Med.Over.Net

Za ženske v stiski

kako pomagati?

Default avatar

matovilcica

Pozdravljeni!
Najbrž tole vprašanje ne sodi ravno na vaš forum... ne vem pa na koga naj bi se drugače obrnila.

Sprašujem v imenu skupine mladih, ki želijo pomagati. Na različne načine zberemo sredstva (denar, šolske potrebščine...) in jih pošiljamo sirotišnicam v Albanijo, Angolo....

Porodila se je ideja, da bi pomagali domačim otrokom. Ker konec koncev je tudi v Sloveniji še preveč ljudi, ki potrebujejo pomoč.

In ob prebiranju tega foruma se mi je porodila ideja, da bi pomagali mamicam (in otrokom) v varni hiši. Verjetno bolj otrokom.
ne vem pa na kak način bi lahko pomagali? Z denarjem? Igračami? Šolskimi potrebščinami?

Hvala za vaš odgovor.
Default avatar

Mateja D.

Lep pozdrav skupina mladih!

Vsekakor spada vaše pismo na naš forum in naj vam povem, da smo se vašega pisma v Varni hiši Gorenjske zelo razveselili. Hvala za pozornost.
Naš program financirajo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve in gorenjske občine, poleg omenjenih virov sredstev, pa je za nas zelo pomemben tudi tretji vir pridobivanja sredstev in sicer donacije. Z donacijami lahko izboljšujemo in nadgrajujemo naše programe in tako izboljšamo kvaliteto bivanja v naši hiši.
Sprašujete, kako bi najbolj pomagali otrokom, ki bivajo pri nas. Vsakega darila se bomo zelo razveselili. Če bi bilo možno, bi bili zelo veseli, če bi nam lahko podarili denar, ki bi ga potem namenili za različne stvari. Prav tako pa nam bi zelo prav prišle šolske potrebščine (šolske torbe, puščice, šolski copati, flomastri, barvice, tempere,…….) Pa tudi družabnih iger bi bili veseli. Če je možnost, bi se zelo razveselili tudi otroškega kolesa ali vozička.

Še enkrat se vam zahvaljujem za vašo podporo in misel na nas.

Posredujem pa vam tudi našo telefonsko številko: 051/200083 kamor se lahko obrnete za dodatne informacije.
Mateja Debeljak
www.vsedobro.si