek za avtoriteto izhaja iz skritih globin. Celo kadar ste strogi tradicionalist, ki kot reka vijuga skozi dobro utrjene kanale, bo imel vaš tradicionalizem težo skoraj mističnega kulta. Avtoriteto dobivate iz globin vašega bitja. Če ga pripisujete drugim, tega ne boste naredili zaradi osebne ponižnosti, temveč zaradi svojega nagona, da pred drugimi skrijete svoj resnični izvor moči. Lahko ste presenetljivo ravnodušni do tujih občutkov, lahko pa tudi vbodete s svojimi besedami, kot škorpijon – ne nujno iz zla, temveč verjetno zaradi nagnjenosti k misli, da je hitri napad najboljša obramba.

Čeprav ste včasih ostrih besed, je vaša resnična želja, da vas pustijo pri miru; zaradi tega je vaš uničevalen vbod redko uporabljan. Če vaš občutek notranje moči ni zanesljiv, lahko v nekaj padete z zaprtimi očmi, ne premišljujoč o možni nevarnosti, nikoli ne misleč na ceno. S slabo premišljenimi akcijami lahko Škorpijon s svojimi izlivi energij uničuje celo, kadar mu je bila namenjeno, da ustvarja. To je moč, ki se lahko usmerja k uničenju tako sebe kot drugih.

Njegova legendarna navada je, da se sam usmrti, če ne vidi izhoda iz nevarnosti. Če pa se ta energija drži pod kontrolo, je moč njenega konstruktivnega delovanja ogromna. Glede na moč, ki izhaja iz vaše globine, svojo roko redko vprašate za nasvet, preden jo uporabite. Najbolje od vseh znakov veste, da pripovedovanje o nekem projektu lahko oslabi moč, potrebno za izvrševanje.

Vaše nagnjenje k skrivnostim se subtilno razlikuje od enakega nagona vašega zodiakalno komplementarnega Bika. Najprej moramo naučiti ohraniti, zatem pa kanalizirati svoje energije, ne pa jih razsipati pretiranim pripovedovanjem o njih.

Ne bodite kot zažgana slama v svojem navdušenju. Vžgan in razstreljen eksploziv v zraku ne dela koristi, lahko je celo destruktiven. Vendar če se ga pazljivo namesti v zemljo, je lahko koristen za izdelavo zelo potrebnih in uporabnih tunelov. Tako je tudi z navdušenjem. Treba ga je kontrolirati in šele tedaj je lahko koristen.

Če ste Škorpijon, se boste morali naučiti uravnovesiti naslednjih dveh stvari: intenzivnosti in kontroli. Nikoli namreč ne boste našli resnično izpolnitev, temveč boste brezciljno vijugali skozi življenje in nikoli ne boste resnično našli sebe, dokler ne razumete, da resnični cilj vašega življenjskega potovanja ni trenutno zadovoljenje, temveč neskončni ocean božanskega zavedanja. Nasvet: redno prakticiranje spoznavanje sebe.

Opomba:
Ti, Škorpijon, boš dobil zelo težko nalogo. Imel boš sposobnost prodreti najgloblje v človeški um, toda ne dovolim ti, da bi o tem, kar boš zvedel, govoril drugim.

Mnogokrat te bo bolelo tisto, kar boš doživel in v svoji bolečini, mi boš obrnil hrbet in pozabil, da to nisem jaz, ampak, da je nasprotje moje ideje tisto, kar ti povzroča bolečino.

Videl boš toliko, da boš človeka spoznal kot žival in v sebi se boš boril z njegovimi živalskimi nagoni in izgubil boš pot.

Ko pa se boš na koncu vrnil Stvarniku, boš dobil največje darilo – Smisel.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Strelec: 22. 11. – 21. 12.

Strelec je zadnji jesenski znak, ki išče notranjo identiteto sproščajoč se v srečnem samosprejemanju. Prazničen in božansko radosten ni samo za to, ker se približuje Božič, temveč je to resnični duh Strelca, ki ga ponosno nosi celo leto. On je tudi zadnji od ognjenih znakov, ki predstavljajo vrhove plamena, ki hrepeneče trepetajo navzgor in izginejo v noč.

Strelec kaže idealna nagnjenja – osvobajanja energije za širšo uporabo, misli pa za bolj univerzalno razumevanje. Strelec – kentaver se po navadi prikazuje kot pol človek, ki ima usmerjeno puščico proti zvezdam in pol konj. To pomeni vzpenjajočo evolucijo duše od živalske do človeške stopnje, ali za človeka od zadovoljevanja živalskih potreb do dostojanstva, ki odgovarja človeškemu bitju. Pomeni tudi človeško nagnjenost k nadaljnjemu razvoju od zavesti ega (meduli oblongati) do kozmične zavesti, predstavljene zvezdam. Konj je starodaven simbol moči, ki tukaj pomeni, da Strelčeva usmerjenost proti zvezdam ni zaman. Strelcem vlada Jupiter, planet ekspanzije.

Ekspanzija zavesti je sama bit duhovnega razvoja. Kentaver tako postaja razsvetljeni modrec. Ključni izraz, ki se pogosto uporablja za Strelca, je povzdigujoče nagnjenje. Boljši in vse obsežnejši izraz bi bil – neskončno iskanje duše z univerzalno zavestjo.

Sonce v Strelcu
Če se Sonce nahaja v Strelcu, izkazujete svojo avtoriteto z dajanjem splošnega pomena vsemu, kar se za resno opazovanje postavlja izpred vas. Vaš razum hitro, včasih prehitro, prehaja s posameznosti na splošno. V svojem poslu spreletite širšo perspektivo, drobni detajli so vam verjetno dolgočasni. V svojih prijateljstvih ste, razen če ne najdete nekoga čigar mentalni vpliv ponuja občutek ekspanzije, ki ga toliko potrebujete, nagnjeni bolj k prijateljstvu z vsemi, kot da bi razvili enega ali dva pristna in resnična odnosa.

V ljubezni boste verjetneje dober prijatelj, kot strastna Romeo in Julija. Sami Strelci morate poskrbeti, da vsak pri sebi očisti svoje duševne leče, in odstrani sebičnost, nemir in zmedenost, ki v vas izziva ego, da bi žarki Jupitra in Strelca prišli do vas v svoji najbolj čisti obliki. Ker osvobajanje omejitev spremlja občutek radosti, Strelec s svojo močjo povzdigne um v radostno znamenje univerzalne vizije. Strelec ima izjemen dar navduševanja. Vpliv Strelca je dinamičen in nikakor statičen. Poslovno uživa v nenehnem gibanju in spremembah v svojem življenju. Puščica njegovih nagnjenj lahko doseže zvezde edino, če ni priklenjena s težkimi verigami sebičnih interesov.

Morda je najbolj pomembno za Strelca, da si prizadeva narediti zares dobro puščico. Podrobnosti so lahko dolgočasne, vendar brez skrbne priprave bi lahko bil let neuspešen. Kadar se naučite, da v svojo navdušenost ne vnašate vibracij svojega ega, boste sposobni doseči tisto razširjenje zavesti, ki je sama bit modrosti. Nagonska razširitev zavesti je cilj celovitega življenja.

