Forum: Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Medsebojni odnosi in komunikacija. Kako se obnašati in kaj reči v določenih situacijah? Kako izboljšati komunikacijo/odnos na splošno? Kako pogovor obrniti tako, da v njem pridemo dalje in ne ponavljamo že »100-krat« izrečenih in slišanih stvari, ponavadi obtožb drugega? Kako pregovoriti šefa, da se bodo »stvari odvijale po vaše« in kako dopovedati sodelavcu, da naj vas vendar posluša? Vprašajte in poskušali bomo pomagati.

Kako naj postanem bolj odločna

Odgovori Nova tema
Default avatar sabina 30 Sep 2012 09:52

Pravkar se je končala moja izredno patološka in nezdrava zveza. Taka je bila zato ker me je ljubimec vseskozi poniževal, pretepal, žalil. Nisem se mu znala postaviti po robu. Nisem mu znala reči Ej tip ljubim se ,pusti me pri miru,ne bos me ponizeval. Vseskozi sem pricapljala nazaj po novo porcijo očitlkov. Ko me je povabil k sebi sem tu in tam znorela in nisem hotela iti, češ kaj me vabiš k sebi, če sem grda, duševno bolana , frigidna, ne znam kuhati pa še marsikaj. Takrat je postal še bolj žaljiv in oduren. Vpletal je celo mojo mamo noter v ta šmorn. Toda ona je bila neomajna in hladna. Rekla mu je ce ima moja hci toliko napak zakaj potem vztrajate z njo? Bil je brez besed.Nikoli me ni poslušal bil nezen in prijazen z mano, celo takrat ne ko sem imela precej naporen delovnik. Ni mi rekel ces stara saj ti bo šlo, zaupam vate temvec je tulil da ga moja sluzba en klinac briga. Ko je bila njegova hci operirana je potocil morje solz bil skoraj do nezavesti pijan sem vse spustila iz rok ter ga šla tolažit, ko je hlipal moja hci je uboga, moja mala. Nihce me ne razume. Nakuhal mi je še par grdobij. Ni me hotel poslušati prekinjal je telefonsko zvezo. Ko pa je on klical je pričakoval da bo vsa topla in ljubeca. Enkrat mi je napisal sporočilo da bi me rad poklical kot prijatelj. Ko sem to prebrala so se mi solze usule, ni me brigalo da sem bila sredi nakupovalnega centra. Nisem bila toliko mocna da bi mu napisala da naj se stera.
Sedaj ima novo. Tudi z novo sva se spustili v patološki odnos. ko sem ga klicala se mi ni hotel javiti , dal je njo na telefon. Zbesnela sem , Postala sem nesramna do nje. Niti toliko poguma ni imel da bi se z mano pogovoril. Poslala sem mu par sporocil. Zopet je ona posredovala. Jaz sem se bolj zbesnela. Nato je ona klicala mojo mamo ( Logično bi bilo da bi jo klical on, kajti bil je z mano v odnosu)
Tokrat mama ni bila odločna, ces zmenita se z mojo hcerjo. Jaz nimam nic pri tem. Njegovi novi sem poslala sporocilo ces naj vse stvari urejata z mano mamo pa pustita. Pa zopet ni bilo prav
Njegova razlaga o tem zakaj ima novo je bila češ, premalo si bila z mano. Jaz potrebijem osebo ki bo z mano neprestano ne pa enkrat na 4 mesece. Vseskozi mi je govoril da nisem custveno intiligentna Sedaj se v fazi jeze in besa. Ni še izzvenelo razmišljanje o njemu
Kako naj postanem bolj odločna? Kako naj se naucim postaviti zase? Se mi zdi da je ta vlak že zamujen , kajti nisem vec infantilna najstnica temvec odrasla zenska s skoraj 30 let starim sinom
Hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Latissa 30 Sep 2012 10:14

Po napisanem mi deluješ kot mazohist, predvsem pa sama sebe nimaš rada. Dobro bi bilo, če bi brala knjige denimo od Sanje Rozman, da se naučiš postaviti zase. Ker biti cunja enemu takšnemu primitivcu nakazuje, da si res labilna in nezmožna zaščititi svoje dostojanstvo, morala bi začeti graditi na sebi.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar špš 30 Sep 2012 10:24

Daj ne kliči in ne dviguj mu. Pa nikoli več.

