Forum.Over.Net

Starševski čvek

Rubijo že mladoletne otroke

Default avatar

Topsy

A zato, ker je dijak in soseda to ve, bi morala banka zaposat, da je dijak?

Kje je bil pa gospodic v casu, ko je dolg narastel? To se ni zgodilo cez noc. Pa banka ga je zagotovo opozorila, da ima do nje dolg. Ne posljejo izvrsitelja kar na lepe oci.
Default avatar

engel berta

Ko bi vsaj tako napisala, da bi človek vedel, za kaj gre.
Predvidevam, da jim je dolžan stroške vodenja računa in obresti za nedovoljeno stanje? In to verjetno ne samo za par mesecev?
Default avatar

engel berta

Aja, avtorica, ti se pa tudi nauči pisati tako, da bo človek vedel, za kaj gre. Tvoj naslov namreč pomeni, da so ženski zarubili otroka, ne da so rubili mladoletniku.
Default avatar

jasnovidnost pa taka

kako to,da tega ni predvidela?
Default avatar

verjetno...

kak se spreneveda

kao, da je dolžen 300 eur, ker potrdila o šolanju ni prinesel
verjetno so ga za tisto potrdilo na kolenih prosili celo leto, preden je dolg narasel na takšen znesek, da so se ga naveličali in ga dali v izvršbo. pa tudi da pride do izvršbe, traja kar lep čas.... in ne verjamem, da je to samo zaradi tega, ker ni prinesel potrdila.... tu zadaj še nekaj fejst smrdi... fejst

ampak eni itak nikoli niso nič krivi.. to je znano ja.
Default avatar

Jalur

In zato ker je nekdo dolžen 200€ je tak odnos sprejemljiv? Če je rubežnika povabila v stanovnje sta verjetno popisala premoženje. Le zakaj je potrebno potem groziti še z nasilnim vstopom v spremstvu policije? Samo zato, ker si lahko to dovolijo?
Default avatar

joj joj

Zelo me je zmotilo dejstvo: ni prinesel potrdila o tem, da je dijak, pa čeprav na tej banki dela soseda, ki ve, da je naš otrok dijak...
Ja in? A soseda mora reševati zadeve al kok? Če se zahteva potrdilo se ga dostavi in pika!
Default avatar

Gunnar

Vsi delamo napake ampak samo butli pa podpirate kraje države in bank državljanom... Očitno so vas še premalo pokradli in jim še preveč zaupate.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar

internetek

No, ti ki poznaš Vlatko.... stisni ji teh par sto € pa bo problem rešen...Krivica? Ah daj no... Vsak pozna samo neke svoje pravice, kaj pa dolžnosti???????????? Saj tisto potrdilo prinest ni problem? Ali pač?
Default avatar

razočarana slovenka nad svojim narodom

Kako ste naivni ljudje.Kradejo se miljoni in ja ravno banke jih kradejo vam od vašega krvavega zaslužka,vi bi pa v žlici vode utopili enega mulca,ki dolguje 300 e,če jih sploh.Samo en primer vam povem.Moj znanec je odplačal cel kredit,člez nekaj let so mu poslali,da je ostal dolžan tri zadnje obroke,ampak imel je potrdilo in so se lahko obrisali pod nosom,kaj pa če ga nebi imel?
Nikar se ne zanašajte na bančno poštenost,ker poštena banka je enako kot nepokakana plenička pri dojenčku-torej nemogoče.

Kdo bo nam vrnil denar,ki gre za dokapitalizacijo vseh teh bank-nihče in mi moramo to sprejeti in biti tiho.Ovce naivne.Izračunajte koliko nas bo stalo na osebo in če gledamo realno,ker le realnost je funkcionalna (ne pa njihovi izmišljeni zakoni,ki jih dopuščajo bogatenje in njihov drobni tisk) je ta ga.Vladka banki že davno odplačala teh 300,ravno tako vsi vi,ki imate kredit,naj vam odštejejo to kar boste dali za dokapitalizacijo-o ne to pa ne.
Naivčine težke klase ste vsi po vrsti,ki jih zagovarjate,oni vam pa pred nosom kradejo in to cello legalno,pa veste zakaj,zato ker lahko ,ker smo slovenci eni navadni naivneži in brezhrbteničarji.Vse kar znamo je garat od jutra do večera in biti tiho in ponižno žvečiti tist košček kruha,ki nam ga blagovolijo dati,saj priznajo tako ne ,da smo si ga zaslužili!
Default avatar

dvomim, da je.