Ovire tej razširitvi so za vsakogar v bistvu iste:

- prvič, človeška navezanost za njegov majhni ego;
- drugič, njegova težnja premagati svojo nepomembnost - ne s predajo ega v imenu širše božanske identitete - temveč edino z razširjanjem območja svojega vpliva (več denarja, več moči);
- tretja ovira je Strelčeva težnja k »premišljevanju vzvišenih misli«, pri tem pa zanemarjajo vsakodnevno uporabo osnovnih duhovnih načel v praksi.
Videti vse stvari v odnosu z univerzalno resničnostjo, je znamenje veličine.

Strelcem to uspeva bolj naravno kot večini ljudi, če jih ne ovira njihova sebičnost. Naše napake in slabosti so manj pomembne podrobnosti, ki so nastali iz naše zavesti omejenega ega. Strelec lahko napreduje s tem, da svojo zavest razširi s pomočjo zavestnosti duše. Redno se poglabljajte vase in se spoznavajte. Opazujte svet z očmi svojega notranjega miru. Soočite se s Stvarnikom in se sporazumevajte z Njim v notranji tišini, saj vas zelo ljubi.

Opomba:
Strelec, od tebe zahteva Stvarnik, da nasmeješ ljudi, ko bodo trpeli, ker ne bodo razumeli Njegove Ideje.

Daj ljudem skozi smeh upanje, jih obrni ponovno k Stvarniku. Dotaknil se boš mnogih življenj, a le za trenutek, toliko, da zaznaš nemir vsakega, ki se ga boš dotaknil.

Za darilo dobiš Neomejeno Blaginjo, da se bo lahko širila dovolj daleč, dosegla vsak mračen kot in prinesla povsod luč.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kozorog: 22. 12. – 19. 1.

Kozorog (s katerim upravlja Saturn, ki je planet krčenja, koncentracije), je prvo zimsko znamenje, tudi zemeljsko (skale, minerali, dragi kamni), ki simbolizira obdobje v duhovni rasti, v katerem ego (meduli oblongati) išče izpolnitev tako, da se obrača k širšim resničnostim.

Kozorogov simbol je sestavljen iz polovice kozoroga in polovice ribe, v katerem pa imata obe polovici skupno trdnost drže na nogah. Kozoroge privlači lepota visokih planinskih vrhov. Ta lastnost vabi Kozoroge, da bi se povzpeli na vrh zavesti, od koder bi jo lahko uzrli v vsej njeni neskončnosti – če želijo izpolniti svojo usodo uravnovešene zunanje in notranje, začasne in neskončne modrosti.

Ključ za vpliv Kozoroga je njegova moč, da prebudi v egu željo, da resničnost pripelje v ostro, neosebno žarišče. Druga ključna beseda za to znamenje je koncentracija.

Sonce v Kozorogu
Če je vaše Sonce v Kozorogu, si prizadevate izkazati svojo avtoriteto skozi medij svojega močnega občutka za resničnost. Ta občutek se lahko giblje od površnega cinizma do najgloblje modrosti, odvisno od vaše osebne stopnje duhovne zrelosti. Če je vaša notranja energija osredotočena navzdol, bo naredila iz vas materialista, nagnjenega morda k estetskim ali duhovnim idealom.

Rastoča energija lahko pripelje do višin božanske modrosti. Kozorog kot žival je resen z mnogo vztrajnosti, kar lahko razumemo kot vašo avtoriteto. V trenutkih sproščenosti imate smisel za humor, saj vam vaš živi občutek za resničnost daje lastnost ocenjevanja neresničnega, smešnega, in ga lahko izrazite v tihi duhovitosti ali celo norčiji. Poleg nevarnosti za padec v popolni materializem, je pri tem znamenju prisotna še ena negativnost: kot genij, ki svoje duševne moči zaman zapravlja, včasih odvrže notranji klic, kot tudi težnjo k pretiranemu nezaupanju do drugih, za kar je »kriv« vaš realizem. Na značaj Kozoroga vplivajo planeti v trenutku njegovega rojstva.

Koncentracija je ključ do Kozorogovega uspeha. Razvijati mora smisel za resničnost. Človek raste, kadar njegov kritični pogled ni usmerjen na druge, temveč na njega samega. Vprašajte se: Ali sem jaz realističen/a? Sedež koncentracije se v glavi nahaja med obrvmi in zaradi tega se nekateri med globoko koncentracijo ali premišljevanjem namrščijo. Enkrat, ko se bo um popolnoma umiril in koncentriral, bodo spiritualne percepcije, polne radosti, prišle same in vam jih ne bo treba ustvarjati, kajti tudi če bi to namenoma hoteli, vam ne bi uspelo. Kako senzibilno odgovarjate na Kozorogove žarke, je odvisno predvsem o moči, s katero se vaša notranja energija dviga v svoji želji skozi hrbtenico.

V vseh svojih iskanjih, vseh vprašanjih, celo v najbolj praktičnih problemih, se mentalno ponudite Stvarniku s točko med obrvmi. Sčasoma, po dolgih prakticiranjih te vaje, se bodo vaše vse bolj globoke percepcije resničnosti razširile, da bodo lahko zajele daljne obale kozmične zavesti.

Kadar gledamo tragičen film in vidimo smrt in trpljenje na platnu, lahko mirno odidemo in rečemo: »Kako dober film!« Zakaj potem tega ne moremo reči isto za film našega življenja? Ker je resnica, da smo mi samo igralci - sence na platnu življenja. Mi smo le smrtniki poslani na zemljo, da odigramo svoje vloge in odidemo. Te drame ne smemo jemati resno. Ne glede na to, kateri film se prikazuje, ne smemo dovoliti, da nam vznemirja um.

Recimo samo:
»To je dober film. Veliko se naučim iz te izkušnje.« Če se lahko s tem stališčem soočite v življenjem, boste videli kako svetloba neskončnega blaženstva pleše skozi vse življenjske izkušnje.

Nasvet: poiščite resnični mir z rednim prakticiranjem spoznavanja sebe.

Opomba:
Od Tebe Kozorog, Stvarnik pričakuje, da boš naučil ljudi delati. Vem, naloga ni lahka, včasih boš čutil vso težo dela na svojih ramenih.
Za napor, ki ga boš moral vložiti v Tvojo nalogo na Zemlji, dobiš darilo – prevzel boš Odgovornost za človeka.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vodnar: 20. 1. – 18. 2.

Vodnar je drugi zimski in zračni znak s katerim vlada Uran, planet iniciative in originalnosti. Duhovni razvoj mora biti spodbujen od znotraj. Važnejša od kakršnekoli zunanje dejavnosti je notranja nagnjenost iskalca.

Simbol znamenja kaže, kako Vodnar iz svojega vrča v blagoslovu škropi z vodo po zemlji. Zakaj voda, ko pa je Vodnar zračni znak? Zato, ker je v starodavnih časih voda simbolizirala življenje in duhovne krstitve.

Resnični dar Vodnarja je, da inspirira razumevanje, da je človeška najvišja dolžnost, da služi le kot vozilo za vzvišene resnice. Ključ vpliva tega znaka je občutek za pravilnost univerzalnega zakona in odgovarjajoče želje, da se stvari uskladijo s tem zakonom.

Sonce v Vodnarju
Če se vaše Sonce nahaja v Vodnarju, si svojo avtoriteto prizadevate izraziti z vsiljevanjem lastnega videnja univerzalnega zakona. Vi jasno razumete nujnost kompromisa med idealom in njegovim praktičnim uresničevanjem. Vaš idealizem je vzrok, da drugi pričakujejo večjo posvečenost abstraktnim principom, kot so vaša dela videti na prvi pogled. Kot že rečeno, popolno ravnotežje vaše notranje in zunanje narave vas lahko okrona z velikostjo. Toda na žalost, biti velik, pomeni biti ne razumljen. Neravnovesje med notranjo vizijo in zunanjim delovanjem, lahko pripelje v popolno kontradiktornost.

Znotraj se lahko človek počuti izpolnjen z univerzalno ljubeznijo, navzven pa lahko gleda na ljudi, kot na svarilo temu idealu; v svoje najboljše prijatelje lahko dvomi za nevernike.

»Jaz imam rad človeštvo, ampak ljudje so tisti, ki jih ne morem prenesti.«

Znotraj je lahko takšen človek poln zaupanja v božanski zakon, zunaj pa se njegovi napori, da uskladi okolje s tem zakonom, lahko končajo edino v mučenju. Če pa Vodnarjeve energije kadarkoli postanejo negativno usmerjene (morda so mu ideali videti nedosegljivi), lahko z negativnim idealizmom izda idealizem kot tak. V tem primeru bo izgubil vsak občutek osebne misije v življenju in bo postal (dokler se ponovno ne uredi) izgubljena duša.

Največja hiba Vodnarja je nagnjenost k prepričanju, da mora vsak na svetu videti resnico takšno, kakršno jo vidi on sam. Vodnarji so zaradi želje, da svoje sanje uresničijo, pogosto zelo družabni. Nagnjeni so občutku, da so popolnoma sami na svetu. Njihova motiviranost izhaja iz notranje vizije, Vodnarji so manj občutljiv na zunanje mišljenje, kot bi lahko mislili. Dobro bi bilo, da si prizadevate videti sebe v tako neosebni luči, v kakšni vidite tudi preostanek sveta.

Drugim lahko povsem točno rečete, kako bi morali živeti in pri tem ostanete neosebni. Nasprotno pa sami ne boste nikoli niti pomislili, da bi svoje dobre nasvete uporabili tudi na sebi!

»Naredi, kot ti rečem, ne pa kakor jaz naredim!«, je dejstvo, ki ga morate razčistiti.

Resnični ključ do vaše sreče leži v tem, da postanete resnično neosebni: da predate tudi svoj lastni ego (meduli oblongati) v Neskončno Resničnost; da se odprete kakor da bi postali čisti inštrument božanske milosti.

Na ta način bo Zakon skozi vas popolno deloval, dvigajoč druge brez vašega zavestnega prizadevanja. Za vas je dobro, da delate v dobrobit drugih, ker bodo sicer vaše notranje percepcije izgubile dotik z resničnostjo.

Čim več se boste duhovno razvijali, bolj boste odkrivali, da resnično služenje ne pomeni biti suženj. Vedno si prizadevajte razširiti svoje razumevanje resnice. Ne ovirajte svoje duhovne rasti z dogmami. V vsem vidite Stvarnika, kako deluje skozi vas, vidite ga v ljudeh, v stvareh. Razumite, da obstaja samo ena Resničnost, ki prežema vso vesolje. V tej blaženi zavesti živite čim več. Najbolj vam lahko pomaga, da prakticirate Spoznavanje sebe - Znanje. Vam, zračnemu znaku, to zlahka uspe; sedeti umirjeno in služiti.

Opomba:
Tebi Vodnar, Stvarnik daje v roke vizijo prihodnosti, da boš ljudi naučil, da vedno obstajajo še drugačne možnosti.

Zato pa boš ti moral občutiti bolečino samote, ker se ti ne dopušča, da vzameš zase Stvarnikovo Ljubezen.

A, da bi lahko ljudem usmeril pogled v nove priložnosti, dobiš darilo – Svobodo.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ribi: 19. 2. – 20. 3.

Ribi je zadnji znak zodiaka, zadnji zimski in vodeni znak. Je tudi znak, s katerim je opravičen simbolizem kroga, saj se v življenju pogosto zgodi, da to, kar se nam zdi zadnje, postane prvo. Grda račka se razvije v laboda; prizadeti otrok s svojo nesrečo, zaradi katere je prisiljen v še večje napore, postaja vodja med ljudmi; revna mladina s slabo izobrazbo je zaradi neobremenjenega razmišljanja sposobna socialne spremembe pripeljati do uspeha. Napaka sama zase je, če je pravilno razumljena in sprejeta, lahko posebna oblika zmage.

Življenjski napredek ne gre nikoli po ravni črti naproti človeškemu premišljevanju. Starejši ljudje so pogosto podobni otrokom. Modrost ima veliko skupnega z nedolžnostjo, prostodušnostjo in preprostostjo. Največji grešniki, ki so videli dovolj zla, da ga lahko zavržejo, lahko nenadoma postanejo zvezde med svetniki. Pogosto ni pomembno na kateri točki se priključimo iskanju, vendar je iskrenost iskanja tista, ki določa kako hitro bomo uresničili svoje cilje. »Zadnji bo postal prvi«. (Krščanstvo je na več načinov resnična religija Rib.)

Z Ribami Sonce končuje zadnjo fazo svojega letnega potovanja. Če je bilo potovanje koristno in poučno, se bo končalo z razpoloženjem, čutečim srečo in pripravljenost za nove stvari. Če pa je bilo na drugi strani potovanje polno neuspehov, izgub in žalosti, je vrnitev lahko potem spremljana z občutkom negacije življenja in z gnusom. Glede na to, da je večina potovanja kombinacija uspeha in razočaranj, je več kot verjetno, da bodo ta nasprotna razpoloženja plavala skupaj v istem toku zavesti – plavajoč proti površini najprej ena, potem pa druga. To so protislovna razpoloženja Rib.

Celo vreme v tem mesecu odseva njihovo razpoloženje s pogostimi in nepredvidljivimi spremembami zimskih vetrov in pomladanskih sapic ter vetričev. Da bi premagal takšna razpoloženja, mora človek prepoznati neuspeh kot vrata za novo možnost. Napake ne obstajajo. Obstajajo samo možnosti. Znano je, da je zadnje znamenje v vsaki sezoni nestalen.

Vrh moči je dosežen v srednjih fiksnih znamenjih. Ribam vladata Jupiter, planet širjenj in Neptun, planet psihične občutljivosti. Prepoznamo lahko Jupitrovo sposobnost za služenje, kot nasprotje Saturnu, ki je izražen v Vodnarju. Ribe predstavljajo klic osebne dolžnosti, kot resničen občutek za vse ljudi in za življenje na splošno, željo, da se kot voda razširi in prodre v pore vseh izkušenj. Vladanje Neptuna pri njih tudi nakazuje na globoke občutke. Ribe ne razumevajo stvari s pomočjo hladne analize, temveč s pomočjo globoke empatije.

Kot zadnje vodno znamenje spominjajo na reko, ki pred izlivom v morje oblikuje široko delto. Obogati zemljo tudi v trenutku, ko jo zapušča. Takšna je narava Rib: dajanje, čeprav svobodno, ni nikoli tako svobodno, kot takrat, kadar se najbolj razdaja. Simbol tega znamenja sta dve ribi, tradicionalno prikazane, kako plavata v nasprotnih smereh: ena proti morju in svobodi, druga pa proti toku, proti oplojevanju, kar pomeni sprejemanje ponovnega ciklusa življenja na zemlji: ponovnega rojstva in suženjstva. Tukaj se nahaja izbira: če je ego (meduli oblongati) Rib pripravljen zapustiti samega sebe - občutenje empatije - za celo življenje lahko očisti dušo, da se za vedno poenoti z velikim oceanom Duha. Če pa ego še vedno ni dosegel notranjega ravnovesja in ni dovolj prepričan, da ponuja sebe v vesoljni ocean, bo to isto občutenje empatije povzročilo, da bo ponovno prišel v omejene svetovne odnose. Ključ vpliva Rib je univerzalna empatija.

Sonce v Ribah
Če je Sonce v Ribah, potem si prizadevate vaditi svojo avtoriteto nad drugimi, skozi svojo sposobnost, da se popolnoma poistovetite z njimi. Navzven je videti, da Ribe od vseh znamenj dajejo največ od sebe. Vendar vse dokler notranja zrelost ni pripravila ega, da bi se odpovedal lastni identiteti v imenu Višjega, bo vladal zakon pragozda. Ribe so pravi mojstri v umetnosti, da druge direktno kontrolirajo. To obdarjenost bodo Ribe neobzirno uporabljale le v primeru, če so tudi same neobzirne. Obdarjene so s sposobnostjo, da vsako stvar vidite v nešteto različnih lučeh, in da znajo vsako stvar narediti na tisoč možnih načinov. Nasvet: redno se poglabljajte vase in se spoznavajte.

Opomba:
Tebi Riba, Stvarnik daje najtežjo nalogo od vseh: da zbereš trpljenje vseh ljudi in to vrneš Stvarniku. Tvoje solze bodo na koncu Stvarnikove. Naletel boš na bolečine in rane, ki bodo nastale, ker ljudje ne bodo razumeli Stvarnikove Ideje. A, ti jim boš moral dati sočutje, da bodo lahko poskusili znova.

Zaradi tako težke naloge dobiš največje darilo – Razumevanje.

Ti boš edini od Stvarnikovih otrok, ki ga boš razumel. Toda, to darilo je samo zate, če ga boš poskušal predati človeku, te ne bo poslušal.

Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si

Priponke
29896_DEVICA 1.jpg 0 (32.96 KiB)
29895_STRELEC2.jpg 0 (7.31 KiB)
29894_BIK1.jpg 0 (29.51 KiB)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ella 9 Mar 2008 14:55

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje. Imate kaj proti ovnom? :-) Malo v hecu, malo
pa tudi zares me zanima, obstaja kak razlog da ste nas ovne izpustili
iz zodiaka?

lp


ella

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mirza 9 Mar 2008 16:04

Draga ella!

Kaj neki bi imel proti zodiaku, ki je značilen za mojega brata, ki ga imam rad, torej, poznam ga takoooooo dobro, ma, odličnoooooooo.

In, kako neki bi pozabil na tako dobre značilnosti Ovna, ki jih je na ducate, recimo, ko mali oven (Janezek) pride iz šole, reče očetu:

"Veš ati, pisal sem štiri, sem pa prvi oddal spis, veš!...itd.

Toliko originalnih in novih idej kot jih ima Oven - se ne spravi v eno beležnico! Nobeden od ostalih zodiakov ni tako "bogat", če pa je še (slučajno) rojen v kitajskem zodiaku Petelina, potem ga lahko poslušamo cele dooooooooolge zimske noči, tako melodično, zanimivo in lepo govori - podobno petelinu: ko zakikirika, vsi obstanejo in poslušajo....

Ja, razlog da Ovna še ni gor, je zelo enostaven:
Začel sem naše zodiake objavljati takrat, ko je kakšen energetsko na vrsti, in samo še Oven je ostal, kot zadnji, kljub njegovi energetski danosti, ki je "prvi", in MORA biti prvi, prav v vsem! Zato ste se oglasila: da bi oven bil zadnji, TO ni mogoče! In prav ste odreagirala, čestitam!

In kot je potem videti iz naslova, sem začel s svojim zodiakom, (v tem času je vsak poln energije, pogumen), valjda, tudi bog je sebi prvi brado ustvaril (človeška ideja o božji podobi - bela dolga brada).

Po drugi strani, ali morda imate kakšen komentar o mojem načinu pisanja na tem forumu, ki je isti za kitajski zodiak? Nekateri namreč, bodo na svoj kitajski zodiak čakali 11 let!!

Ampak, ker ste tako radovedna in pogumna, vam bom poslal zodiakalni opis Ovna na vaš mail, da ne čakate do 21.3.
Pa, poštudirajte sporočila iz svojega dolgega opisa Ovna, ki so naravnost fantastična, saj meni veliko povedo o značilnostih in danosti za te osebe.

Fs nasvet:
Nabavite si malega ovnčka, ki ga imate lahko na obesku za ključe ali v avtu, skratka da vam je na očeh vsak dan, in ga opazujte, toliko "sporočil" boste dobila in postala ter ostala "in".

Srečno!

p.s.

Tebi Oven, Stvarnik daje kot PRVEMU seme.
Za vsako, ki ga boš posadil, se bo milijon drugih razmnožilo v tvoji roki. Ne boš imel časa gledati, kako bo seme vzklilo in kaj bo iz njega raslo, ker bo vse, kar boš posadil, ustvarjalo nove in nove potrebe po sajenju.

Prvi boš, ki bo prodrl v plodna tla človeškega uma s Stvarnikovo Idejo. Toda, ni tvoje delo to Idejo negovati ali jo raziskovati. Tvoje delo je aktivnost – naučiti moraš človeka, da se zave moči Stvarnikove Kreacije.

Za tvoje zasluženo delo, ki ga boš opravljal na Zemlji, dobiš darilo lastnost – Samozavest.

Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ella 12 Mar 2008 17:57

Spoštovani g. Mirza!!!!

Najlepša hvala za e-mail in vašo obrazložitev za mojo neučakanost. Jah, taki smo ovnčki, lepo je videti da nekdo naše obnašanje vidi v pozitivni luči tako kot vi.
Kar se tiče malega ovnčka, pa srčno upam da dobim kar pravega v roku enega meseca (če bom imela srečo in se moj malček ne bo preveč obiral, kar se najbrž ne bo, če je kaj na mamico seveda) ko naj bi prijokal na svet. Če bo tako, potem lahko pričakujemo pravo dogodivščino, kaj niso z ovni vedno? :-)

Hvala in lp

ella

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mani-1 12 Mar 2008 21:37

Mirza,

zanimivo je tole tvoje opisovanje zodiakalnih znamenj...in glej ga,tudi sama spadam v tisti prvi opisani znak...Naj ti povem,da napisanemu z gotovostjo lahko samo pritrdim,ob branju sem nehote sproti doživljala svojo"življensko"inventuro...v vsaki trditvi se zlahkoto najdem.

Res je,sama si želim imeti "moj svet"po tistih utrjenih vzorcih in z odstanjevanjem vsega nepredvidljivega....a tega se žal ne da imeti,tudi če sama za to "poskrbim",mi drugi servirajo to nepredvidljivost dogodkov...Najtežja se mi zdi,ta "popolna predaja življenju"...vse lepo in prav...a kaj ko se meni še isti hip prižge "razum",ki skače v meni in mi nagaja v mislih...in potem še tisto sporočilo dvoma,ki vrta in mi daje misliti nekaj dni,dokler mu ne dam vedeti,da ni več na spisku zaželjenih....