Nimaš več ničesar razčiščevati z njim. Zdaj bodi Končno na vrsti Sama.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar začni se ceniti 30 Sep 2012 18:13

Zelo na kratko napisano bistvo v prejšnjih odgovorih. Začni se ceniti. Resno. Briši to osebo iz svojega življenja, nima več kaj početi tam. Sploh pa nimaš ti kaj njega klicati, še manj njegovo novo. Ampak to se zaključi ZDAJ. Brez izgovorov, da moraš vedeti še to, da ga moraš poklicati, ker ima tvoje CDje, da se mu moraš oglasiti, ker ker ker... To so samo izgovori. Takoj ga prenehaj klicati in se mu oglašati. Če tega ne boš storila, si zamudila prvi korak in nima smisla, da se še sprašuješ, kaj naj narediš zase.

Sama govoriš, da je bilo razmerje nezdravo, da te je poniževal ipd, ampak sedaj, ko si se ga končno rešila, pa še vedno sama siliš nazaj. Si mogoče odvisna od odnosov? Od moških? Kaj je privedlo do tega, da se obnašaš, kot se? Kaj ti je rekla mama, ko je videla, kako se on obnaša do tebe? Zakaj sama nisi šla iz razmerja že prej?

Moraš se naučiti imeti se rada in se ceniti, tega nihče drug ne bo naredil zate. Mogoče siliš k njemu oziroma ostajaš v takšnih razmerjih, ker bodisi ne znaš biti sama ali sama podzavestno iščeš takšne odnose ali pa se bojiš zameriti, ker ne želiš izpasti slaba. Je vseeno, za kaj gre, bistveno je, da tu ni rešitve. Zgoraj so ti že priporočali eno knjigo, v knjižnici jih je še mnogo. Vendar samo branje ne bo pomagalo, če ne boš sama naredila koraka naprej.

Glede na tvoja leta in odnos, v kakšnega si se spustila ter v njem vztrajala in kaj delaš še naprej, če ne boš uspela v prihodnosti česa spremeniti, si poišči strokovno pomoč.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sabina 30 Sep 2012 20:26

Verjetno to da se ne znam postaviti zase izvira ze iz otorštva. Rastla sem namrec sama z mamo, ki se je poročila ko mi je bilo 10 let. Nikoli ni bila pretirano custvena , nikoli me ni objela, bozala, ker pac mama tudi nje ni.Nikoli me ni pohvalila. Rodila sem sina Bezala sem od nje. Se porocila . Bila sem v nezdravem zakonu. Otroka sem pustila pri njej Nato pa sem prišla nazaj. Ker zivim v njenem stanovanju si lasti pravico da hodi gledat vsako prvo soboto v mesecu kako imam pospravljeno, brska mi po omarah in me kritizira.
K njemu sem hodila ker sem bezala, vseskozi samo bezim. In potem se mi dogaja kar se mi pač dogaja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar samosotjna 50+ 1 Okt 2012 08:27

Čas je, da odrasteš. Če sama ne zmoreš, poišči strokovno pomoč - terapevta. Tvoja pamet ve, da delaš napačne reči, samo tvoje čustvene rane so premočne, da bi lahko ravnala drugače. pozdraviti jih bo treba.

Glede mame je čas, da se postaviš zase. Dogovori se glede stanovanja - če ti ga je dala, potem je tvoje. Lahko tudi zamenjaš ključavnico. Seveda je enostavneje, da mami rečeš, naj ti ne stika po stanovanju. Da te to moti. Ali pa si najdi vsako prvo soboto opravek, da te ne bo doma, pa ji to že dan prej javiš. Znajdi se!

Bivšega pa daj na hladno - ne komuniciraj več z njim. Po potrebi zamenjaj številko telefona.

