Forum: Otorinolaringologija

Bolezni, težave, vnetja in bolečine v ušesih, nosu, grlu ter žrelu - zdravljenje bolezni in poškodb glave, grla, vratu, nosu in ušes. Posvetujte se s strokovnjaki otorinolaringologi.

Lokaliziran mastoditis

Odgovori Nova tema
Default avatar neža- janja 24 Jul 2017 12:41

Lep pozdrav
Moj trinajstletni sin ima pogosto glavobole, ki trajajo nekje tri leta. Ti glavoboli se pojavijo različno v dopoldanskem času ali popoldanskem. Začnejo se z motnjo vida, tako da otrok ne vidi celoten del slike ene ali druge strani različno. pri glavobolu mu ne smeta svetloba, pomaga mu analgetik in spanje. Glavoboli se začnejo v zatilju , bolečina je tiščoča pojavi se počasi in se stopnuje do ocene 7...ob bolečini ne bruha in mu ni slabo.
Opravili smo preiskave vida in je vse v redu. Določili mu so migreno.
Opravili smo še MR glave brez in z KS in tu so ugotovili da je lokaliziran mastoiditis v apeksu piramide na desni strani.
Sedaj pa me zanima,( ker osebni zdravnik pravi, da to ni povezano z glavoboli) kaj mi je sedaj narediti glede tega. Kolikor sem brala in po pogovoru z osebnim zdravnikom to pride od večkratnega vnetja ušes, ki pa jih otrok ni imel nikoli. Ima pa dostikrat poln nos in obilno ispihuje iz nosu pa čeprav ni prehlajen tako smo naredili preiskave na alergije in je vse v redu.
Zanima me tudi, če je možno, da je to prišlo od izcedka iz nosu, da se nabira in koliko bi lahko to vplivalo na glavobol in kaj sedaj narediti s tem ali lahko to rešijo s punkcijo ali bo kar tam lokaliziran in to je to, ker osebni zdravnik meni, da ni potrebe bo skrbi. Mene pa skrbi, da nebi prišlo do kakšnega vnetja naprej v možgane in od česa je sploh to prišlo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar TanjaSoklic 31 Jul 2017 22:46

Spoštovani,

naključno so ugotovili zadebeljeno sluznico v delu piramide, kar je lahko prisotno ob prehladu, a ne more biti vzrok za migrene. Ni vam potrebno ničesar storiti.

Lep pozdrav,

asist. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med.,
specialist otorinolaringolog

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar neža- janja 1 Avg 2017 18:49

Hvala za odgovor.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh