Mali oglasi

Izbira vozička za dvojčke

Default avatar
Pozdravljene,
jaz sem se lotila "doktorata o vozičkih" in vsak dan kaj novega najdem/izvem/ugotovim in vsak dan manj vem, kaj bi rada in s čim se bom sprijaznila - ker popolnega zgleda ni ;)
Ali imate kakšne izkušnje, ki ste jih pripravljene deliti? Predvsem me zanimajo minusi določenih modelov...
Moj trenuten seznam "možnih" in dileme:

Easywalker - ali moti, da športnih delov ne moreš obrniti k sebi? ali ni prepoložen športni del - ne moreš nastaviti, da bi večji otrok sedel zravnano...

Baby Jogger Elite Duo - ga slučajno kdo ima? ali je preširok/pretežek?

Baby Jogger Select - sicer se zdi super, a kaj ko je "školjkast" športni del - otrok ne more ležati zravnano - a to ni ful problem?

Cam Twin Pulsar - minus plastičnih koles?

Hauck Roadster Duo - ???

Implast Spider - ali je hrbtišče športnega dela prekratko?

Castor Twist Twins -???

X-lander - ???

Še kak dober?

Za konec pa - ali katera proda lepo ohranjen ful dober voziček za dvojčke za lepo ceno? ;)

Fuuuuuuul bom vesela vsakega komentarja, ker sem že čisto preveč časa zabila za to...

Hvala!!!
Default avatar
Živjo!

Tudi jaz sem naredila izčrpno raziskavo preden sem kupila voziček :) Je pa zelo odvisno od tvojih želja. Mi imamo TFK twinner twist duo in smo zelo zadovoljni! Meni je bilo najbolj pomembno:
- da ima kvalitetna kolesa z dobrimi amortizerji, ker smo bolj za off road in ne za asfalt
- da sta košari ločeni in ju lahko snameš vsako posebej (je ful bolj praktično)
- da ima na ročaju bremzo (ker imam ponavadi v eni roki še povodec od psa)
- da je mehak in lepo vodljiv

Slaba lastnost je pa nastavljanje naklona na sedežih (na zadrgo), poleg tega se ne spusti čisto do ravnega in košara za robo spodaj pod vozičkom je precej dvignjena (ker je voziček športen) in je mal nerodno basat stvari ven in not.

Upam da sem kaj pomagala :)
Default avatar
Jaz sem zelo zadovoljna iz HARTANOM ZXll, zelo vodljiv in kompakten, ima dovolj velike košare,športni del se položi se čist v vodoravni položaj zelo enostavno, možnost obračanja, veliko košaro.
Vse se da razstavit na enostaven način
Je pa res da je težak in bolj širok, kot ostali vozički za dvojčke.
Mi smo zelo zadovoljni z njim.
Default avatar
ABC DESIGN ZOOM - mislim, da edini, pri katerem lahko imaš dve košari eno za drugo. Pri nakupu malo pomislite kako boste šli skozi vrata :). Pri tistih, kjer sta otroka eden ob drugem je praktično nemogoče.
Palep dan
Default avatar
Hvala vsem trem!
Pri TFK me moti to, da športnega dela ne moreš obrniti proti sebi...
Pri Hartanu pa, da ni nobene pregrade med otrokoma...
ABC Zoom še proučujem ;)
Default avatar
mi imamo TFK in res me moti kot je zgoraj že navedeno to da se naklon nastavlja z zadrgo to pa je tud edina slaba lastnost...skozi vrata in podobno pridemo vsepovsod skozi še tam kjer sem misla da ne bo šlo,,glede obračanja k sebi otrok mene osebno ne moti ,ker otroka tako zanima kaj se okrog dogaja za nadzor pa je tako prozorno na strehici...v glavnem smo zelo zadovolni :)
Default avatar
Hej punce,
meni se je zdaj vse skupaj skrčilo na dva vozička

lux4kids Castor Twist Twins
FirstWheels City Twin

Mislim, da bo danes, jutri končno padla odločitev :)

En medklic, koliko mislite, da človek potrebuje lupinice na vozičku? Ali to pride prav pri dvojčkih? Jaz sem pri svoji prvi hčerki to precej uporabljala... iz avta direkt na vozek in v akcijo, če je šlo za kratek čas...

lep sončen dan vsem
Default avatar
Mi imamo Mountin Buggy. Imeli smo enojno košaro, ki se je izkazala za odlično, ker je res prihranek prostora-dojenčka ga imata v njej res na pretek, hkrati jim, ko so še čisto majčkeni prija ta bližina-stik. Voziček ima tako širino, da prideš povsod, hkrati je udoben. Že ime pove, da je super za pohodnike, lahko ga rineš v vsak hud hrib. Edini minus je meni pri športnem delu nastavljanje sedišča na trakove. Sicer sem zelo zadovoljna in bi, glede na trenutno ponudbo,izbrala še enkrat enakega.
Default avatar
Živjo, Aia,

tudi če si se že odločila, bom vseeno napisala, če slučajno še koga zanese se'm.
Iščem večji voziček za dvojčke, tako sem se pravzaprav znašla na tej strani. Mala imata eno leto, pa se mi zdi, da jima je zdajšnji Hauck Roadster Duo postal premajhen. O tem vozičku je malo napisanega, jaz sem se odločila zanj, ker sem se imela za zelo nezahtevno uporabnico, in ker so bili ostali 700 in več evrov.

Plusi:
- sestavi in pospravi se v eni potezi
- globoki nakupovalni košari
- lahko vodljiv
- stabilen
- plastična kolesa (voziček pri prvem otroku je imel napihljiva in so kar naprej puščala(!))

Minusi:
- sedišča/hrbtišča ne moreš kar tako snet, da bi ga opral (razen če odviješ vijake, ampak to je zamudno in komplicirano!)
- nakupovalni košari nerodno pozicionirani - če otroka spita v vodoravnem položaju zelo težko nakladaš noter stvari
- čeprav sem ga ob nakupu zavestno izbrala, ker je pisalo da je širok 78cm, in da gre skozi vse standardne prehode (80cm), še vedno ne morem mimo blagajn (npr. Spar in Mercator).
- strehici delujeta kot da sta iz papirja :)
(se čudim, kako sta spala, ko je šel kak kamion mimo nas(!))

Umm, če bi imela 700 evrov bi verjetno vzela kakšen drugi voziček (TFK!?). Je pa tako, da imam velik avto, enostaven parking zanj pod stopnicami, tako da mi ga ni treba nosit (se mi ne zdi težek, ga namreč velikokrat dvignem kar skupaj z otrokoma ko moram it čez kako visoko stopnico ali dve), in podobno.

Bom še kaj napisala če se spomnim.
V kratkem ga bom prodajala, če koga zanima (ko bosta mala shodila, računam februarja 2012)

LP
[email protected]
Default avatar
Punce hvala za vse info in mnenja...
Sva pa rekla, da zdaj pa dost in se končno odločila za voziček :) Zmagal je Firstwheels City Twin. Vzela sva tudi adapterje za lupinice, pa bomo videli, če bomo kaj bolj in lažje v akciji zaradi tega :) Poročam čez par mesecev. Upam, da vse pride tako kot treba in da bo voziček kul.
Pri nama je pač ta zdaj zmagal, ker je vzporeden, športni del lahko obrneš proti ali stran od sebe, ima možnost adapterjev in lupinic, ima trdi košari, ločene strehice, 3stopenjski naklon športnega dela...Ni mi pa fajn, ker se precej na veliko zloži in zasede veliko prostora v prtljažniku in ni mi fajn, da ima taka mala sprednja kolesa----- but. Kompromisi pač :)

Se pa bojim, sovica oka, da sem se torej tudi jaz zašila glede širine in da je 78cm preveč za mimo blagajn :( No, pa saj ne bo ostalo nič denarja za šopinge ;)

Biba leze, zanimivo, da sploh nisem videla nobenega vozička z duplo košaro... do tvojega namiga. Fajn, da ste zadovoljni.
Tudi jaz srčno upam, da ne bom razočarana nad nakupom.

lep dan vsem
Default avatar
Hej!
mi imamo abc zoom in je resnicno fantastičen!imamo sicer samo eno košaro ker sem ga potrebovala za dva različno stara otroka!čez kak mesec bo za prodajo in če katero zanima ji z veseljem pošljem na mail slike in ceno!
tudi če ima katera samo kakšno vprašanje nanj z veseljem odgovorim!
moj mail: [email protected]
lp
Default avatar
Živijo punce! :)

Vidim, da je tema še bolj sveža in sem se odločila, da pišem še sem. Maja pričakujemo dvojčke :D in že nekaj časa gledam za rabljenim vozičkom TFK duo (edini pogoj - da NI REDEČE barve) ali pa Bugaboo Donkey twins (sicer dvomim, da sploh ima kdo tega za prodati, je pa res nov preveč drag). Zakaj ta 2? Ker moram gledati, da bosta dovolj ozka, pri Bugabooju mi je pa všeč, da bi ga lahko uporabljala še za naslednjega otroka, saj se lahko uporablja tudi kot enojen :)

Če ima katera koli kakšenega izmed teh dveh vozičkov, bi bila zelo vesela in hvaležna, če mi piše na mail: [email protected]
HVALA ŽE V NAPREJ!
Default avatar
dvojnamajčica si faca
čakaš dvojčke in že razmišljaš o vozičku, ki ga boš lahko uporabljala za naslednjega otroka!
:) :) :)
ti vozički so res cel projekt. jaz sem kar vesela, da sem se v relativno kratkem času vse odločila... upam, da prav ;)
lp
Default avatar
Aia, hehe, saj vem, na začetku bo verjetno kar pestro z dvema :))) Samo si vseeno želim potem še eno malo bibo, pa malo razmišljam še v naprej.
Upam, da dobim kakšnega od teh dveh rabljenega, saj je res cel projekt okoli teh vozičkov, sploh dvojnih, ker si omejen s ponudbo in praktičnostjo le teh. V skrajnem primeru pač kupiva novega TFK, samo res je ratal cel biznis s temi vozički :?

Pozdravček vsem, če pa ima katera kakšen rabljen dvojni TFK voziček ali Bugaboojev Donkey Twin, naj me PROSIM kontaktira na zgornji mail. Še enkrat HVALA! :D
Default avatar
Živjo,

Mi imamo Easywlakerja in ga ne zamenjam za nič na svetu. Kolebali smo med Firstwheelom in EW in se, predvsem zaradi velikosti koles in boljše izdelave, odločili za EW.
Zanimiva sta mi tudi Bugaboo Donkey, ampak mi je 1500evrov too much, in Urban Jungle Duo.

So pa prednosti in slabosti, kot povsod: minus je meni, da ni ročne zavore in sistem spuščanja naslonjala v športnem delu na zadrgo.
V manjših trgovinah mimo navadnih blagajn zagotovo ne prideš, se pa da bp mimo hitrih blagajn. Zadnjič so mi v Lidlu pač odprli sosednjo stransko blagajno, ki je imela širši prehod. Jaz se ne sekiram, četudi se mora cela vrsta umaknit, če so taki gumpci, da ne naredijo 80cm prehoda se pač vse ustavi za 10min, da mi pridemo mimo :)

Bugaboo in Jungle sta bila še nakaj dni nazaj tudi na Bolhi.. mogoče ima katera srečo. Je pa res zelooo težko dobiti rabljen voziček po svojih željah, mi2 sva ga iskala 6mesecev in imela grozno srečo :)

Pozdravček
Default avatar
Hvala za opozorilo. Sem pogledala Bugaboo Donkey voziček na bolhi in čakam odgovor :) Samo, me zanima, če je komplet za dvojčke, drugače odpade.
Še vedno velja moje povpraševanje po TFK duo ter Bugaboo Donkey Twins :)
Default avatar
Mi imamo ABC DESIGN in sem z njim zeloooo zadovoljna. Pri meni je vzporedni voziček takoj odpadel, ker ne bi mogla v našem kraju skoraj v nobeno ustanovo, razen v trgovske centre, kamor pa z njima ne hodim.
Default avatar
Sabsa1 večina vzporednih vozičkov je širine 78cm, kar pomeni, da prideš skozi vsa standardna vrata, ki imajo 80cm. Meni se še ni zgodilo, da ne bi prišla skozi katerakoli vrata. Problem pa predstavljajo stopnice in podhodi, kjer sicer imajo klančino za voziček, ampak seveda za širino enega. Tudi v naš zdravstveni dom. Zato moramo z avtom in v lupinicah :(
Default avatar
Ali ima kdo za prodat dvojni vzporedni voziček, ki gre tudi v dvigalo? Nagibam se k TFK duo, Urban Jungle duo, Bugaboo Donkey Twins... Če obstaja še kaj podobnega me tudi zanima, hvala že v naprej :)

Mail: [email protected]
Default avatar
Tudi jaz kupujem voziček TFK za dvojčke, če ga kdo prodaja naj mi prosim javi.

Hvala!