Med.Over.Net

Limfom in levkemija

Odgovarjajo: Kristina Modic, predsednica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L • Milena Remic, hematološka bolnica

Izkušnje z limfomom in levkemijo bodo z vami delili bolniki in strokovnjaki.

Kristina Modic , predsednica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Kristina Modic

Milena Remic , hematološka bolnica

Milena R

povečana bezgavka

Default avatar

*Vprašanje*

Pozdravljeni!

Zanima me, če mi priporočate obisk pri zdravniku.. Stara sem 21 let, v začetku decembra sem si na desni strani zatipala axillarno bezgavko. Bezgavka sicer ni direktno v pazduhi, vendar ob njej ter bolj v globini kot na površju. Velika je približno pol cm. Bezgavka me ne boli, tudi povečala se ni pretirano (mogoče malo) in se premika.
V zadnjem mesecu oziroma nekje od januarja pa sem opazila da sem zelo utrujena, kar ni v moji navadi. Ko sem bila mlajša sem vedno bila slabokrvna ko so mi jemali kri. Torej je za utrujenost verjetno kriva slabokrvnost ali? V zadnjih dveh tednih zvečer tudi s težavo zaspim, ni dneva da bi zaspala pred tretjo uro ponoči. Zjutraj pa se zbudim od 6 do 8 ure. Dlje časa tudi že opažam da mi vsaj enkrat dnevno ob brisanju nosu teče kri iz nosu (ne prav, vidno je samo na robčku). To bo najverjetneje zaradi suhe sluznice v nosu?
Pa tudi koža me bolj srbi kot ponavadi, predvsem v predelu trebuha. Koža drugače nimam suhe, sem tudi menjala šampon pa ni nič bolje.

Torej zaj sem opazila, da sem kar ''težav'' napisala, če bi lahko temu tako rekla. In sedaj me zanima kaj bi bilo najbolje? Da grem k zdravniku ali še počakam? Glede morebitne slabokrvnosti bi bilo najprej preverit vrednost hemoglobina ali si naj kar v lekarni kupim Ferrum lek?
Bezgavka pa najverjetneje ni nič nevarnega, glede na to da ni neka večja.. Ali so manjše tudi nevarne?

Za Vaš odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem.
(in se opravičujem če so vprašanja smešna).

Lep pozdrav.