Med.Over.Net

Otorinolaringologija

Odgovarjajo: dr. sc. Igor Fajdiga, dr. med., spec ORL • as. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med., specialist otorinolaringolog

Bolezni, težave, vnetja in bolečine v ušesih, nosu, grlu ter žrelu - zdravljenje bolezni in poškodb glave, grla, vratu, nosu in ušes. Posvetujte se s strokovnjaki otorinolaringologi.

dr. sc. Igor Fajdiga , dr. med., spec ORL

igorfajdiga

as. mag. Tanja Soklič Košak , dr.med., specialist otorinolaringolog

TanjaSoklic

zatrdlina v jeziku

Default avatar

jezik

Pozdravljeni,

pred približno enim mesecem sem naključno zatipala zatrdlino v desni polovici jezika, ki je cevaste oblike (nekje od sredine jezika proti korenu - pa ni mišica, ker to zatipam na sredini), široka kakšne 3 mm. Ker sem se ustrašila, sem šla k svoji zobozdravnici, ki pravi, da kaj takega še ni videla in ne ve kaj bi lahko bilo. Glede na to, da imam jezik lep navzven, je prepričana, da ni nič nevarnega, pač pa kakšna otekla žleza, morda posledica ugriza...šla sem še k svoji zdravnici po mnenje. Ta pa meni, da ni nič nevarnega, ker je bulica tako majhna. Še vedno pa mi to ne da miru, saj mi po enem mesecu ni izginila, raste ne, boli ne, zdi se mi pa, da se po jeziku malo premika - enkrat je bolj desno, enkrat manj. Glede na vaše izkušnje me zanima, kaj bi po vašem mnenju lahko bilo in ali menite, da je kaj nevarnega?

Hvala za odgovori in lep pozdrav,

Lina
Default avatar

TanjaSoklic

Spoštovani,

iz vašega opisa ne morem sklepati, kaj bi to bilo. Morda fibrom (ovalna zadebelitev - benigen tumor vezivnega tkiva). Svetujem pregled pri ORL specialistu.
Lep pozdrav,

asist. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med.,
specialist otorinolaringolog