Med.Over.Net

Otorinolaringologija

Odgovarjajo: dr. sc. Igor Fajdiga, dr. med., spec ORL • as. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med., specialist otorinolaringolog

Bolezni, težave, vnetja in bolečine v ušesih, nosu, grlu ter žrelu - zdravljenje bolezni in poškodb glave, grla, vratu, nosu in ušes. Posvetujte se s strokovnjaki otorinolaringologi.

dr. sc. Igor Fajdiga , dr. med., spec ORL

igorfajdiga

as. mag. Tanja Soklič Košak , dr.med., specialist otorinolaringolog

TanjaSoklic

Tujek v ušesu

Default avatar

Katajanika

Pozdravljeni!
Ze skoraj en teden imam nenadoma obcutek da imam nekaj v usesu.kot da je notri pajek,mravlja ali muha.ko se ulezem mi to leze gor in dol.bila na spiranju in sesanju na urgenci videli so nekaj crnega ampak ni slo.dobila napotnico za orl.Tam ni nasel nic,samo neko kozico mi je ven potegnil.kot da se ta stvar nekam potuhne.ko pa nehajo pregledovati pa spet cutim.zdaj imam spet napotnico ampak ne vem ce bom sla ce nic ne najdejo.ce je notri mrces ga lahko sama s cim spravim ven?obstaja kaksno slikanje usesa ce se kaj skriva tam notri?kaj ce to ostane v usesu?
Default avatar

TanjaSoklic

Spoštovani,

če ORl specialist ni našel ničesar, potem v sluhovodu ni nič. Morda je za bobničem - v srednjem ušesu tekočina, posledica slabo prehodne Evstahijeve tube. Uporabite za 5-7 dni dekongestivne kapljice za nos 3x2.
Lep pozdrav,

asist. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med.,
specialist otorinolaringolog