Toplo pa me je pobožala misel o varnosti...tisti,ki ji rečemo dom....ja res, zame je "dom" z veliko začetnico....zdaj ga imam.....manjka mi le še "šopek",če me uspeš v tej besedi razumeti...


Prijeten večer ti želim,
mani

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mirza 26 Mar 2010 18:22

Kako se ljubimo

Seks je pomemben del življenja in če naše življenje na spolnem področju ni tako, kot si ga želimo, tudi drugje ne gre vse tako, kot bi moralo iti. Vsako astrološko znamenje ima nekoliko drugačen odnos do seksa in je naklonjeno drugačnim seksualnim praksam. Preberite!

OVEN

ONA - Vedno in povsod za seks
Spolnost ovnici zelo veliko pomeni, saj zna brez zadržkov in nepotrebnega sramu pri tem zelo uživati. Tega se zelo hitro zave, zato izkoristi vsako priložnost za telesno ljubezen. Ovnica izraža svojo seksualnost po eni strani zelo preprosto in prvinsko, saj ne potrebuje zapletenih postopkov in dolge priprave, da se ogreje in pusti pripeljati do vrhunskega užitka. Po drugi strani pa je, kakor da bi izbruhnil vulkan, ker je zelo temperamentna in ne pozna zadržkov ter ovir.
Njeno poželenje je zelo hitro prebujeno: pogosto je voljna in njen erotični naboj jo zelo hitro pripelje do vrhunca. Kadar si zaželi seksa, stopi v akcijo brez oklevanja. Pogosto prevzame pobudo in naredi vse, da sta tako ona kot njen partner srečna in zadovoljna. Zaradi vsega tega je med moškimi zelo zaželena.

ON - Pravi dar za njegovo družico
Oven je nor na spolnost in erotiko. A pri tem je bolj požrešen kot izbirčen in daje prednost količini pred kakovostjo, hitrosti pred počasnostjo ... Oven hitro prevzame dominanten položaj in gre tako kot ovnica naravnost proti vrhuncu. O sramežljivosti pri ovnu ni govora in že njegovi poljubi – je namreč prvak francoskega poljubljanja – nakazujejo dolge in vroče ure in noči.
Seks z njim je kot neurje, saj je oven glasen, hiter in oblasten. Včasih je tako neposreden, da tvega celo ostro zavrnitev, njegovi partnerici pa včasih tudi ni všeč, da seksa bolj s telesom kot s srcem. A v pravi kombinaciji je lahko tudi zelo čuten in pravi dar za njegovo družico. Oven je najbolj priljubljen med spolno zelo prvinskimi znamenji.

BIK

ONA - Silno spolno poželenje
Spolna in čustvena energija sta za zelo erotično prebujeno bikico nujno povezani. Težko se spusti v telesno avanturo z nekom, do katerega ne čuti ljubezni ali vsaj velike naklonjenosti. Obdarjena je s silnim spolnim poželenjem, a je kljub temu zelo zahtevna. Zadovoljna je samo s partnerjem, ki jo dobro obvladuje in ji zna ponuditi celotno lestvico telesnih užitkov.
Erotični temperament bikice je močan in dolgotrajen. Kot ljubimka je sijajna in si jo lahko želijo najzahtevnejši moški. A ti so uspešni samo, če se je ne bojijo, ampak jih ona zaradi njihove telesne in duhovne moči občuduje. Dolgoročno lahko v telesnem smislu deluje samo z duhovno močnejšimi od nje.

ON - Mojster čutnosti in naslade
Bik je najbolj čutno moško znamenje in spolnost je zanj užitek, za katerega se je vredno potruditi in si vzeti dovolj časa. Hiter seks morda včasih, toda večinoma bik z veseljem porabi kar nekaj časa, da pride do vsaj enega orgazma, še raje pa jih ima več. Je namreč zelo predan ljubimec, ki se spolnosti loti z vsemi čuti.
Pri seksu je bik videti, kakor da bi se požvižgal na žensko ob njem, tako z vsem telesom in srcem se ga loteva. Nima pretirane domišljije in je precej primaren, da ne rečemo živalski. A njegovi ognjeviti poljubi so pravo darilo za njegovo partnerico. Je mojster čutnosti z usti in rokami, in če se mu njegova partnerica prepusti, bo počasi, brez prehitevanja, doživela prave eksplozije naslade povsod, kjer se je bo dotaknil.

DVOJČKA

ONA - Večna pubertetnica in radovednica
Dvojčica izžareva erotični naboj skozi dialog, besedne igrice in spogledovanje in ne toliko z mesenostjo. Dejali bi lahko, da je dvojčica večna pubertetnica in jo spolnost zanima bolj zaradi radovednosti kot zaradi poželenja. Da se ogreje, potrebuje nekaj priprave, pa tudi pozneje se ji primarni gibi zdijo kar nekoliko smešni, če ne vsebujejo intelektualnega naboja.
Uresničevanje spolnih fantazij in malce nenavadni prebliski njenega partnerja jo bodo polagoma pripeljali do visoke čutnosti in šele s tistim, ki jo bo dojel takšno, kakršna je, bo lahko uživala brez meja in zavor. Dvojčica zagotovo dobro premisli, s kom se bo spustila v seksualno avanturo, ko pa se odloči, je zelo čutna in poželjiva.

ON - Ko seksa, veliko govori
Dvojčkov sloves dvojne osebnosti se izraža tudi pri seksu. Že ob poljubih za ogrevanje mu ne gre samo za fizični stik, ampak tudi za besednega. Ne bodite presenečeni, če med seksom svoja dejanja poudarja tudi z besedami, še več, če vam to prija, bosta skupaj dosegla najbolj vroče erotično vzdušje.
Poseben čar daje dvojčku njegova ležernost. Z njim se vam ne bo nikoli mudilo, saj daje vtis, da je samo z vami in za vas in da bo to trajalo večno. Z dvojčkom ne hitite, ampak se poskusite popolnoma sprostiti, saj bo, sicer bolj počasi, zagotovo znal poskrbeti za navale užitka. Še nekaj je značilno za moškega dvojčka: ni ravno navdušen nad naravnimi telesnimi vonji in diskretno nanesena kapljica nežnega parfuma na pravem mestu bo nanj učinkovala kot čudežni eliksir.

RAK

ONA - Enkrat nenasitna, drugič nezainteresirana
Spolnost rakice se bo razcvetela šele takrat, ko se bo s svojim partnerjem ujela tudi v čustvenem smislu, ko se bo čutila ljubljeno, občudovano in varno. Rakica potrebuje veliko nežnosti in občutka varnosti, saj je njen spolni temperament drugače muhast in zelo spremenljiv. Enkrat je nenasitna, drugič pa je seks sploh ne bo zanimal.
Zelo občutljiva je za okolje in za sprostitev potrebuje dobro erotično vzdušje, poleg tega pa mora biti njen partner tudi nekoliko spretnejši kot pri drugih znamenjih. Če je vse, kot mora biti, se predaja brez zadržkov. Njena spolna domišljija je velika in njene fantazije sodijo med najbolj nenavadne. To seveda ne pomeni, da je perverznica, ampak da se je v nekaterih okoliščinah zmožna toliko sprostiti, da pozabi na vse zavore.

