Med.Over.Net

Otorinolaringologija

Odgovarjajo: dr. sc. Igor Fajdiga, dr. med., spec ORL • as. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med., specialist otorinolaringolog

Bolezni, težave, vnetja in bolečine v ušesih, nosu, grlu ter žrelu - zdravljenje bolezni in poškodb glave, grla, vratu, nosu in ušes. Posvetujte se s strokovnjaki otorinolaringologi.

dr. sc. Igor Fajdiga , dr. med., spec ORL

igorfajdiga

as. mag. Tanja Soklič Košak , dr.med., specialist otorinolaringolog

TanjaSoklic

Alergija na pršico in zagrljenost

Default avatar

alergična

Pozdravljeni,
ker sem bila večkrat brez glasu, sem šla na pregled. Začeli so se mi delati vozlički na glasilkah. Razlog bi lahko bila obremenitev glasu, a me je zdravnik napotil tudi na alergološke preiskave. Ugotovljeno je bilo, da sem alergična na obe pršici in da verjetno tudi to vpliva.
Ko sem jemala predpisano zdravilo, se mi je stanje izboljšalo.
Doma smo odstanili vse preproge. Kavč sesamo tudi s parnim sesalcem.
Zanima me, če bi morala odstranit tudi rože.
Opažam, da sem res nekoliko hripava in se mi poslabša, če sem v stiku s prahom. Zanima pa me, če sem v stiku s pršico, tudi ko recimo kopljem po vrtu, pometam na dvorišču. Pred hišo imamo pesek (ostanek gradnje) in otroci se tam igrajo, ter dvigujejo prah. Ali mi tudi to lahko škodi?

Hvala za odgovor.
Default avatar

TanjaSoklic

Spoštovani,

v zemlji za rože so plesni. Pršica se nahaja v hišnem prahu, saj se hrani z odmrlo človeško kožo. Prah v pesku vas lahko draži, ne povzroča pa alergije.
Lep pozdrav,

asist. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med.,
specialist otorinolaringolog
Default avatar

alergična

Najlepša hvala za odgovor.