Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Sečoveljska sol-analiza težkih kovin

Sečoveljska sol-analiza težkih kovin

http://www.mko.gov.si/fileadmin/mko.gov.si/pageuploads/podrocja/Varna_in_kakovostna_hrana_in_krma/zasciteni_kmetijski_pridelki/Specifikacije/Piranska_sol_spec-nova_potrjena_2012.pdf

Bojim se da Sečoveljska sol ni najbolj primerna za uživanje. Propaganda o uživanje piranske soli je zadnji dve leti v polnem teku. Stanje Jadranskega morja je znano, samo konkretne analize npr svinca nam pokažejo da je vrednost pod (koliko ne vemo) 2mg/kg soli.

Najnižja varna meja svinca za človeka je 0,5mcg/kg telesne teže, kar pide okoli 30-40mcg na dan.

10 gramov te soli bo pol imelo okoli 20mcg svinca in ni samo svinec.

To je vse prineslo od italijanov. Vsa gnojnica iz Italijanskega Trsta se zliva v Žavlje in še bližje naši meji. Na morju pa tega ne moreš zaustavit, oziroma preprečit.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Hmmm, ja, načeloma primerjave z drugimi MORSKIMI solmi so take

Number are PPM:

Celtic Sea Salt .735
Le Paludier Sea Salt .473
Elements of Spice: .412
Le Paludier Fleur De Sel: .237
Maldon Sea Salt: .226

Siciljanska sol Trapani ali Marsala:0,250

Čajna žlička soli je 5 gramov … poješ 2 čajni žlički soli vsak dan??

Upoštevaj da lahko še soliš pašto in se nekaj vpije, pa še kaj se najde. Ne vem, samo opozarjam, mislil da ankete ki so jih delali v Skandinaviji kaže da povprečen Skandinavec dobi s hrano okoli 26mcg svinca, popolnoma nedopustno se je izpostvljat dodatnemu svincu iz kateregakoli drugega vira.

Ti pa ne obrajtaš preveč Mobitela in old Telekom boysov, ki so se pod novo metlo v Solinah uhlebili 😉

Najboljše soli, so soli iz kamene podzemne soli. Ta izvira iz obdobij, ko zemlja še ni bila tako onesnažena kot je danes. (reka Pad iz enega industrijsko najmočnejšega dela Evrope močno onesnažuje posebno severni Jadran)

S*anje, pa ravno to sol uporabljam, pa še mislim kok je fajn ) :

Upoštevaj da lahko še soliš pašto in se nekaj vpije, pa še kaj se najde. Ne vem, samo opozarjam, mislil da ankete ki so jih delali v Skandinaviji kaže da povprečen Skandinavec dobi s hrano okoli 26mcg svinca, popolnoma nedopustno se je izpostvljat dodatnemu svincu iz kateregakoli drugega vira.[/quote]

Ob dveh kosih kupljenega kruha dnevno jo popolnoma nepotrebno dodatno soljenje hrane.

In ne, pašte, rižote, krompirja, mesa … NE solim, uporabljam samo dišavnice in začimbe, tudi vegete in kock ne uporabljam.

Upoštevaj da lahko še soliš pašto in se nekaj vpije, pa še kaj se najde. Ne vem, samo opozarjam, mislil da ankete ki so jih delali v Skandinaviji kaže da povprečen Skandinavec dobi s hrano okoli 26mcg svinca, popolnoma nedopustno se je izpostvljat dodatnemu svincu iz kateregakoli drugega vira.[/quote]

Ob dveh kosih kupljenega kruha dnevno jo popolnoma nepotrebno dodatno soljenje hrane.

In ne, pašte, rižote, krompirja, mesa … NE solim, uporabljam samo dišavnice in začimbe, tudi vegete in kock ne uporabljam.[/quote]

Bravo. Jaz sem skoraj črna ovca že zato, ker zelo malo solim in je večini premalo slano.
Sicer pa ti dolžno količino svinca dobiš s cigareti, tako da še dobro, da se izogibaš soli.

Upoštevaj da lahko še soliš pašto in se nekaj vpije, pa še kaj se najde. Ne vem, samo opozarjam, mislil da ankete ki so jih delali v Skandinaviji kaže da povprečen Skandinavec dobi s hrano okoli 26mcg svinca, popolnoma nedopustno se je izpostvljat dodatnemu svincu iz kateregakoli drugega vira.[/quote]

Pomisli, koliko ga je še v vodovodnih sistemih do gospodinjstev, sploh tam, kjer menjajo stare vodovodne sisteme, pa se tako lepo izloča v pitno vodo, ko se lepo splavlja? Vsak dan… Analize gor ali dol – kdo sploh še lahko verjame večini analiz, testom, da so res natančni, nezavajujoči? In pa neke analize vod tudi ustekleničenih, ki so bile narejene npr. 3 leta nazaj, vmes se je pa marsikaj zgodilo na zajetjih in vmes do končnega porabnika.

a današnje količine svonca, ki ga vsrkajo rastline na naših vrtovih, potem pa pojemo. Koliko od vas je dalo v individualnih gospodinjstvih v zadnjih 5-ih letih stestirat svojo domačo zemljo, na kateri goji pridelek? Lahko kdo napiše prosim?

New Report

Close