ON - Počasen seks z veliko poljubi
Odrasel rak je kot majhen otrok, pri katerem ima njegova partnerica občutek, da bi bil še vedno rad prisesan na materine prsi. Zelo rad se nežno in počasi poljublja po vsem telesu, zaradi česar je med ženskami zelo zaželen. Je precej občutljiv in z njim je treba ravnati precej nežno.
Ženske, ki imajo raje divji seks, so ob njem lahko razočarane. A če ne prevzamejo pobude, se lahko zgodi, da sta razočarana oba. Rak bi se kar ves čas crkljal, zato mora njegova partnerica poskrbeti, da od predigre napredujeta v naslednjo fazo. A to naj stori nežno in neprisiljeno, saj se je bo drugače ustrašil.

LEV

ONA - Magnet za spolno najzahtevnejše moške
Za levinjo je seks ena najbolj izpopolnjenih oblik izražanja same sebe. Ne samo, da ne pozna zadržkov in ne tabujev, vztrajno se trudi, da je v erotičnem smislu vedno zadovolj(e)na. Zato jo imajo nekateri lahko celo za preveč spolno razvneto, celo nimfomanko, a po krivici. Levinja vsebuje veliko spolne moči, je vroča in strastna ter pravi magnet za spolno najzahtevnejše moške.
Čeprav je ujeta v najosnovnejše spolne nagibe, vztraja pri ohranjanju svojega visokega položaja in naredi vse, da ostane kraljica. Želi si biti občudovana in oboževana, tako telesno kot tudi duhovno. Vsako obotavljanje njenega partnerja jemlje kot žalitev, zato se ji je treba stoodstotno posvetiti. Bolj kot dolgotrajno predigro in igrice obožuje divji ritem naravnost do vrhunca.

ON - Prava žival v postelji
Lev je pri seksu zares prava žival! Prav gotovo bi bil zmagovalec pokala za najdaljši seks ali za največ osvojenih »samic« v določenem času. A lev svoje silne spolne moči ne razdaja kar vsevprek! Dobi jo samo tista, ki si jo zasluži, to pa ji uspe s popolno podreditvijo in občudovanjem. Kralj živali rad vidi svojo družico, kako se trese od občudovanja in spoštovanja do njega.
Z levom se pač ni igrati! S prevzemanjem pobude mu ženska vzame dostojanstvo in ga poniža, zato mu je treba samo slediti in znati nakazati svoje spolne želje. Že od začetka je zanjo bolje, da malo popusti, saj bo nagrajena z užitki, ki ji jih bo naklonil lev z vsemi svojimi čuti in s telesom.

DEVICA

ONA - Sprva nezaupljiva, potem..
Devica, nekoliko nezaupljiva do svojih lastnih spolnih spodbud, je nagnjena k analiziranju in razumevanju, kaj se ji dogaja, namesto da bi stremela k čistemu užitku. Ujeta je med svoje nekoliko skrite telesne potrebe in željo po tem, da obdrži nadzor, zato je večkrat videti nekoliko hladna. A s partnerjem, ob katerem se počuti čaščeno in sprejeto, se njen močni spolni naboj izraža brez predsodkov in meja.
Devica ves čas in v vsem išče estetsko plat, zato jo vulgarnost in obscenost lahko povsem vržeta iz tira. Naravnost in divje je prav gotovo ne boste spravili do tega, da se vam bo z veseljem predala. Devica potrebuje dolge priprave, veliko predigre in ogromno nežnosti, da se ogreje in pozabi na svoje strahove.

ON - Seksa bolj s srcem kot s telesom
Za devičnika je spolnost zelo resna zadeva. Telesno se nikakor ne razdaja kar tako, ampak mora do ženske čutiti veliko naklonjenosti, če ne celo ljubezni. V telesno avanturo se devičnik spusti šele po dolgem razmisleku in šele takrat, ko so izpolnjeni vsi pogoji. Sprva je zelo zadržan, zato ga ne sodite po prvem poljubu ali seksu, saj je takrat še preveč čustveno obremenjen, da bi bil popolnoma sproščen. Seks je zanj samo pika na i globokemu čustvenemu odnosu.
Devičnik bolj kot s telesom seksa s srcem, rad improvizira in ne razmišlja o tehniki in uresničevanju erotičnih fantazij. A z vsakim poljubom ali spolnim odnosom se bo močneje razvnel, še bolj pa, če mu bo njegova partnerica pokazala, kako dobro se počuti ob njem. Takrat jo bo v znak hvaležnosti obdaril z morjem nežnosti in topline.

TEHTNICA

ONA - Nekje na sredini med mesenostjo in duhovnostjo
Da se ogreje, potrebuje tehtnica harmonijo in ravnovesje. Vsakršna naglica, improvizacija ali nered jo v trenutku ohladijo. Njeno spolno poželenje ne pozna vzponov in padcev, ves čas je nekje na sredini, med vročino in hladom, med telesnostjo in duhom, med živalskostjo in rafiniranostjo, med nagonom in ljubezenskimi igricami. Zanjo je zelo pomembno okolje: prava svetloba, temperatura, vonji, glasbena kulisa ...
Tehtnica se bo s svojim čutom za estetiko težko sprijaznila s partnerjem, ki se ji po njenih merilih ne zdi lep. A njena merila niso povsem vsakdanja, lepota po njenem mnenju vključuje predvsem galantnost, urejenost, vljudnost in udvorljivost. Prav tako tudi ženska tehtnica zelo rada ugaja in se je pri seksu pripravljena zelo potruditi za svojega partnerja.

ON - Brez polovičarstva, a le z urejeno partnerico
Moški, rojen v znamenju tehtnice, se seksa loteva intenzivno, ognjevito in požrešno, brez sledu o kakšni mlačnosti ali polovičarstvu. Pri tem ne mara vsakdanje rutine, ampak se vedno trudi, da bi bil drugačen, poseben, edinstven ... Rad se poljublja, a se tega tudi hitro naveliča in se poda v naslednjo fazo. Z dušo in telesom je predan končnemu spolnemu cilju, njegova partnerica pa nikakor ne sme biti preveč sramežljiva in zadržana. Tako kot on se mora tudi ona seksa lotiti z vsemi svojimi močmi, sicer bo razočaran.
Če želi, da jo bo obdaroval s svojo naklonjenostjo, mora biti poleg tega tudi v zelo dobri psihofizični kondiciji in – ker se mu zdi zelo pomemben zunanji videz – tudi urejena. Depilacija, higiena, urejeni nohti, pričeska, vse to šteje še bolj kot pri drugih znamenjih. Ob vseh izpolnjenih pogojih je seks z moškim, rojenim v tehtnici, božanski, zato se splača potruditi.

ŠKORPIJON

ONA - Prava umetnica seksa
Škorpijonka je prava umetnica seksa in skorajda ni okoliščin, ki jih ne bi hotela izkoristiti za ta svoj dar. Seveda to ne pomeni, da bo zadovoljna z vsakomer in za vsako ceno. Nasprotno, tako kot je strastna in predana seksu, tako je tudi zahtevna. Doseči hoče največ in to vključuje tudi najvišja merila pri izbiri partnerja. Avanture je navadno niti ne zanimajo, saj išče absolutno ljubezen. Ko jo najde, seksa s strastno predanostjo, rada eksperimentira in se nikoli ne naveliča.
Pri seksu je precej zahtevna in vsakdanje situacije je ne zadovoljijo. Nekatere škorpijonke kažejo rahlo željo po sadomazohizmu, zato bolj v svojih spolnih fantazijah kot zares pogosto uživajo v bolj grobem in nikakor ne umirjenem seksu.