Pa poišči si normalno družbo, morda kakšna telovadba za starejše.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar začni se ceniti 1 Okt 2012 12:20

Očitno bežiš stran od sebe. Če prav berem, torej v cca 50-ih letih (imaš 30 let starega sina) svojega življenja še nikoli nisi bila sama? Ali sploh znaš biti sama? Vedno si čakala, da bo nekdo drug rešil tvoje probleme, hitela iz odnosa v odnos, pa čeprav so bili nezdravi. In nikoli se nisi naučila biti sama, samostojna, saj si se zanašala na druge.

Ne razumem točno, ali živiš pri mami (šla nazaj k njej) ali samo v njenem stanovanju, vendar sama. Če prvo, potem najdi nekaj in pojdi stran. Če drugo, potem se dogovorita, da imaš ti stanovanje v uporabi in ona nima kaj šariti pri tebi.

V glavnem, rešitve so na dlani, potrebna je samo akcija. SAMA moraš prevzeti odgovornost za svoje življenje. Nihče drug tega ne bo storil. Lahko ti damo nasvete, lahko iščeš pomoč, a korake boš morala narediti sama. In vsak izgovor "ne morem" je samo izmikanje odgovornosti in na pot k boljšemu življenju.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sabina 1 Okt 2012 19:35

Nisem se stara 50 let. Navajena sem ziveti sama. V kraju kjer sem živela prej sem dneve vecinoma prezivljala sama kajti moz je stalno hodil ven in ga skoraj ni bilo doma. Nato sem pred 4 leti dobila v Ljubljani sluzbo in sem se preselila v kraj ki je blizu Ljubljane. V stanovanju živim sama s sinom, mama in očim pa živita v istem bloku
Ljubimca sem spoznala pred 4 leti. Bil je lastnik neke spletne klepetalnice. Videvala sva se ob vikendih čez teden pa sva se veliko pogovarjala po telefonu. Ko sem se preselila sva se zacela intenzivneje druzizi. Veliko je pil, me je tu in tam se me je fizično lotil.Malo pred novim letom 2009 me je peljal v sobo in me mocno udaril po ustih tako da mi je prebil ustnico. Cez dva dni je mirno hladno prišel na novoletno vecerjo k moji mami sinu in ocimu. Moj sin ga je ves cas vecerje gledal sovrazno izpod čela. On se je pa čudil češ kaj sem naredil tvojemu sinu. Večkrat je rekel da nisem za njega. Hotela sem prekiniti odnos, nato pa je znorel Rekel mi je da sem duševno bolna, da bo šefom povedal grde stvari o meni itd. Nato si je aprila 2009 dobil novo. Bil je ves ponosen nase. Tu in tam sem ga se poklicala. Nekoc mi je rekel da se hudic v sili muhe zre. Prekinila sem vse stike z njim. Nato je julija 2010 prijokal nazaj ces da ga je ona putila. Parkrat sva se videla . K njemu sem zacela hoditi sem decembra 2010 ko sem izgubila sluzbo. Bil je ves nezen prijazen topel razumevajoc.Meni se je v glavi zacel vrteti film, spomnila sem se vseh njegovih izrecenih besed. Zacela sem se mu izogibati . Ko sem se pa vendarle opogumila in šla sem spila tu in tam kak kozarec vina. Zgodba o njegovi nasilnosti se je ponovila. Zadnjic me je pretepel ravno na moj 47 rojstni dan

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar samostojna 50+ 2 Okt 2012 11:07

Naprej gledat, ne nazaj. Kar je bilo, je bilo.

Delaj pa zelo aktivno na tem, da se ne ponovi. Si morda želiš, da te pretepe še za naslednji rojstni dan, pa še nekajkrat vmes? Mogoče te je pa še premalo?

