Med.Over.Net

Za ženske v stiski

MEDIACIJA - mirno reševanje sporov

Default avatar

Milena R

»Mediacija ni meditacija, to že vem!

Ampak kaj natančno pa je mediacija ? Ali mi res lahko pomaga, če zaidem v spor s svojim partnerjem, s sorodnikom, sosedom, vrstnikom, delodajalcem, delavcem, potrošnikom, ponudnikom storitve ? Spor si želim rešiti tako, da bova oba zadovoljna, in pa po mirni poti, da si bova lahko pogledala v oči, tako jutri kot čez leto dni. Midva sama bi najlažje poiskala rešitev, saj svoj spor najbolje poznava, ampak se preprosto ne moreva dogovoriti ! Po drugi strani pa tudi ne vem, ali bi bilo za najin spor sploh primerno poskusiti z mediacijo ? Kaj pa, če nas je več vpletenih v spor ? In kam se obrniti, kam poklicati ? Sicer pa, jaz sploh nisem v sporu. Je pa v sporu moj dober prijatelj. Kdo ve, ali bi mu lahko svetoval mediacijo.«

Odpiramo nov forum Mediacija, na katerem boste našli informacije o mediaciji, povprašali mediatorje za mnenje in nasvet, ali pa podali svoje mnenje ali izkušnje o mediaciji. Forum bo odprt za vse - tako za tiste, ki bi o mediaciji radi kaj izvedeli, kot za tiste, ki bi svoje izkušnje in znanje o mediaciji želeli deliti.

Mediatorji trdno verjamemo, da bo mediacija sčasoma dvignila raven naših medsebojnih odnosov, da bomo bolj zadovoljno živeli v svoji ožji in širši skupnosti.

Milena, mediatorka

klik na forum Mediacija: [med.over.net]
Pozdrav, Milena

podpredsednica SLOVENSKEGA ZDRUŽENJA BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L
diagnoza levkemija KML nov.2005, nesorodna presaditev feb.2006