Med.Over.Net

Sladkorna bolezen

Sladkorna bolezen je epidemija tretjega tisočletja. Po ocenah organizacije IDF (International Diabetes Federation) ima sladkorno bolezen okoli 250 milijonov svetovnega prebivalstva. V Sloveniji živi okoli 120 tisoč ljudi s sladkorno boleznijo. Za naglo naraščanje sladkorne bolezni tipa 2 so po ocenah strokovnjakov krivi predvsem neustrezna prehrana, debelost in premalo gibanja. Posvetujte se o vprašanjih o sladkorni bolezni, njenem poteku, zapletih, zdravljenju ter prehrani.

Nizek krvni sladkor

Default avatar

Ar.Go.

Pozdravljeni,

najprej se opravicujem, ker v prispevku ne bo sumnikov, a ta smotana tipkovnica je zaradi sluzbenih namer nastavljena na italijansko.
Torej danes sem se pocutil malce smotano. Naj zacnem malo nazaj, torej ze nekaj casa se mi pojavlja ta cuden obcutek velike lakote z njim neka zelja po sladkem, zraven pride tudi vrtoglavica zmedenost oz. obcutek sanjanja, cuden pot, postanem bel... Ko pojem nekaj sladkega je kmalu boljse. No zadnjic, se mi je spet to zgodilo in sem bil z babico, ki ima ima tip 2 sladkorne bolezni, skratka je predlagala, da poizkusiva izmerit sladkor. Naprava je prikazala 3.1. pojedel sem nekaj cokolade, 2 napolitanki in eno jabolko in se kmalu boljse pocutil, zal sem moral nadaljevati z delom in se nisem spomnil ponovno meriti sladkorja. Nona mi je rekla naj poklicem zdravnika, sicer sem vzel to malo za rezervo, saj je bila podobna zgodba lani, ko mi je izmerla in je bil prav tako nizek, sem sel do zdravnice in na tesce zjutraj ob 9h ( se mi zdi ) sem imel sladkor 5.0. povod za pregled je bil tudi moja velika zeja, snam spiti tudi po 4 l vode med delovnikom ( delam v pisarni ) skozi imam suha usta in obcutek zeje posledicno sem tudi ogromno na wcju. Velikokrat sem brez razloga utrujen in ogromnokrat se zbudim z napacno nogo in sem brez razloga zivcen ko pes.
torej sem nekako sprejel, da nona pac pretirava, pa sem vcerj ob vecerji omenil znanki, ki studira medicino, je predlagala da grem do zdravnika, danes kolegu ki je tudi mdicinc, kateri rad pretirava in dramatizira, je rekel, da dokler sem se ziv, naj grem do doktrorja. Zdaj pa zakaj sem se pocutil smotanega? Danes klicem zdravnika, se mi javi sestra ji povem za nizek sladkor, pocutje itd. in me vprasa :" In kaj bi vi zdaj?" sem ostal brez besed, nisem vedel, vec kaj naj, sem rekel naj mi ona pove in mi je rekla, da ce zelim, da naj pridem jutri zjjutraj v ambulanto in me odzdravla. Ni mi rekla, naj pridem tesc, ni mi rekla ob kiri uri ne nic. Boo.
Torej v soboto, ko sem si meril sladkor sem zjutraj okoli 7h in pol pojedel dve kajzerci z "vegi salamo" in sirom, Nato sva sla z bratom montirat neko pohistvo in do none. Do takrat nisem jedel vec sem si pa sladkor meril pred 12. uro.
star sem 27 let
imam 1.86 cm sem pretezek za svojo visino imam 95 kg. Sicer nisem pretirano sportno aktiven, a z soprogo hodiva vsaj 1x na teden na dolge sprehode v gozd, preostale dneve pa imava veliko dela tudi na njivi. Pa naj se omenim, da sem vegeterjanec ze 5 let.