Če je odgovor ne, potem stran od tega tipa.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sabina 3 Okt 2012 04:57

Saj nisem več z njim. Sedaj ima novo. Tepel me je pa zato, ker sem mu ranila ego. K njemu sem ponavadi prišla po tem ko me je kak teden neuspešno prosil da naj pridem. Ponavadi sem znorela mu preko sms napisala par krepkih ( Ponavadi sem mu napisala , ces kako naj ti tako nice kot sem jaz dela druzbo, najdi si drugo..... preko telefona mu jih nisem povedala, ker bi prekinil vezo). Ko pa sem vseeno prišla me je nabutal , ces kdo sem jaz ki njega pomembneža zavraca. Kako moraj jaz ki sem tak nice ga odbiti in se nocem vec druziti z njim. In tako je šlo iz meseca v mesec.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar začni se ceniti 3 Okt 2012 09:22

Preberi si še enkrat, dvakrat, ne vem kolikokrat je pač potrebno, svoja zadnja dva posta. Preberi in poskusi pomisliti objektivno (kot da bi to pisala ena druga), kaj in predvsem kdaj bi morala nekaj storiti. In ti bo zelo hitro jasno.

Ne vem, zakaj ste ga sploh gledali na novoletni večerji. Če že ti nisi bila dovolj močna, da bi ga nagnala, bi to morali storiti tvoj sin ali mama in očim, ne pa da ste se samo grdo gledali. Mogoče imate podobne vzorce.

V zadnjem odgovoru ga skoraj zagovarjaš - zakaj te je nabutal. Ti nisi kriva, da je on nasilen. Kriva si, da si dopustila, da se tako obnaša do tebe. In ker očitno vidi, da lahko, to počne še naprej. Vprašanje, ali bi si kateri drugi, ki ga je sterala in ni hodila nazaj ali ga klicala in mu mogoče še ona prisolila eno, upa reči ali narediti karkoli takšnega, kar je tebi. Je zelo nesamozavestna oseba in te svoje frustracije spušča na tebi. Ti si mu pa dovolila in je to še naprej počel.

Smo ti že napisali, kaj je treba storiti. Vendar, še enkrat, nobena knjiga, terapija, skupina, nasveti ti ne bodo pomagali, če ne boš sama naredila nekaj za to. Spremeniti se moraš najprej ti, v tem "razmerju" lahko to storiš tako, da ga takoj zbrišeš iz svojega življenja. Nič več klicev, smsov, oglašanj na telefon, odpiranja vrat in še karkoli podobnega. Če ne bo odnehal, pokliči policijo. Daj mu jasno in glasno vedeti, da nima več kaj početi v tvojem življenju. Sedaj imaš idealno priložnost, če ima drugo, najbrž tebi ne bo težil (vsaj nekaj časa). In v tem času lahko sama pri sebi razčistiš, kaj hočeš in česa ne.

Te razumem. Najbrž se mu oglašaš ipd tudi zato, ker nimaš dovolj dobrega mnenja o sebi in potrebuješ potrditev od zunaj. In poleg tega, da ti je hudo, nočeš biti nesramna, ker potem se boš počutila slabo in mogoče si bodo drugi mislili slabo o tebi. Ampak ljudje bodo vedno imeli neko mnenje o nekom, upravičeno ali ne. Nekateri dobro, drugi mogoče slabo. Pa četudi narediš karkoli. Tega ne moreš spremeniti. Lahko pa spremeniš sebe in svoj pogled na to. In se nehaš mučiti zato, da bi ustregla drugim, ker pomembna si le ti.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sabina 3 Okt 2012 21:45

V obeh primerih je on nagnal mene oz. si je dobil drugo. To pa zato ker sem nehala hoditi k njemu. Tu in tam sem mu obljubila da pridem a obljube nisem izpolnila. To pa zato ker je vecinoma casa precepel pred pc, potem sva skuhala vecerjo jo pojedla, jaz sem pomila, nato sva gledala kak film. Ce njemu vsebina ni bila po volji sem morala iti z njim spat, ćeprav bi rada gledala in obratno. Omedlevala sem od utrujenosti pa vseeno sem morala bedeti z njim. Ko sva šla končno spat , se je tu in tam zgodilo da ni mogel spati in me je utrujal z zgodbami o bivših ljubicah, o tem koliko jih je podrl, pa na kake načine, kakšen zmaj je bivša žena in koliko krivice mu je naredila mama. Bil pa je tudi mojster izčrpajočih se igric., nekako v tem stilu. Lacen sem, kaj ti skuham za vecerjo sem ga vprašala, nič ni treba, čez 10 minut spet isto. lacen sem... Drug dan mi je zabil da se nisem hotela potruditi za njega.
Enkrat sva se dogovarjala za obisk in ko sem rekal da moram v nedeljo zjutraj domov je bilo vse narobe, kajti tisti dan ni prišla njegova hci na obisk in ni hotel bit sam. Po delu sem odšla raje domov kot k njemu.
Vseskozi me je spraseval kdaj se bom preselila k njemu. Odvrnila sem mu da kam bom sla v nedeljo in sredo ko pride njegova hci na obisk, najbrz na ulico igrat fikus. Kajti ona je baje izjavila da me noce nikoli vec videti. Leta 2008 ko sem bila na dopustu pri njemu je po sili razmer njegova hci zjutraj prišla k njemu popoldan pa spet šla. Povecini sem se jaz ukvarjala z njo. Njen oce je sedel za racunalnikom in se je bolj malo menil zanjo
Ko se mu omenjala da ima dvoja merila je bil aroganten , ces kdo sem jaz ki njemu sodi.
Kadar me je objel sem zamrznila , nisem se mogla sprostiti, ob vseh krivicah ki mi jih je storil. Nato mi je očital da sem frigidna. Vprico njega si nisem upala zbesneti, kajti njabrz bi me prebutal. Zato sem ga poskušala sterat ko sem prišla domov. Minil je en teden ali dva in potem sem jaz trapa neumna zacela silit v njega ces ali te lahko poklicem, kdaj lahko pridem. In zgodba nasilja se je ponovila...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar exotic 4 Okt 2012 01:29

ojoj ojoj jojojoj ene ste pa res sadomazo do sebe!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sabina 4 Okt 2012 08:20

Nesamozavesten? Pri višini 195 in tezi 115 kg? Ko sva se prvič slišala je govoril večinoma on, češ kako uspešen je , pa da osebno pozna skupino ki je napisala glasbo in jo tudi izvajala za film Temni angeli usode, ter jih prepričal da so posneli duet z znano slovensko pevko, ter da ima dva BMW. pa uspešno podjetje pa kje po svetu je vse bil, pa da je nudil dom dvema zenskama, ena je imela manicno depresijo bila je 18 let mlajša od njega, na koncu je spokala in šla. Druga pa je bila neka kvazi slikarka 16 let mlajša od njega s katero je uzival v perverznem seksu. Redno se je zakajala z travo mu veckrat ušla se vrnila pijana k njemu nato je pa tudi ona spokala in šla
Jaz sem bila tako zafrustrirana da mu nisem povedala kaj delam v podjetju v katerm sem zaposlena. Vrtal je celo v mojo mamo naj mu pove, toda ona me ni hotela izdati. Kadar nisem hotela komunicirat z njim je poklical mojo mamo, češ kako hčer imate. Ona pa se ni hotela vmešavat.
Nekoč sem od vsega hudega spila malo prevec. ne spomnim se kako sem prišla k njemu. baje mi je pomagal nek moški. Bila sem umazana in blatna. On me je posadil v banjo, me oblečeno stuširal, me slekel dal spat. Klical je mojo mamo ter ji povedal v kakem stanju sem prišla. kljub temu da sem imela močno zvit gleženj sem vseeno šla v trgovino ter pomila posodo. Nato sem se ulegla. Ni me prišel namazat s kremo ni me prišel pobožat, tolkel je po tipkovnici. nato mi je v spalnici ob 3 ponoči rekel da mu je bilo slabo ker je moral gledati bled gnoj ki je ležal na kavcu. Od vsega hudega bi mi kmalu počilo srce... Nato nekaj časa nisem šla k njemu. On je spet poklical mojo mamo in ji tezil. Sedaj si lasti zasluge češ kako je bil takrat plemenit. Za rojstni dan sem se dobila z njim. Ob 2 ponoči me je z glavo udaril po obrazu nato pa mi je prinesel plenico da sem si kri obrisala z nosa. Ob 5 zjutraj sem hotela iti ćeš da grem v sluzbo pa me ni spustil rekoc spet se lažeš saj danes ne delaš, Poslušno sem šla nazaj v spalnico in na koncu seksala z njim
Žalil me je neprestano, jaz pa njega nisem nazaj. Ko mi je spet skuhal to sceno da se je njegova pridobitev javila na telefon sem znorela. To pa zato ker ne uvidi da jaz nimam ničesar z njo kvecjemu z njim. Tudi njej sem poslala sporočila Ona je klicala mojo mamo in me zatožila. Moja mama nima nič z vso zadevo Nato se mi je strgal film Začela sem ga žaliti s sporočili. Njegova je spet tezila moji mami.
Sedaj ga pustim na miru. Boli me edino da sem dopustila da je delal z mano tako kot pač je delal

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar rwhw4u5R 4 Okt 2012 08:44

Najprej moraš sebi natočiti čistega, da si sebi manjvredna, da si ne zaslužiš. Potem poiskati vzrok tega in od tu naprej na hitrico naprej. Saj vzrok se mi zdi da še veš. Samo še prepričati se moraš, da si zdaj odrasla oseba in da razmišljaš, čutiš drugače kot si bila malo dete, ki se ti je zgodila krivica. Popraviti to ne moreš preteklosti. Popraviš to lahko da se tega zavedaš in da si odrasla in da lahko popolnoma drugače ravnaš kot pa "otrok". Takrat nisi znala, zmogala. Zdaj lahko.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sabina 4 Okt 2012 12:26

On mi je nabijal občutek manjvrednosti. Noben drug moški mi ga ni. Vseskozi je tulil da sem revše. Bodisi zato ker nisem imela drobiza da mu ga posodim, ampak samo bankovce, bodisi zato ker je morala njegova bivša žena priti po Bmw da bi ga vozila ker je stal na parkirišču več kot en mesec, zato ker ga on zaradi bolezni ni mogel voziti jaz pa nisem imela izpita za avto. Najhuje je bilo takrat ko me je premlatil čes kako si ga upam zavračati njega ki je pomemben. Moj sin se mu je enakrat postavil po robu. Nekoč nisem hotela komunicirat z njim preko skypa. Sinu je naročil da me naj pokliče. Nisem se hotela odzvati. Nato mu je rekel. Več A tvoja mama je duševno bolna. On pa mu je odvrnil. S kaj to pove o tebi....( da si isti ker se druziš z njo) Potem sem S zabila da nima kaj maltretirati mojega otroka . Pa ni upšteval . Gnjavil ga je preko Skypa. Pisal mu je da njegova mama stoka pri sexu kot v cenenih porno filmih, pa se marsikaj. Sin je vsakič znorel ko sem šla k njemu. Mama zakaj hodiš? A ne vidiš? A ne uvidiš??'
Ko me je objel sem zakrknila. Nisem se mogla sprostiti in uzivati v vsem se najmanj v spolnosti. bil je razočaran. Vsakič sem si v mislih ponovila stavek ki ga je Flora rekla Suzy ( prostitutki ko je šla na srečanje z Docom) Suzy je bila vsa prestrašena. Flora je rekla. Poglej Suzi če ti nisi dovolj dobra zanj tudi on ni dovolj dober zate. Pa ni pomagalo.
Sedj ima toplo ljubeco cutno žensko. Tudi jaz bi bila ce me v osnovi ne bi zabijal

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar exotic 4 Okt 2012 13:38

in ti se se sekiras zanj?
z plenico obrisu obraz?
bel gnoj na kavcu?
a moram se dalje citirat vse te grozljive izjave... jz res nevem kaj so z njem pocel v otrostvu al ma sm tok povno rit vsega kot te cepin&co.da delajo z zrnskami k s smetmi pa da se razplojujejo tko.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sabina 4 Okt 2012 14:29