Jalur je napisal/a:
dvomim, da je cela zadeva potekala točno tako, kot je ženska zapisala. začenši s tem, zakaj je nastal dolg. dolg ne nastane, ker potrdila ne prineseš, ker nobeno potrdilo ni vredno 300 evrov.
in tudi nobena banka ne pošilja izvršiteljev zaradi neprinešenega potrdila... tako da....

jemljite te zapise z veliiiiiko mero rezerve.
Default avatar

AlenkaG

Definitivno niso prišli kar čez noč in so vmes pošiljal pošto. Ko sem jaz pozabila nesit potrdilo, pa je bilo 3 leta nazaj, so me celo klicali in me prosili, če lahko prinesem oz. mi razložili, da njihov uradnik bo tega in tega dne v bližini mojega doma in se bo oglasil, se je, sva zadevo uredila, brez težav.

Da pride do rubeža mora biti pa že ogromno opozoril prej. Tako, da v tej zgodbi nekaj ne štima. Če pa so res opozorila bila napisana nejasno, a ni soseda zaposlena tam, se pa njo vpraša.
»Ljudje bodo pozabili, kaj ste govorili,

ljudje bodo pozabili, kaj vse ste naredili ,

ne bodo pa pozabili,

kako so se v vaši družbi počutili.«
Default avatar

Topsy

razočarana slovenka nad svojim narodom je napisal/a:
Nihce ne trdi, da je tajkunstvo sprejemljivo.

Avtorica pa eksplicitno navaja, da je soseda, ki dela v banki, vedela, da je otrok dijak. A ce druga soseda ve, da je otrok dijak, bo pa avtomaticno obkljukala na davcni, da je dijak, da bosta starsa se naprej lahko imela olajsavo. A tretja pa, ki dela na CSDju, bo obdelala neoodano vlogo za stipendijo, sej tako ve, da je sosed dijak?

Pa še enkrat. Nobeno potrdilo ni vredno 300€. Očitno je otrok postal polnoleten. Ker ima na banki racun, so mu ga po pravilih banke, ki jih seveda dobis ob podpisu pogodbe, začeli zaračunavat. In ga zagotovo opozorili, da za brezplačno vodenje potrebuje potrdilo o šolanju. In ga na to večkrat opozorili.

Vsaj na moji banki mladoletna oseba ne more imeti računa, ce starsi ali pa kdo drug ne podpise, da bo pokrival morebitni minus na racunu. Tudi tu so odgovorni starsi.

Seveda se ne strinjam, da sta rubeznika delala, kot sta. Ampak to je njuna naloga. A se od njih pricakuje, da vas vljudno in nezno poprosita. Bi se tega drzali tudi, ce bi bili na drugi strani vi???
Default avatar

ohjooj..

Ko pridete na vrsto, da vas lopovi okradejo, boste pa cvilile! Pridete pa prav gotovo! Prav gotovo!
Tako so se odločili in tako bo šlo! Ropajo naprej! To so odločitve te bande na vrhu!
Oni in njihove banke!
Default avatar

slovenka razočarana nad ..

Topsy je napisal/a:
V življenju so dobički in izgube,banke pa tega ne želijo sprejeti.Izgube jim pokrivamo mi davkoplačevalci,dobička pa nam nič ne dajo,ga nič ne razdelijo med nas,tudi spomnijo se ne da bi dali nekaj za nazaj,kar so prejeli ,ker jim zakon dopušča-2x ugibaj ,kdo je napisal tak zakon.Samo to je sporno.Vzemimo primer te gospel lahko pa tudi koga drugega,dolguje 300 ,pa kaj je to proti miljardam,ki jih oni dolgujejo nam?Mislite ,da nam jih bojo vrnili ?HAHAHAHAHA NIKDAR!
Zakon teba nujno spremenit,da bo za vse enak.

Pa nikar ne mešajte bank z dolgovi,ki jih ljudje dolgujejo ker so izkoristili neko dejavnost ali predmet,npr. nekdo jim je naredil kopalnico in mu niso plačali-to je nedopustno in to je treba strogo obravnavati.
Ne ,ni naloga rubežnikov,da ustrahujeta in grozita in celo lažno pričata (zmišljujeta si kaj vse ona dva lahko naredita,pa temu ni tako),to počno izterjevalci na črnem trgu in ne uradna oseba.
Default avatar

Topsy

slovenka razočarana nad .. je napisal/a:
Vsi se obešate na delo rubežnikov. jaz pa no, zakaj je do obiska sploh prislo.

In zal v financah ni razlike med dolgom zaradi ne prinasanja potrdila in ne plačevanja racuna. Tako banka kot vodovodar sta opravila svoje dela, za katero sta bila najeta.
Default avatar

joj joj

Topsy je napisal/a:
Topsy zastonj se trudiš, ker so vedno drugi krivi.

Ampak kako to, da jasnovidka tega ni predvidela?????
Default avatar

kolk so bogi

Rubežniki so zadnji ukrep v vrsti. Kaj so počeli tile in njihov sin, oz. česa niso počeli, pa ne bomo povedli ne? Že večkrat napisano: do tega ni prišlo čez noč in nikakor ne brez predhodnih obvestil. Ne, se mi ne smilijo, prav nič. Ker neodgovorne osebe se mi niso nikoli silile.