ON - Popusti vajeti in na juriš!
Tudi škorpijon je velik umetnik seksa. Že njegovi poljubi zaslepijo vsako, ki so ji dani, in to seveda ni vsaka. Blizu sebi dovoli le tistim izbrankam, s katerimi se čuti globoko čustveno povezanega. Kajti škorpijon je zelo zahteven v spolnem smislu, saj je seks izraz velike ljubezni.
Njegova taktika pri seksu je prav gotovo popustiti vse vajeti in na juriš. Ne upošteva nobenih pravil in nasvetov, ko z vsem srcem in telesom z največjim veseljem pleza čez ovire in se pri tem zanaša samo na svoja čustva in intuicijo. Seks s škorpijonom ni nekaj vsakdanjega in rutinskega, ampak je vedno presenetljivo očarljiv. Ker je škorpijon tako zelo občutljiv, je prav seks priložnost, da iz njega izvabite vse mogoče obljube, tudi o poroki, ki jih ne bo prelomil.

STRELEC

ONA - Divje in strastno ali sploh ne
Za strelko je seks najnaravnejša in najzabavnejša dejavnost na svetu. Ne pozna ne zavor ne predsodkov, čeprav bi po planetarni logiki nanjo lahko vplivale tudi negativne silnice. Pri seksu je zelo vitalna in zahtevna, rada prevzame pobudo, se ne obremenjuje in ne komplicira.
Zaradi njenega naravnega in spontanega odnosa do seksa je v nevarnosti, da jo tradicionalisti lahko označijo za možačo ali celo nasprotno, za zadrto tercialko, a bolj napačno to ne bi moglo biti. Edino, kar bi se dalo očitati spolno zelo prebujeni strelki, je, da se nikoli ne zadovolji z mlačnim ali rutinskim seksom. Vedno poskrbi za to, da je divje in strastno – ali pa seksa ni.

ON - Vedno razburljivo na nenavadnih lokacijah
Strelec tudi pri seksu deluje po dveh osnovnih principih – rad izziva in si vedno želi kaj novega. Če to prenesemo na spolnost, dobimo strelca, ki bi najraje seksal na najbolj nenavadnih krajih in ob najbolj čudnih priložnostih. Tudi ko se malce umiri in naveliča iskanja vedno novih lokacij, bo pri samem seksu zelo inovativen in iznajdljiv.
Veliko krivico bi mu naredili, če bi trdili, da ob vsem tem pozablja na čustva in duhovno plat zadeve. Je zelo čustven, a to precej dobro skriva za svojim mačističnim videzom. Kljub vsemu pa je najboljši način, da ga ženska dodobra začara, če se mu sprva malce izmika. Ko se bo ogrel zanjo, bo naredil vse, da jo bo obdržal in jo obdaril z vedno razburljivim seksom.

KOZOROG

ONA - Telesno seksualna, po duši pa ne
Kozoroginja je do spolnosti nekoliko zadržana in mnogi ji zato pripisujejo sramežljivost. Pravzaprav pa vsebuje zelo veliko spolno moč in željo, zaradi česar je včasih v dvomih. Njeno telo je seksualno, duša pa ne, zato potrebuje veliko časa in nekaj izkušenj, da se nauči uživati in da se navadi na partnerja.
Ta mora biti z njo zelo nežen, potrpežljiv in ljubeč. Počutiti se mora sprejeto in oboževano, da se sploh lahko izrazi njen močni erotični naboj. Ko se to zgodi, jo zelo rado zanese v erotične eksperimente, nad katerimi so presenečeni tudi spolno najzahtevnejši moški. Drugače pa se bo zaprla vase in ji sploh ne bo veliko do seksa.

ON - Dober kozorog, star kozorog!
Po eni strani je kozorog strašansko privlačen in lahko v hipu zmeša glavo številnim ženskam, po drugi strani pa je pri seksu precej racionalen, saj se mu zdi, da je vsakršno izkazovanje čustev za moškega poniževalno.
Sprva ni ravno zadetek na loteriji, a se z leti izboljšuje. Žensko, ki ji s toplino in ljubeznijo sčasoma uspe »odmrzniti« hladnega kozoroga, izjemno spoštuje in je pripravljen zanjo narediti vse. Iz zadržanega in nekoliko nerodnega ljubimca se bo spremenil v vročega raziskovalca svojega in partneričinega spola ter oba s svojo vztrajnostjo pripeljal do velikih užitkov. Kozorog se mora otresti samo nekaterih predsodkov in lahko postane najboljši ljubimec na svetu.

VODNAR

ONA - Nagnjena k perverznostim
Razmišljujoča vodnarka še zdaleč ni hladna, kot ji radi pripisujejo. Res pa je, da je takšna včasih še takrat, ko bi že vse druge ženske že hlastale za zrakom. Vodnarka hoče tudi pri seksu ohraniti intelektualno raven in vodilni položaj, zato pri njej ogrevanje traja nekoliko dlje časa. Toda ko je končno razvneta, rada eksperimentira in je nagnjena celo k perverznostim. Zaradi svoje želje po izvirnosti in preizkušanju neznanega rada izziva.
Vodnarka spolno ni toliko zahtevna, kot je prilagodljiva. Prav lepo lahko živi tudi brez seksa, a ko je njena strast nazadnje prebujena, postane nestrpna in neučakana ter zelo slabo prenaša zavrnitev. Takrat jo je treba upoštevati, sicer tvegate prepir in užaljenost.

ON - Veliko grdih besed
Nepredvidljivi vodnar je lahko ali prava mora ali pa glavni zadetek na loteriji. Odvisno pač od tega, koliko muh je pripravljena prenašati njegova partnerica. Večni upornik in iskalec svobode je tak tudi pri seksu. Je popolnoma nekonvencionalen, rad se gre perverzne igrice in med seksom veliko in grdo govori.
Vodnarjeva partnerica mora biti neodvisna, nekoliko odštekana in obvezno mora prevzeti pobudo. Čeprav daje vodnar vtis najbolj zadovoljnega s samim sabo, pa bo v postelji, še večkrat pa zunaj nje – kajti tako ni dolgočasno – naravnost ponorel, če se ga bo z dobrimi prijemi in veliko izvirnosti lotila ženska, ki natančno ve, kaj hoče. Mlačnost, rutina in vsakdanji gibi ga ne zanimajo, zelo hitro si bo nasprotje poiskal drugje.

RIBI

ONA - Seksajo šepetaje in nežno
Za ribico ima spolnost zelo različne oblike, med katerimi prevladujeta romantika in čustvenost. Le vsakdanjost in vulgarnost ne sodita sem. Težko bi rekli, da so ribice zelo seksualne ženske, čeprav bi jim delali krivico, če bi jih označili za hladne. Ribe so zelo občutljive za energijo, ki kroži med partnerjema, so eterične in tako zelo duhovne, da seksa včasih sploh ne potrebujejo, če jih zna partner »zadovoljiti« drugače.
Ribica je kot vrhunski glasbeni inštrument, iz katerega nerazumevajoč, hiteč ali pretirano seksualno nagnjen moški ne bo znal izvabiti lepih zvokov. Ribica pač ne mara grobega in prvinskega seksa, ampak to raje počne šepetaje in z veliko nežnostmi.

