Forum: Otorinolaringologija

Bolezni, težave, vnetja in bolečine v ušesih, nosu, grlu ter žrelu - zdravljenje bolezni in poškodb glave, grla, vratu, nosu in ušes. Posvetujte se s strokovnjaki otorinolaringologi.

polipi

Odgovori Nova tema
Default avatar primorec 3 Sep 2017 20:02

Pozdravljeni,

žena ima že leta težave z "nosom". pogosto ji teče z nosa oziroma ima zaprtega. Pred leti so ji na pregledu ugotovili polipe. Rečeno je bilo, da če bo imela težave še naprej da bi bilo dobro jih odstranit.
!4 dni nazaj se je prehladila. Bolelo je je grlo in teklo iz nosa. Še sedaj ni najboljše. Grlo je ne boli nos pa je zaprt. Sedaj je izgubila vonj in ne voha, prav tako ima težave z okušanjem. Je to posledica prehlada? Je lahko kaj resnega (npr. se je iz polipov razvil rak)? So tej polipi nevarni?
Naj povem, da čez celo leto večkrat uporablja operil kaplice.

Hvala za odgovor.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar TanjaSoklic 7 Sep 2017 11:18

Spoštovani,

gre za kronično vnetje sluznice nosu in sinusov. Če ne pomagajo nosni kortikosteroidi (na recept), dodamo še kortikosteroid v tabletah za 5 dni in antibiotik. V primeru vztrajanja težv načrtujemo operacijo. Iz polipov, ki so vnetje, se rak ne razvije. Lahko pa na pogled skoraj vsak tumor v nosu izgleda kot polip, potrdi se s histopatološkim pregledom vzorca tkiva.

Tako vnetje je zelo nadležno, močno poslaša kvaliteto življenja, zato gospe priporočam pregled pri ORL specialistu.

Lep pozdrav,

asist. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med.,
specialist otorinolaringolog

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar primorec 10 Sep 2017 15:24

Hvala za vaš odgovor.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh