Med.Over.Net

Za ženske v stiski

nujno

Default avatar

nasvet

Torej, imam prijateljico, je invalid,živi pri partnjerju
kateri je zelo nasilen.Velikokrat se zgodi,da jo meče iz njegovega stanovanja in ker nima kam,prespi v avtu.
Šla je že do odvetnika in ker so vsi računi pisani na partnerja in ker nima prič,da je uložila kaj v stanovanje,ne more od njega zahtevati niti,da ji pomaga najti eno sobo,katero bi on plačeval,vsaj pol leta.
Prepričana je namreč,da si zasluži vsaj to.
skupaj živita 11 let.Za nameček pa si je partner našel drugo žensko.Ker prijateljica ne zmore več trpeti fizičnega in še manj psihičnega terorja,ji hodi po glavi samomor.Nevem kako ji naj pomagam,kam se obrnit.
iŠČE SI SOBO,AMPAK PRAVI,DA KO VIDIJO LJUDJE,DA JE INVALID,SE USTRAŠIJO IN sobe ne dobi.Moram povedati,da ni na vozičku,ampak,kot otrok je dobila visoko vročinoin sedaj težko hodi.
CSDJA se boji,pravi,da jo bodo dali v dom ona pa se rajši ubije,kot,da bi pristala tam.Ne vem ,kaj naj naredim,da si za prvo silo dobi streho nad glavo.Moram povedat,da se trenutno ne počutim dobro,ker pišem o njej,imam občutek,kot,da se nebi smela umešavati .Je iz celja.Prosim za kakšen nasvet,prosim,prosim...
Sorodne vsebine:
Default avatar

Mateja D.

Ko gredo stvari navzdol, se velikokrat zgodi, da vidimo samo še črno. »Itak se ne da nič storiti, itak ne bo nihče pomagal, itak je vse brez veze,…« Tako postanemo črnogledi, da ne vidimo niti roke, ki nam hoče pomagati in je tik pred nami.
»Boji se, da jo bo dal CSD v dom.« Ja no. Saj ima gospa gotovo svobodno voljo in lahko reče, v dom pa ne grem. In gotovo ima CSD več možnosti, kot samo eno. Kaj pa če bi se vi napotili na CSD in bi najprej povprašali kako in kaj ter bi potem povedali svoji prijateljici. Z vašo prijateljico je prav gotovo potrebno opraviti strokovni pogovor ter skupaj z njo najti najboljšo možno rešitev.
Moj nasvet je, tako kot sem vam že omenila, pojdite naprej vi na CSD in povprašajte kakšne so možnosti, povejte česa je gospe strah,…

Pa srečno, Mateja D.
Mateja Debeljak
www.vsedobro.si