Med.Over.Net

Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Supervizant telesne psihoterapije Core Energetics, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

Medsebojni odnosi in komunikacija. Kako se obnašati in kaj reči v določenih situacijah? Kako izboljšati komunikacijo/odnos na splošno? Kako pogovor obrniti tako, da v njem pridemo dalje in ne ponavljamo že »100-krat« izrečenih in slišanih stvari, ponavadi obtožb drugega? Kako pregovoriti šefa, da se bodo »stvari odvijale po vaše« in kako dopovedati sodelavcu, da naj vas vendar posluša? Vprašajte in poskušali bomo pomagati.

Boštjan Topovšek , Supervizant telesne psihoterapije Core Energetics, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

Bostjan_Topovsek

obrekovanje

Default avatar

TajdaInDenis

ajša. obrekovanje je zgolj simbolična oz prenesena agresija. take agresije se poslužujejo osebe ki svoje agresije ne znajo razrešiti ali se soočiti z vzroki zanjo.

zapomni si nekaj duša. ljudje vedno rabijo tretjega. kjer sta dva (ali dve strani, ali dve zjamrani sosedi...), je tretji vedno med njimi. kadar med dvema rata hudo, je treba imeti nekoga na kogar projiciramo svojo stisko, ali nekoga ki služi kot tampon za težave med dvema. če svojo stisko usmerita v tretjega katerega očrnita, si lahko še naprej lažeta da je z njima posamično, ali z njunim odnosom vse v redu. bolj zdravi ali pošteni ljudje si za "tretjega" najdejo konjiček ali podobno okupacijo ki služi kot ventil za frustracijo.

tako da kadar si tretji, ali kadar si žrtveno jagnje, pomni da je to najboljša pozicija ki jo pri nafrustriranih ljudeh lahko zasedaš. si na obrobju, nevpletena v njih, oni pa svoje težave kopičijo s tem da jih projicirajo, namesto da bi se jih lotili.

prenesena agresija je tudi blagoslov v preobleki. kdor si je z obrekovanjem dal duška, je spustil to svojo agresijo skozi verbalni ventil. to ti pride prav kadar so osebe ki te obrekujejo tudi nasilne. namreč obrekovanje jih pomiri, in čutijo manj potrebe po nanašanju direktne škode. prenesena agresija je tudi preklinjanje, udarjanje predmetov, posebej priljubljeno je znašanje nad predmeti ki pripadajo ali so nekako povezani z osebo ki jih moti. sorilec se začasno počuti močnega, kakor bi žrtvi škodil preko nekakšne vudu lutke. to tukaj ni primer, ampak tako, morda ti bo kdaj prav prišlo vedet.

se odločit ne bom se brigala za to je včasih težko, verjamem. boli te krivica, kot vsakega. ampak prosim, prosim, opravi zdaj in za vselej z vsemi občutki sramu in manjvrednosti ki jih gojiš do sebe. tudi s pomočjo strokovnjaka če ne gre drugače- je hitreje in lažje, pri nas hvalabogu tudi krito preko zavarovanja. ko se ne boš počutila kakor da nosiš pečat, te tudi tuje projekcije ne bodo bolele.

če želiš, se pogovori tukaj o občutkih sramu, anonimnost je tukaj prednost.

moram povedati-- a si sploh sigurna da te obrekujejo? praviš da opažaš razlike v vedenju. insinuiraš da si v težki življenjski situaciji, ter da te boli da si zanjo obsojana. ni nujno da si toliko obsojana od okolice kot se bojiš da si. vsekakor pa, če si boš svojo situacijo odpustila, se z njo ne poistovetila, ter si vcepila v glavo da vsakemu, prav vsakemu, ne glede na to kakšno življenje si je ustvaril ter koliko napak je storil, v kakšne težave težave je zašel, pripada dostojanstvo-- saj je rojstna pravica vsakega človeka-- te tuja nizkost ne bo bolela. še z obsojenimi kriminalci je zapovedano ravnati humano, ter spoštovati njihovo osebno dostojanstvo. torej, dostojanstva si ni treba "prislužiti" s porihtano življenjsko situacijo, pripada ti, kar tako, ker si človek. spoštuj se, punca, pa te noben ne mogel prepričati da si "sramotna", ampak naj me koklja če mnogi ne bodo poskušali, tudi (ali še sploh) če si čista kot solza.

povej kako ti lahko še pomagamo.
Default avatar

TajdaInDenis

mehhh pa ta objava je sto let stara. kako sem zašla sem??