Med.Over.Net

Varna hiša

Izpovedi žensk z izkušnjo nasilja in zgodbe otrok, ki so z njimi šli po tej pot. Svetovalke iz Varne hiše vam strokovno svetujejo, kako krog nasilja prekiniti in katere so mogoče poti iz njega.

Varna hiša

Default avatar

amalija

Mene pa zanima,na kakšen način si lahko poiščeš zatočišče v varni hiši.Živim poleg bolano ljubosumnega moža in bi se rada ločila.Zaposlena sem 4 uretedensko+pogodbeno delo,tako da si neke drage najemnine ne morem privoščit.Moj mesečni dohodek je pb.500eur mesečno.Ker sva pred leti šla v odkup stanovanja,bi mi ob ločitvi pripadala polovica,tako da bi si s tistim denarjem lahko kupila manjšo garsonjero.Vendar,pa bi si v tem času morala poiskati nekje zatočišče,saj ne verjamem,da ko bi ločitveni postopek stekel,da bi bilo možno življenje pod skupno streho.Zna namreč biti zelo nasilen in mi neprestano grozi.
Zanima me ali je možnost namestitve v varni hiši za nekaj časa.Stara sem 44 let in sem iz štajerskega konca.Lep pozdrav Marija.
Naj napišem še to,da malih otrok več nimam,tako da bi potrebovala zatočišče samo za sebe.
Default avatar

Vilma R.

Spoštovana ga. Amalija!

Prav imate, v času ločitvenega postopka bi znalo postati življenje pod skupno streho ogrožujoče. Namestitev v varno hišo bi bila vaša možna izbira in poiskati namestitev v varni hiši je dokaj preprosto. Pokličete po telefonu v varno hišo (od ponedeljka do petka), v katero bi se želeli umakniti, poveste svojo situacijo in pogovor bo stekel. V varni hiši ženska krije minimalni prispevek za bivanje.
Za morebitne prve informacije lahko pokličete tudi nas.
Lep pozdrav!mag. Vilma Regovc, dipl.soc.del
Vodja Varne hiše Gorenjske

tel: 051/200 083