Med.Over.Net

Za ženske v stiski

varno

Default avatar

varno

Kakšni so ukrepi, če bivši partner ugotovi, kje se bivša partnerka nahaja? Dejansko, če ugotovi, da živi v varni hiši?
Default avatar

Vilma R.

Spoštovani!

Dogovor z žensko ob sprejemu v varno hišo je, da varuje tajnost lokacije, kar pomeni, da nikomur ne pove naslova hiše. Še bolje je, da sploh ne pove, da biva v varni hiši.

Če bi jo partner vendarle našel in prišel do hiše, bi ji zaradi njene varnosti in varnosti ostalih uporabnic, pomagali poiskati drug, varen prostor.
Lep pozdrav!mag. Vilma Regovc, dipl.soc.del
Vodja Varne hiše Gorenjske

tel: 051/200 083
Default avatar

Uporabnica VH Gorenjske

Spoštovani!

Ob vašem vprašanju so se mi porodili spomini. Ko sem odhajala v varno hišo, me je bilo grozno strah, da me bo partner našel. Če bi prišel do hiše, sem prepričana, da bi meni in vsem okoli mene povzročil velike težave. Sedaj sem v varni hiši že kar nekaj časa. Še mi grozi, da me bo našel, vendar jaz se tukaj počutim varno in tudi tistega velikega strahu, da me bo našel, nimam več.

Sreča
Default avatar

Uporabnica VH Gorenjske

V primeru, da partner zasledi svojo partnerko, so ukrepi varne hiše jasni in takojšnji. Varnostni sistem hiše omogoči, da pomoč pride takoj. Pa tudi v varni hiši ščitimo vse eno in ena vse. Strogo pa se moramo držati dogovora, da ne izdamo bivanja PRAV NOBENEMU in tako uspemo, da nas ne najde niti interpol.

Lepo pozdravljeni!

Larisa