Med.Over.Net

Za ženske v stiski

8.marec-vabilo na razstavo

Default avatar

Vilma R.

Društvo za nenasilno komunikacijo praznuje deseto obletnico obstoja. Ob tem jubileju, v okviru akcije BELE PENTLJE, nas društvo vabi v Cankarjev dom, na otvoritev razstave plakatov na temo »Bele pentlje«. Pa preberimo njihovo VABILO in če le imamo možnost, se vabilu tudi odzovimo.


Spoštovani, spoštovane.

Društvo za nenasilno komunikacijo letos praznuje deseto obletnico svojega obstoja. Praznovali bomo delovno in predvsem v želji, da bi naša prizadevanja o nenasilnem komuniciranju, vedenju in življenju dosegla čim več ljudi.

ZA OSREDNJO VSEBINO LETOŠNJEGA LETA SMO IZBRALI AKCIJO BELE PENTLJE, KI JE V SVETU ŽE DOBRO ZNANA. CILJ KAMPANJE JE SPODBUDITI MOŠKE, DA PODPREJO SPOROČILO O NENASILJU MOŠKIH NAD ŽENSKAMI. KAMPANJA "BELE PENTLJE", KI SE JE ZAČELA V KANADI IN SE KMALU RAZŠIRILA PO ŠTEVILNIH DRŽAVAH, JE GLOBALNA KAMPANJA, KI S POZITIVNIM SPOROČILOM PROMOVIRA NENASILJE MOŠKIH NAD ŽENSKAMI. LETOS SE SVETOVNI KAMPANJI "BELE PENTLJE" PRIKLJUČUJE TUDI SLOVENIJA.

Prvič bomo širšo javnost nagovorili ob mednarodnem dnevu žensk, 8. marca 2006, na otvoritvi razstave plakatov na temo »Bele pentlje« v Cankarjevem domu.


Na mednarodnem festivalu kreativnih komunikacij Magdalena, smo v Društvu za nenasilno komunikacijo, s finančno podporo podjetja Philip Morris Ljubljana d.o.o., razpisali kreativni razpis, s katerim smo povabili mlade avtorice in avtorje, naj ustvarijo slogan ter tiskani oglas ali plakat za promocijo družbene akcije "Bela pentlja". Festival se je odvijal lansko leto v Mariboru. Na razpis je prispelo preko sto del, ki jih bomo za širšo javnost razstavili v Cankarjevem domu.


VLJUDNO VAS VABIMO NA OTVORITEV RAZSTAVE, KI BO 8. MARCA 2006 OB 13.00 URI V CANKARJEVEM DOMU , V DRUGEM PREDVERJU .

S PRISOTNOSTJO BOSTE IZRAZILI PODPORO KAMPANJI PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI, S SVOJIM PODPISOM SE BOSTE PRIDRUŽILI VPLIVNIM SLOVENCEM, KI SO ŽE PODPRLI AKCIJO IN S KLJUČNIM SIMBOLOM KAMPANJE - PRIPONKO V OBLIKI BELE PENTLJE - BOSTE NA NENASILEN NAČIN VZPODBUDILI LJUDI, DA BODO ZAČELI RAZMIŠLJATI O NASILJU NAD ŽENSKAMI.


Z Vašo podporo bo Društvo za nenasilno komunikacijo lažje doseglo cilje, ki si jih je zastavilo pred desetimi leti: v družbi zmanjšati toleranco do nasilja, nuditi pomoč osebam, ki nasilje povzročajo, da spremenijo svoje vedenje in pomagati tistim, ki doživljajo nasilje.


VESELIMO SE SREČANJA Z VAMI.


Katja Zabukovec Kerin,
predsednica društva
Lep pozdrav!mag. Vilma Regovc, dipl.soc.del
Vodja Varne hiše Gorenjske

tel: 051/200 083