Forum.Over.Net

Računovodstvo

Odgovarjajo: Sabina Zalar

Mnogi se ukvarjate s finančnimi in davčnimi problemi, olajšavami, prispevki ter izpolnjevanjem različnih obrazcev. V kolikor se vam kje zatakne, vprašajte na tem forumu.

Sabina Zalar

SabinaZalar

Lahko zaposlenemu plačamo managerski pregled?

Default avatar

tajnica za vse

Pri nas imamo nekaj zaposlenih, ki so res zakon glede dela, ampak zato tudi stalno pod stresom.
Drug mesec gresta dva na zdravniški pregled medicine dela. Lepa nagrada bi bila, če bi jima lahko plačali managerski pregled. Nista pa managerja. Zanima me kako to tolerirata delovni inšpektor in davčna? Lahko zaposlenemu firma plača managerski pregled, čeprav ni uradno manager? A je važno, kam jih pošljemo?
Default avatar

Bojk

Managerski pregled ni vezan na naziv delovnega mesta temveč na obremenitve in tveganja, ki so prisotne na delovnem mestu. Tveganja, ki so prisotne na delovnem mestu se določijo v oceni tveganja, kjer so določeni tudi ukrepi za obvladovanje tveganj. Eden iz med ukrepov je tudi lahko tudi managerski pregled. To morate imeti določeno v oceni tveganja. Vsi ukrepi iz področja varnosti in zdravja pri delu (določeni v oceni tveganja) morajo biti za zaposlenega brezplačni in so strošek delodajalca. Furs pa pri pregledu posamično odloča. Za občutek si lahko preberete tudi naslednji članek.

http://www.taxgroup.si/sl/novice/davcne ... vnem-mestu

Moderatorji

Sabina Zalar
SabinaZalar
cron