Med.Over.Net

Otorinolaringologija

Odgovarjajo: dr. sc. Igor Fajdiga, dr. med., spec ORL • as. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med., specialist otorinolaringolog

Bolezni, težave, vnetja in bolečine v ušesih, nosu, grlu ter žrelu - zdravljenje bolezni in poškodb glave, grla, vratu, nosu in ušes. Posvetujte se s strokovnjaki otorinolaringologi.

dr. sc. Igor Fajdiga , dr. med., spec ORL

igorfajdiga

as. mag. Tanja Soklič Košak , dr.med., specialist otorinolaringolog

TanjaSoklic

Enka zgoraj in nos

Default avatar

Mars3112

Pozdravljeni,
Že dlje časa me boli zgornja desna enica in naprej proti nosu in v samem nosu do desnega očesa. Sedaj se mi je zacelo pojavljati občutek kot da se mi vrti, temu sledi občasni zamegljeni vid. Pocutim se utrujeno. Vrocine nimam. Sama sem sla slikati zgornje enice ki ni pokazalo nic.
Odpravila sem se k zobozdravniku, kateri je pogledal ce je zob ziv in pa je mnenja da ni nic z zobom ampak najverjetneje stvar poteka zgoraj visje. Ker se stanje ni nic izboljsalo sem sla po mnenje k drugemu zobozdravniku, kateri mi je predlagal celotno sliko otropana da se bi malo vec videlo.vmes sem bila pri svoji O.Z. kateri sem situacijo razlozila in vprasala ce imam mogoce kaj s sinusi. Komentar ni vam nic. Dala mi je samo tablete za vrtoglavico. Naj povem da nimam zamasen nos,nimam izcedka, imam pa nenormal smrad iz nosu. Tako da ga ze voham ko udihnem.
Druga zobozdravnica pravi da je mogoce kaj visje glede na sliko ker so neke zatemnitve-lise. Naj povem da sem imela pred 5 leti poskodbo nosa- pocen.Niso mi ravnali. Po 3 letih sem dobila ponovno udarec, takrat nisem sla k zdravniku kot prvic. Opazila sem da tudi da ko polozim prst na zob in mocno udaeim a spodnjimi zobmi skupaj da se zob premika. Moram reci da me tudi zelo pece notranja stran ustnic nad zobmi, vcasih imam rdece in kot da bi imela herpes napihnjeno.
Je smiselno oditi na CT obnosnih votlin? Katero preiskavo bi bilo smiselno narediti da bi se mi zadeva pozdravila. Poslala bi se sliko vendar ne znam.
Default avatar

TanjaSoklic

Spoštovani,

smiselno je narediti CT obnosnih votlin in pregled pri ORL specialistu. Lahko je vnetje ali manj verjetno tumor.
Lep pozdrav,

asist. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med.,
specialist otorinolaringolog
Default avatar

Mars3112

Hvala za odgovor. Mi se poveste kdo od zdravnikov me pa napoti na pregled, osebna zd. Ali zobozdravnik.

Hvala in lp
Default avatar

TanjaSoklic

Napoti naj vas osebni zdravnik.
Lep pozdrav,

asist. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med.,
specialist otorinolaringolog
Default avatar

Mars3112

Pozdravljeni, med tem casom sem ponovno sla k svojemu zobozdravniku, kjer me je dal se enkrat lokalno slikati enko in dvojko. Ter po njegovi presoji pravi da sem imela gronolom na dvojki.. hitro odprl zob (dal injekcijo) in opravil kar je potrebno, seveda po svojem mnjenju.
Jaz sicer dvomim da je bil grobolom glede nato da ko je probal z elektriko po zobu ce je ziv in seveda je bil. Seveda sem se o svoji trditvi prepricala se pri mnenju pdrugega zobozdravnika, katera je bila da ocitno ni gronoloma. Da pa se vrnem nazaj se k svojemu vprasanju je pa sledece.
Mene se vedno boli zgoraj pri zobeh in se vedno pekoc obcutek nad zobni - ustnica. Ter tudi bolecina se se vedno seli v desno nosnico in proti ucesu. Vrtoglavica je zelo nihajoca en dan zelo mocna drugi dan manj. Obcasno se mi tudi zamasijo useca, ustvari se nek pritisk in ne slisim dobro.
Pregled pri ORL imam 15.11.2017 .
Zanima me ce je vzrok mocne vrtoglavice in bolecine v zg.zobeh lahko kako povezana sele sedaj z poskodbo nosa pred petimi leti? Ali je vzrok kje drugje oziroma karkoli drugega?
Default avatar

TanjaSoklic

Vrtoglavica in pritisk v ušesih sta verjetno psihična, povezana s stresom.
Smiselno je narediti CT obnosnih votlin in pregled pri ORL specialistu. Lahko je vnetje ali manj verjetno tumor. Stara poškodba ne more biti kriva.
Lep pozdrav,

asist. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med.,
specialist otorinolaringolog