Forum.Over.Net

Računovodstvo

Odgovarjajo: Sabina Zalar

Mnogi se ukvarjate s finančnimi in davčnimi problemi, olajšavami, prispevki ter izpolnjevanjem različnih obrazcev. V kolikor se vam kje zatakne, vprašajte na tem forumu.

Sabina Zalar

SabinaZalar

Zavrnjen račun

Default avatar

nikita28

Prosim za pomoč.
Partnerju vodim enostavno računovodstvo. Je s.p., opravlja storitveno dejavnost in ni zavezanec za ddv.

Konec meseca decembra sva stranki po opravljeni storitvi izdala račun. Ni ga plačal, ni se javljal na telefon, ko ga je končno dobil na telefon je rekel da je račun previsok. Ta stranka je d.o.o. in naknadno sva ugotovila da z njim marsikaj ne štima. Ampak ok, to je šola za naslednjič, da boma prej preverila kot bo delo opravljeno. Nad samo izvedbo dela se pred tem ni nič pritoževal, partner ga sicer tudi osebno pozna.

No in zdaj želi da mu izdama račun v nižjem znesku.
Sedaj pa ne vem kako to narediti da bo prav, ker je račun izdan v letu 2016 in ga imam že poknjiženega v kpo. Zaključnega računa še sicer nimam narejenega.
Naj naredim storno za 2016 in izdam novi račun?
Res ne vem kako je najbolj prav.
Default avatar

SabinaZalar

Pozdravljena,

če partner ni zavezanec za DDV in ste prepričani, da račun v takšnem znesku, kot je bil izdan ne bo plačan, potem lahko naredite dobropis v odbobju za december v vrednosti, ki jo vaš naročnik izpodbija. Lahko pa naredite storno celega računa v obdobju za december, glede na to da je že vpisan v KPR in izdate novega v vrednosti, ki pa najverjetneje bo plačana.

Lahko greste v izterjavo in pravdanje, pa dvomim, da bo to stvari bistveno spremenilo.

A ste že oddali letna poročila za 2016?