Med.Over.Net

Za ženske v stiski

kako pomagati otrokom če jih mati zanemarja

Default avatar

kmtn

Zanima me kaj naj naredim, če poznam osebo, ki zanemarja svoje otroke, sama oseba pa je zaposlena na dost visoki poziciji v javni upravi in ima veliko zaledje tako na CDS-ju kot povsod drugod.
Default avatar

MilenaŠ

Spoštovani,
otroci so ena najbolj ranljivih skupin v naši družbi in njim bi morali res posvetiti vso ustrezno skrb nego, varstvo, izobraževanje,…v matični družini, če pa ne gre, pa morajo s svojimi pooblastili ukrepati ustrezni organi in to so CSD , sodišče in policija, v skrajnih primerih pa tudi Varuh človekovih pravic.
Vmes smo pa lahko tudi mi, opazovalci (sosedje, prijatelji, znanci,..), ki zaznamo, da nekaj ni v redu. A največkrat nič ne naredimo, češ za to naj »poskrbijo drugi«, »ne bom se vtikal v tuje stvari«« ipd. Toda gre za otroke!
V vašem primeru, ne vem sicer za kakšno vrsto zanemarjenja gre, a čutim, da gre za zanemarjanje, pri katerem bi bilo potrebno ukrepati in če je tako hudo se je potrebno obrniti na institucije, ki imajo pooblastila za ukrepanje. Pokličite na CSD, strokovni delavci morajo ne glede na »znanstva«, »visoke položaje«,… poskrbeti za otroke. Če na CSD ne bo odziva, pa nadaljujte pri ostalih naštetih.
Lep pozdrav,

Milena, strokovna delavka v VHG