Med.Over.Net

Varna hiša

Izpovedi žensk z izkušnjo nasilja in zgodbe otrok, ki so z njimi šli po tej pot. Svetovalke iz Varne hiše vam strokovno svetujejo, kako krog nasilja prekiniti in katere so mogoče poti iz njega.

Vam kako lahko pomagamo?

Default avatar

Nikolina

Spoštovane uporabnice varne hiše,

Našla sem vaš forum in ga prebrala - zanima me ali vam lahko kako materialno pomagamo? Vem, da nimam samo jaz te želje - še kdo se bo našel. Ampak nekako ne vem kako bi vam lahko pomagali.

Verjamem, da je težko ko moraš čez noč v eno samo vrečko na hitro spraviti "svoje življenje" in se ločiti od doma in odditi nekam na varno. Na srečo imam sama čisto drugačnega moža in vsem bi vam iz srca privoščila srečo na nadaljni življenjski poti - verjamem, da za vsako osebo nekje obstaja tisti pravi - le malo sreče je potrebno, da ga najdeš.

Kljub vsemu pa - mogoče kaj potrebujete? Obleke, igrače, zvezke za v šolo??? Se vam mogoče vseeno da polepšati dneve?

Lep dan vsem in pogumno naprej
Default avatar

Renata L.

Pozdravljena Nikolina!

Ob takih besedah in željah sem zelo vesela, da obstajajo še ljudje, ki mislijo na druge.
Naše uporabnice res velikokrat svoje življenje in življenje svojih otrok odnesejo od doma v eni sami vrečki (enim še tega ne uspe), tako kot ste rekli.
Hvaležna sem vam za ponujeno pomoč. telefonske številke vse varnih hiš najdete na spletu in lahko stopite v kontakt z nami.

Še enkrat hvala!

LP!

Renata, svetovalka VH Pomurja
Default avatar

Uporabnica VH Gorenjske

Lepo pozdravljeni !

Najprej se vam lepo zahvalimo za lepe želje, še naprej vam želimo toliko sreče kot ste jo imeli do sedaj in upamo, da bomo me tudi nekoč deležne delček tega.

Prosimo vas, da nam še naprej ulivate toliko poguma, kot ste nam ga s tem pismom, saj smo se zavedle, da nismo v tej nesreči čisto same in nekdo misli na nas.

Prosimo vas za pomoč, ki je bolj materialne narave, saj smo sem prišle praktično brez vsega. Naše premoženje je zavzemalo par vrečk in STRTO SRCE.
Najbolj vas prosimo, da nam pomagate, da bi otrokom zagotovile vsaj delček tistega, kar so nekdaj imeli: risanke na videokasetah ali DVD, plastelin, voščenke, didaktične igrače, žoge, šolske potrebščine (barvice, zvezke), mogoče kakšen šolski nahrbtnik…
Me pa bi potrebovale poletno obutev.
Če nam boste lahko pri tem pomagali, vam bomo hvaležne iz dna srca.

Naš naslov je: Varna hiša Gorenjske, p.p. 575, 4000 Kranj.
Za morebitne dodatne informacije oz. dogovore, vprašanja pa smo ob delavnikih dosegljive na telefonski številki 051 200 083.

Zelo smo vesele, ker ste se spomnile na nas in želimo vam en lep, topel pozdrav od

uporabnic VHG
Default avatar

HelenaK

Ali vam pridejo prav tudi obleke za dojenčke in igrače za manjše otroke? Se lahko paket kam dostavi ali je možno le pošiljanje po pošti? Poštnina za pakete je kar visoka, zato raje za ta denar kupim kaj barvic in zvezkov in jih dodam v paket. Torej, je možno dostaviti paket na kak CSD ali kam drugam? Sprašujem za Ljubljano.

Helena
Helena
Default avatar

Vilma R.

Spoštovana Helena!


V Ljubljani sta dve varni hiši, krizni center in dva materinska domova. Njihove elektronske naslove ali telefonske številke, preko katerih jim lahko ponudite oblačila in igrače, najdete na spletni strani http://med.over.net/telefonske_stevilke/varna_hisa.php

Prepričana sem, da so možne tudi take poti prevzema, o katerih vi razmišljate.


Hvala za vašo prijaznost.
Lep pozdrav!mag. Vilma Regovc, dipl.soc.del
Vodja Varne hiše Gorenjske

tel: 051/200 083