ON - Rad posnema porniče
Ribak je zelo čustven moški in nekaterim ženskam se zdi že kar prevelik ljubitelj nežnosti in crkljanja. Vse to rad počne tudi zato, ker enako pričakuje od partnerice. Ribak ima rad erotične fantazije in spolne igrice, še raje pa se o njih pogovarja. Zagotovo je med ljubitelji erotičnih in celo pornografskih filmov veliko ribakov.
Je zelo pozoren ljubimec, ki nikakor ne bo dovolil, da bi bil eden od njiju po seksu razočaran. Seks z njim ni zgolj telesna, ampak je tudi zelo duhovna izkušnja. Vse mora potekati kot v filmu ali ljubezenskem romanu, ko pa se razvname, postane igriv in rad eksperimentira, kot je videl v porničih, in njegova duhovnost je za nekaj časa pozabljena.

Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mirza 20 Apr 2010 13:43

Kako Sonce v Biku vpliva na naše življenje

Sonce je danes ob 6:29 prišlo v bika.

To je čas sredi pomladi, ko je narava najlepša in najbogatejša, ko se (po začetnem obdobju Ovna) že malce ustalimo in ne begamo več tako naokrog, ampak že z vso paro delamo oz. uresničujemo načrte, ki smo si jih (v Ovnu) zastavili.

To je obdobje težkega, pridnega dela, a tudi zasluženega počitka z vsemi pritiklinami (užitek ob dobri kapljici in hrani, skratka, uživanja v vseh lepotah in dobrotah - tudi čezmernega).

Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar 4 fish 17 Avg 2011 04:17

Zdravo, kar srce govori, rabi še potrdilo.... Ali se motim ali bi Ribak neskončno in za vedno ljubil Ribico? v podznaku strelec ona rakica jaz 20.02.1980 ona 05.03.1984 Ker imam občutek, da je to to! briga me, če bodo problemi materialnega značaja.... bi Vam bil zelo hvaležen.... imam občutek, da je VSE možno....

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mirza 17 Avg 2011 11:14

Zdravo, Ribak!

Lepo je prisluhniti notranjim občutkom in tihim sporočilom srca.

Dve ribi, lepo to, ampak samo, da večja ne poje manjšo!

In da materialno nekoč ne prevlada pri njej. Ker ona - in seveda (skoraj) vsaka ženska, prej ali slej začne tehtati in preštevati materialno. In potem se sama ujame, ker intenzivno misli in vidi druge kar imajo, da vse to neskončno potrebuje, potem gnjavi svojega moškega, da hoče imeti to in ono.

Štiri letna razlika pove o 12 letnem kitajskem zodiaku ter kompatibilnosti igrive, vedno pripravljene za hece in zelo vztrajne Opice ter full pametne Podgane, sicer nekoliko nagnjene depresiji in žalosti. Na tem bo treba delati in odpraviti hibe te in še mnoge druge, ki jih pokaže detajlna osebnostna fs analiza, potem bo radost prisotna med vama do konca vajinih dni.

Za kompatibilnost ki energij in dolgoročnega partnerstva je potrebno izračunati DZK!

Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Rakec.. 17 Dec 2011 13:10

S kom se najbolj ujamejo določena znamenja ? Še posebej me zanima za 2 raka, kakšna zveza bi znala to biti.. :) Lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mirza 17 Dec 2011 20:59

Rak se dobro ujema z ribo in škorpijonom, ne ujema pa se s kozorogom.
Bik je dober z devico in kozorogom, ne mara pa škorpijona.
Ampak, to bi najbolje in v detajle opredelil dober astrolog zahodnih zodiakov.

Tu, na fs forumu, so pa možni nasveti oz. poglobitev v osebnostne značilnosti predvsem iz analize po fs in seveda tudi dzk, ki je japonska astrologija.

Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar LaKarmin 23 Dec 2012 18:27

Pozdravljeni,
srce je že popolnoma oddano, vendar bi vseeno rada vprašala kako se ujameta dve ribici :) in sicer jaz 5.3.1986 podznak tehnica, on 29.2.1984 podznak bik. že vnaprej hvala za odgovor.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mirza 23 Dec 2012 19:33

Zdravo!

Če je srce oddano, potem najprej to - Srečno!

Morate vprašati zahodnega astrologa, glede ribic in ascendentov.

V fs obravnavamo kompatibilnost partnerjev, glede na izračun DZK. Poiščite to lekcijo tu in si izračunajte vajino ki energijo in vam povem, morda boste nekoliko zmanjšali svoj strah!

Bi pa rekel sledeče: če sta se res poglobila v zvezo iskreno in iz srca, potem mora biti ok.

Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lakarmin 25 Dec 2012 16:01

Pozdravljeni,
najlepša hvala za odgovor.
Zase: ((86-4)/9)=9*9=81, dobim KUA=5 , DZK=(1+9+8+6)=24=6=> DZK=11-6=5, zanj: 100-84=16:9=1,7=1 KUA=16-9=7, (1+9+8+4)=22=4 DZK=11-4=7
upam, da mi je uspelo pravilno izračunat, sem mal v dvomih, ker sta KUA in DZK obakrat enaka :) Lepe in vesele praznike!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mirza 25 Dec 2012 16:26

Zdravo!

Ne, pa ni!

KUA: Koliko je 86-4?

Ne rabimo decimalke, temveč celo število, ki je ostanek od odštevanja!

Kompatibilnost partnerstva vidimo iz DZK: Vaša Prst 5 in njegova velika Kovina 7 sta ok - srečno!

Tudi vama radostne praznike!

Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lakarmin 26 Dec 2012 09:26

Dobro jutro, dober dan.
ajej, js in matematika, ne znam prav odštevat :) 86-4=82/9=9 9*9=81=> KUA=82-81=1
Želim Vam lep ter kljub slabemu vremenu, s soncem obsijan dan. :)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mirza 26 Dec 2012 11:04

Dober dan!

Majhna napakica, ampak potem dobimo rezultat, ki ne ustreza vašim značilnostim.

Torej, vaša či ni Prst 5, temveč Voda 1, nosilka nadležnega strahu, zato sem vam ga omenil.

Hvala in še kako prav imate, notranje brezplačno sonce sijaji 24/7.

Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kasiopea 4 Mar 2013 14:32

Mene pa nekaj zanima, rojena sem 20.01 ob 02.54h in astrolog mi je rekel, da sem Kozorog. Po izračunih pridem vedno na kozoroga, vendar v nekaterih horoskopih sem vodnar. Kateri horoskop potem velja zame? Če mi vse izračuni pravijo, da sem kozorog, napisane imam pa horoskope nekatere pod vodnarja.

Najlepša hvala za odgovor.

Lp, Kailopa

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mirza 4 Mar 2013 19:03

Hmmm, naša astrologija mi ni ravno specialnost in vam ne bi mogel odgovoriti, da bi bili dokončno zadovoljni. Morda boste naleteli na tistega astrologa, ki vas bo v momentu prepričal in boste sigurno vedeli, kateremu zodiaku pripadate, pravim, morda!

Morda bi si pa sami poiskali tihi odgovor, če se mnogo krat vprašate, recimo:
Kaj mi moj občutek pove, kako se počutim, mi je bližji vodnar ali kozorog?

Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh