Med.Over.Net

Varna hiša

Izpovedi žensk z izkušnjo nasilja in zgodbe otrok, ki so z njimi šli po tej pot. Svetovalke iz Varne hiše vam strokovno svetujejo, kako krog nasilja prekiniti in katere so mogoče poti iz njega.

ZAČETEK NOVE POTI

Default avatar

Uporabnica VH Gorenjske

Že dalj časa sem opažala sama pri sebi, da ne delujem več tako kot bi mati s tremi otroki morala. Bila sem živčna razvalina, zaprta sama vase, strah me je bilo pred vsem svetom. Imela sem občutek, da vsak, ki me sreča na cesti ve, kaj se dogaja. Moj partner je lahko manipuliral z menoj že do te mere, da o sebi nisem več imela spoštovanja. Nisem se več počutila kot oseba, ki jo ima sploh lahko še kdo rad. Še sama sebe sem sovražila že samo zato, ker sem. Partnerjeva grožnje so mi vedno bolj segale pod kožo in zbrala sem zadnje atome moči, da sem pobrala nekaj stvari, zajela sapo in stopila na pot, s katere sem se šele kasneje zavedla, da NE BOM!! stopila nazaj.

HVALA VSEM V VARNI HIŠI!


Tici
Default avatar

jaz13

samo in samo čestitke. kakšno pa je sedaj življenje? ali bivši partner kaj "nagaja"...

čestitam

jaz še vedno zbiram pogum...

pogum

pogum
Default avatar

Uporabnica VH Gorenjske

Hvala za čestitke za nov začetek. Življenje se mi odpira v povsem novi luči. Znova diham, razmišljam, čutim, sem ljubljena. Vsak nov dan je za mene nov začetek. Vsak dan se pogledam v ogledalo in si rečem: Ne pustim več, da se manipulira z menoj, vredna sem več kot le drobtinico.
Pogum, ki sem ga vložila, se obrestuje. Splača se. Poskusi. Poglej se v ogledalo. Povej sama sebi, da si vredna. So dileme. So vprašanja. Je kolebanje. Je ogromen strah. Vendar! Tu so ljudje, ki so mi stali ob strani.So ljudje, ki mi pomagajo, svetujejo. So ljudje, ki ti ponudijo roko in ramo. Vem, da je težko, vendar je še težje živeti v svetu, kjer je nič več kot ti. Vredna si življenja. Vredna si vsake minute, ki je še pred teboj. Postoj, razmisli. Korak naprej, ne bom lagala, je težak. Vendar živim svoje življenje. In tega ne dam tako zlahka.
Ponujam ti roko. Stopi korak naprej. Tudi zate sije sonce vsak dan.

Tici
Default avatar

Od Mary

Vesela sem zate...resnično vesela...
Si pogumna ženska...
Le tako naprej!