Med.Over.Net

Za ženske v stiski

Maščevalen očka

Default avatar

baci

Moj problem je takle.
Imam 2 letnega otroka.Očetu otroka ni prav veliko do njega, dokler mu ni sodišče določilo obiskov, ga sploh ni obiskoval.Ker pa hoče čim bolj znižati preživnino, KI JE sploh še ni nič plačal, se dela kako dober oče je in otroka obiskuje zadnje pol leta.
In pri tem je problem, saj se to "na silo obiskovanje" kaže v grobem ravnanju z otrokom, tudi kakšni klofuti, spravljanju otroka v nevarnost- ko ga pusti, da hodi ali skače po nevarnem področje.. škarpi, jami ...Skratka bojim se za otroka in si ne morem misliti, da bi mu otroka dala samega za cel popoldan ali celo za viknd ali dopust - do sedaj sem vedno bila jaz zraven- .

Je pa tak človek, ki se na vzven dela super , ko pa smo sami, pa se obnaša grdo.Tako, da pravzaprav dokazov nimam.

To obnašanje sem opisala tudi na csd, pa so mi rekla, da naju pokličejo na razgovor, pridejo pogledat k meni domov? le zakaj? in da bodo zraven ob kakšnem stiku.

Samo kaj ko je tak hinavec in bo zaigral nedolžno ovco in se delal najboljšega očeta.!!!!!???
Moje mnenje je namreč, da gre pravzaprav le za maščevanje... ker ne vem kako lahko tako #skrben# oče hodi po otroka in se znjim igra, zraven pa ne plača niti tolarja, kljub temu, da ve , da otrok živi v pomanjkanju.
lp

Hvala bogu je na csd rekla, da bo predlagala, da otrok do 3 leta ne gre brez mojega spremstva v roke očetu.Vsaj to.Potem bo pa že znal otrok tudi sam povedati, kaj se dogaja, ko je skupaj z očetom.

Zanima me ali je bila katera v podobni situaciji in kako lahko sploh zaščitim otroka pred takim očetom?
Default avatar

Mateja D.

Baci, ( ne vem, kako naj vas poimenujem drugače), iz pisma čutim vašo stisko. Hudo mi je, ker vam ne morem ponudi pomoči, ki si jo želite. Nikdar nisem bila v taki situaciji, kot jo opisujete, da bi vam povedala svoje izkušnje, in žal resnica ni taka, da bi lahko nekaj na hitro storili, pa bi kar vsi problemi izginili.
Glede na vaše pismo, sem si ustvarila sliko, da je bil bivši partner nasilen do otroka in do vas, že ko ste živeli skupaj oz. je situacija kazala na to, da bi postal nasilen v bližnji prihodnosti. Če je res tako, si lahko rečete v tolažbo to, da ste ogromno naredili za svojega otroka, ko ste zbrali toliko moči, da ste odšli od otrokovega očeta. Kot velik dosežek ocenjujem tudi to, da sta se na CSD dogovorili, da otrok ne bo do 3 leta starosti, brez vašega spremstva, pri očetu. To so veliki dosežki, razumem pa, da vam ni dovolj.
Verjamem vam, kako vas boli, ker ima vaš bivši partner dva obraza, enega za vas in otroka in enega za zunanji svet. Mislim, da vsi v teku življenja spoznamo kakšnega človeka, ki nam kaže svojo temno sliko, drugim pa vse najlepše. In kako boli, ko smo mi edini oz. eden od redkih, ki ve za temni obraz in veš, da ti drugi ne bodo verjeli in bodo mislili, da hočeš temu človeku škodovati.
Iz svojih delavnih izkušenj, kot svetovalke v Varni hiši Gorenjske, bi vam svetovala, da čim več sodelujte s CSD in da si sproti zapisujte dejanja bivšega partnerja s katerimi bo ogrožal varnost otroka oz. bo izvajal nasilje nad njim…, zapisujte si v obliki dejstev, brez svojih komentarjev in si tudi datumsko in krajevno označite opažanja ter sproti o tem obveščajte CSD.
Kar se pa tiče preživnine, imate pravico, v kolikor vam bivši partner tri mesece zaporedoma ne plača preživnine oz. jo ne plačuje redno( kar pomeni, da vam v zadnjih dvanajstih mesecih dolguje vsaj tri povprečne mesečen preživnine), da proti njemu na sodišču vložite predlog za izvršbo preživnine. Če imate mesečne prihodke nižje od 120.000,00 sit neto, lahko na sodišču vložite prošnjo za brezplačno pravno pomoč.
Za krepitev vaše moči pa bi vam svetovala, da se vključite v kakšno od samopomočnih skupin oz. v individualno svetovanje kot ga na primer nudijo v okviru Ženske svetovalnice ( spletna stran: www.drustvo-zenska-svetovalnica.si)
Baci po mojih izkušnjah, se stvari urejajo po korakih. Vedno moramo imeti jasne in dosegljive sprotne cilje in jim slediti. Za to pa potrebujemo veliko podpore in nasvetov. Želim vam, da vam bo uspelo najti podporo in moč, da boste dosegali cilje, ki si jih boste zastavljali.
Naj vam za na konec napišem še tole, da se ponavadi ljudje, ki otroke uporabljajo za maščevanje oz. za kakšne druge igrice, kar hitro naveličajo druženja z otroki.
Mateja Debeljak
www.vsedobro.si
Default avatar

vedež

Je veliko pasti v življenju. Obiščite Sejem "Altermed" v Celju in se posvetujte na štandu: Aurainhomeopatija-sp.si
Lp