Ene pač znamo skuhat komplet kosilo v pol ure
Običajno nedeljsko kosilo pri nas:
Domača juha, dve vrsti mesa, dve ali tri različne priloge, dve vrsti solate, sladica.
In vse to mi rata v manj kot pol ure.
Juho imam zakuhano, meso stoji v marinadi od sobote in ga samo fliknem v pekač, zelenjavo in solato sčistim in narežem že zjutraj, prav tako olupim krompir zjutraj, sladico naredim že v petek zvečer.
In imamo pravo pojedino narejeno v manj kot pol ure.
Ene pa pač packate, ste nezorganizirane, mečkate, potem pa res preživite v kuhinji celo dopoldne.
Tole ni skuhano kosilo v pol ure, pa nisem fouš. V pol ure skuhano kosilo bi bilo, če bi ob pol dvanajstih začela iz nule in bi imela ob dvanajstih vse komplet narejeno.
Tako si pa pecivo naredila v petek, krompir si lupila zjutraj, prav tako ostalo zelenjavo, juho si pa tudi samo zakuhala, se pravi, si jo kuhala v soboto, petek….ni važno. Seštej ves ta čas in boš dobila realno sliko, koliko rabiš za pripravo kosila.
Na koncu porabiš ti isto časa kot jaz, samo da ti tekaš dva dni vsako uro po 5 minut v kuhinjo, jaz pa pač to združim v tisto dobro uro. Meni je tako bolj všeč. Si ne predstavljam, da bi 5 minut lupila korenje, potem pospravila in šla na sprehod, pa potem 5 minut trebila solato, pospravila in šla likat, pa potem 5 minut rezala in tolkla meso, pospravila in se igrala z otrokoma, pa 5 minut lupila krompir, pospravila in šla v trgovino, pa potem 5 minut rezala paradižnik, pospravila in šla obešat perilo….
Uau bravo. pa ti si carica…, mi zaupas kako ti stvari kot so slarica, krompir ipd, kar pripravis v naprej ne vzamejo tudi minutke casa…. Aja ups to ne steje v cas priprave a?
Se pravi, jaz sem potem se vecja carica, ker sem golaz naredila ze vceraj, in se lahko pohvalim da bom okusen golaz skuhala v slabih 5 minutah …
Not this shit again…..
Ne najdem medalje trenutno, ti jo pa podelim takoj ko jo najdem obljubim! Samo pusti naslov kam naj jo pošljem jo dobiš dostavljeno z vsemi častmi, ki si jih takšna nadsposobna carica zasluži. Res se ne zgodi vsak dan, da imam čast spoznat takšno popolnico, res mi je v čast, da se lahko samo pogovarjam s tabo! Kaj šele tisti, ki so te videli ali se te celo dotaknili omg, drugo leto bom organizirala da hodimo tebe častit namesto romanja na Brezje. Ti pa pripravi vse za slavnostno kosilo, saj to ni zate nič takega, ko si tako hitra in sposobna. Se še slišimo da se domenimo za točen datum 🙂
P.S.: A nekatere res mislite, da nam je VSEM v tem vesolju v cilju, da naredimo kosilo z 5.hodi v pol ure? Kako zblojene in egocentrične ste točno? Svašta ej….
A vmes ko zjutraj olupiš krompir, še opereš copate za goste?
Če se že hvališ … mene bi bolj zanimal kakšen dober recept, ki si ga iznašla pri kuhanju, kaj ste se pogovarjali med kosilom (morda ste pa le skrali n cmokali in potem odšli vsaksebi), kako ste pripravili nedeljsko mizo in kako zdrava je bila hrana, ki ste jo pojedli. Tu tiči dodana vrednost, ne pa v tem kako opravilno/hitrostno sposobna si ti.
He he, kosilo v pol ure so testenine z omako. Za pripravo tvojega kosila ravno tako rabiš 2 uri, samo da ti ta čas porazdeliš na različne dni in dele dneva. Ko rečemo “kuhanje kosila” ne mislimo samo na toplotno obdelavo hrane oz. ta tvoj polurni “finiš”, ampak celotno pripravo. In tvoje kosilo NI pripravljeno v pol ure, pa če ti še tako pokaš od ponosa, da je.
K tistim tvojim tridesetim minutam dodaj dejanski čas priprave, porkamadona pametna.
Torej, zeleno solato vzameš iz hladilnika, jo opereš, odcediš, krompir opereš, olupiš in daš recimo v pečico, riž opereš in zakuhaš, pripraviš zelenjavo za drugo solato, juho pristaviš in kuhaš 2-3 ure, meso recimo mariniraš in ga daš v pečico, drugo vrsto mesa paniraš pariško in ocvreš, sladico pripraviš in spečeš – no, in ko seštejem čas, potreben za pripravo tega vašega wannabe fancy kosila, ki ga itak pripravljaš cel jebeni vikend pomalem, ugotovim, da v faking pol ure ti, domnevni übermensch, edino mogoče krožnike potalaš na mizo, vse ostalo je postano, sladico jeste pa dva dni staro.
Nehaj nabijat z neumnostmi in si skuhaj torteline – ti pa so skuhani v 2-10 minutah (odvisno od znamke in tipa priprave).
Drage moje “gospodinje”, ne se jezit, jeza škoduje lepoti. Ene pač znamo, ene pa ne znate. Kaj je razlog ne vem, verjetno vsega po malem – od lenobe do neorganiziranosti. Meni čez vikend uspe vse: skuhat, oprat, zlikat, spucat hišo od vrha do tal, pomagat otrokom pri učenjo, it z družino na izlet, gostit obiske. Če vam ne, se morate vprašat kaj delate narobe, ne pa napadat mene zaradi svojih neuspehov. Pa lep dan, pri meni že dišeča juhica brbota 🙂
– čiščenje in rezanje zelenjave za juho = 10 minut
– mariniranje mesa = 5 minut
– čiščenje zelenjave in rezanje zelenjave = 10 minut
– čiščenje solate = 5 min
– lupljenje in rezanje kropmpirja = 10 min
Že tu je vse skupaj 30 min.
– pecivo – priprava = 15-20 min, če ne kompliciraš
Če potem ne pojeste vse surovo, se juha kuha še ene 2 urci, krompir in meso se peče tudi enih 40 min, pecivo pa tudi kaj takega. Če računaš, da juho in krompir lahko istočasno kuhaš in pečeš, pecivo pa ne, si takoj na slabih treh urcah za kosilo.