Starševski čvek

Od kje denar za subvencije in povračilo škode

Default avatar
Od kje daje država denar za subvencije in povračilo škode kmetom in lastnikom gozdov?
Default avatar
Iz proracuna, ki ga polnimo z davki.., nekaj pa bo prejete pomoci EU za naravne nesrece.
Default avatar
Barca je napisal/a:
Je to denar vseh davkoplačevalcev ali samo od kmetov in lastnikov gozdov,ki plačajo odmerjene davke?
Default avatar
najhujsša je ta, da so predlagali, da bi kmetje dobili subvencije da ne bi kosili travnikov več kot trikrat...zaradi varstva čebel in okolja.

Za bruhat. kdo je dal meni subvencijo za izdelavo kanalizacije, da varujem okolje. Niko!!!!
Default avatar
Kmetje od države dobijo plačilo za košnjo trave.Kosijo svojo travo in tudi od drugih,kosijo tistim,ki pri sebi ne kosijo zaradi razlogov,da se jim ne ljubi,ne izplača ali nimajo kosilnice.Vsem tem kosijo kmetje,da dobijo subvencijo od države.Potem to travo še prodajo.Dvakrat dobijo denar in si upajo poleg tega še jamrati,da jim preslabo plačajo.
Default avatar
Pa saj so paraziti samo v javnem sektorju, ne pa kmetje in ostali prejemniki subvencij! Tisti so samo ubogi reveži, ki samo polnijo proračun!!!!
Default avatar
En vaščan je napisal/a:

ja, res.
res ni čudno, da se tamestni tako gužvate za prevzem kmetij:-)))
Default avatar
Čudno, da se ta kmečki ne preselite v mesta, ko vam je življenje na kmetih tako trdo in naporno.
Default avatar
hm, je napisal/a:
Ti prodaš?


Ni čudno,da se kmetije v celoti sploh ne prodajajo!Če se kaj prodaja,se na dražbi in še to le delež kmetije.Ovire so tudi zato,ker so dediči med seboj sprti in otežujejo prodajo.Skratka ni interesa prodaje, a vsak bi rad imel celotno kupnino. To je to.
Default avatar
kupim takoj je napisal/a:

ja, prodajam.
8ha obdelovalnih površin in 7ha gozda, hiša in svinjaki v slabem stanju, štala obnovljena pred petnajstimi leti, elektrika, vodovod, 20km od Novega mesta, cena 210 jurjev.

moram pa opozorit, da njive in travniki niso asfaltirani.
pa v gozdovih ni pločnikov, niti kolesarskih stez.
Default avatar
hm, je napisal/a:
200km od Novega mesta dobim vse to, pa še bivalno hišo za 25.000€!
Z 8ha še črede ovc ne preživiš!
Default avatar
hm, je napisal/a:

Takoj se vidi,da ti ni v interesu prodati!
Default avatar
Jurak je napisal/a:
Večina denarja gre iz istega žaklja, kot denar za Stožice, šport, vojsko, avtoceste, javno razsvetljavo, pasja zavetišča, denarno pomoč večno brezposelnim, subvencijo kosil in kavic v parlamentu, za kulturo...... itd itd itd.
Vrstni red je povsem naključen, da se ne bi kdo spotikal ob našteto. Nekatere stvari so pomembne vam, meni, nekatere kmetom, o pomembnosti nekaterih raje ne bi izgubljala besed.
Rada bi samo vprašala - zakaj vas kmetje tako frustrirajo ?
Ne zanikam, da je nekaj primerkov v Sloveniji, ki so se s subvencijami okoristili. Seveda niti pikico toliko, kot nekateri naši gradbeni baroni in tajkuni.
In tisti, ki tako opletate s temi subvencijami - ali sploh veste, o kakšnih vsotah je v resnici govora? Zakaj ima veliko kmetij dva traktorja? Ste že videli kmetijo od blizu?
Default avatar
Nerealno je napisal/a:od kje ti pa to?

misliš da bi moral res asfalt položit?
ja, kako bi pa ti okopaval???
Default avatar
Rok-1 je napisal/a:
Kako si potem kmet/lastnik gozda sploh dovoli poditi tiste,ki nabirajo kostanj ali gobe? Temu se bomo davkoplačevalci uprli in prepovedali izplačevanje subvencij,povračila škode in še česa,od skupnega davkoplačevalskega denarja. Nesramneži goljufivi,brezobrazni,pohlepni.ne zavedajo se,da jim dajemo vsi,zato se tako preseravajo.Pri zavarovalnici naj zavarujejo in naj bodo potem poplačani od zavarovanja.Ne bomo se pustili,treba bo narediti red,da se bodo enkrat za vselej zavedali kdo je od koga odvisen.
Default avatar
kmetje so večno nenasitni je napisal/a:
Prav imaš!
Uprimo se tudi plačevanju cestnin, parkirnin, vstopnin, kanalščin in vseh ostalih prispevkov, ki jih moramo plačevati davkoplačevalci, potem, ko smo že plačali izgradnjo javne infrastrukture.
In jebelacesta, hočem, da me vojska obleče in oboroži, saj sem tudi zanjo že kar nekaj prispevala!