Med.Over.Net

Varna hiša

Izpovedi žensk z izkušnjo nasilja in zgodbe otrok, ki so z njimi šli po tej pot. Svetovalke iz Varne hiše vam strokovno svetujejo, kako krog nasilja prekiniti in katere so mogoče poti iz njega.

izvedenec

Default avatar

bivša uporabnica VHG

Živjo!
Sem bivša uporabnica VHG .....prav vesela sem ob pisanju tega sporočila ,čeprav je moja težava ne prav vesele narave.
Sodišče je izdalo odredbo o sodnem izvedencu.....mene pa zanima, kaj sodni izvedenec preiskuje oziroma katere ključne faktorje moram zadovoljiti, da mi nebi odvzeli sina?
Tole sporočilo bo kratko, upam pa na čimprejšnji odgovor ..............upam, da se slišimo kaj po telefonu (prejšni mesec ste me klicali, pa sem bila v službi, zato se nisem mogla javiti)-odgovor mi lahko pošljete tudi na email.
POZDRAVITE iz vsega srca VSE v hiši !!!!!!!!

Lep pozdrav !
Default avatar

Mateja D.

Spoštovana,
najprej se vam zahvaljujem za pozdrave. Veseli me, da ste se nam javili, da nas še niste pozabili.
Moje mnenje je, da vas nima kaj skrbeti glede sodnega izvedenca. Sodni izvedenec bo povabil na razgovor vas in vašega moža. Na razgovor bosta prišla skupaj s sinom. Vabil vaju bo ločeno. Sodni izvedenec bo ugotavljal kakšen je vaš odnos do sina in kakšen je očetov odnos do sina. Zanimalo ga bo na katerega od vaju je sin bolj navezan, kdo bolj pozitivno vpliva na razvoj otroka, kdo ga bolj obremenjuje,... Njegova naloga je, da ugotovi, kdo je bolj primeren starš za pridobitev trajnega skrbništva nad otrokom. Sodnega izvedenca lahko v postopku dodelitve otroka zahteva tako oče kot mati lahko pa za njegovo mnenje zaprosi tudi sodišče. Če boste imeli na mnenje sodnega izvedenca pripombo, se lahko naj pritožite in zahtevate novega sodnega izvedenca.

Srečno in oglasite se nam še kaj.
Mateja Debeljak