Pa saj ni bil tak samo do mene. Tak vzišeno aroganten je do vseh ljudi. Ko sva šla v gostilno ki je v njegovi bližini je rekel da se samo uboge pare in ničeti zadržujejo tu. Bil je lastnik velikega stanovanja ki ga je moral po sili razmer prodati ( sam je bil podnajemnik, stanovanje je oddajal). Uspešno ga je prodal, nato odplačal hipoteko z razliko si je kupil manjšega. spet je bil prepoln sebe, češ da je kupil stanovanje z gotovino uboge pare pa morajo najemati kredite, da si lahko kupijo stanovanja.
Veliko pije . tudi do dva litra vina na dan. Ne hodi v sluzbo svojo dejavnost opravlja od doma skoraj nič ne je, zato je zahteval ( ne prosil zahteval) da sem vec z njim. Poleg tega me je tudi zalil in mi dal vedeti da nisem zanj. zato nisem hotela biti z njim, saj nisem prostitutka, če pa sem bi me pa moral plačati, pa ne z batinami ampak s denarjem

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar začni se ceniti 7 Okt 2012 10:09

Oprosti, meni ni več jasno, kaj hočeš od nas. Vsakič, ko ti napišemo, kaj naj storiš, napišeš zgodbo po zgodbo, kako se je obnašal. Ne vem, ali s tem hočeš spraviti iz sebe, si dati na papir, da boš laže trezno razmislila, ko boš še 1x prebrala, ali v vseh tvojih odgovorih vidim kanček opravičila za to, kar je počel? Sploh zadnje - da bi tudi ti lahko bila topla in ljubeča, če te ne bi zabijal....

Poglej, to razmerje nima smisla, ga ni imelo in ga nikoli ne bo imelo. On te ni vreden, ti ne smeš dovoliti prenašati takšnega obnašanja do sebe. Začni se počutiti kot človek, ki si zasluži boljše, ki ne želi nasilja v svojem življenju. Kot samostojen, neodvisen in svoboden človek. Zakaj ti še vedno siliš k njemu, ko točno veš, da tega ne smeš, ne vemo. Z odgovori ti samo pomagamo odkriti, kaj je bilo in kaj si delala narobe (v osnovi je itak on delal vse narobe, vendar ti nisi odreagirala pravočasno). Vse si vpletla, še sedaj pišeš, da "ti je on nastavil sceno, da se je njegova javila na telefon". Kaj ga sploh kličeš? On ti že ves čas dela scene, ti pa si mu dovolila. Če si se sedaj odločila, da boš temu naredila konec, potem naredi. Za nazaj je težko kaj spremeniti, prenehaj razmišljati o tem, razen kolikor je potrebno, da se sama okrepiš. Sicer pa pusti to grdo obdobje za seboj in pojdi naprej. Poskrbi, da se ti v prihodnje kaj takšnega ne bo več dogajalo. Poslušaj sina, seveda ga skrbi zate, pa ga ne jemlješ resno! Raje si hodila nazaj k temu norcu, da te je še bolj potlačil.

Žal se meni zdi, da si še vseeno odvisna od njega, čeprav točno veš, da to ni zdravo. Veš, kaj bi bilo treba, počneš pa nasprotno. Če želiš, da te bo še naprej tepel, žalil in vse ostalo, potem ostani, kjer si, in mogoče vsake toliko napiši nekaj na forum. Če pa želiš svoje življenje z zdravimi odnosi, brez nasilja, brez strahu, potem pa naredi korak naprej, pusti preteklost za sabo in se postavi zase.

Še enkrat - noben odgovor ne bo pomagal, če ne boš sama poskrbela za to, da se spremeniš.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar exotic 7 Okt 2012 13:42

po vsem tem prebranim, ne morem rect druzga kot da ocitno te je se premal tepu ...zalostno da mislte da bolsga nemorte dobit..

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh