Kuharja:Bine Volčič vs Jamie Oliver
No če pohledam 2 kuharja specijalca kdo je boljši no, da raslošim kako pa kaj.
Bine Volčič
+
Lejpe kreacije
ni nemarn
se lejpu obnaša
govori Slovensko
–
Ni tako poznan
Jami Olifer
+
Je zelo znana
–
Pacek
Nemaren
higiena
zamaščen
ne zna Slovensko
Veliko razslogov zakaj je naš kuhar boljši pa ni tko znana tukaj je tudi ena krivica.
Če te zanima, kako drugi vidimo tadva kuharja, evo moje videnje oz. primerjava.
Naš kuhar – pretirano natančen, tečen, ves fin in poštirkan, buhnedaj da bi krožnik s kruhom pomazal, nič sproščen……
Oliver – bolj na izi, smisel za humor, smisel za kaj povedat, kuha veliko bolj sproščeno in ne dela panike, če ni vse do pikice ………
Pri kom bi raje jedla v restavraciji? – vseeno, bi pri obeh
H komu bi raje prišla v kuhinjo? K Oliverju
S kom bi raje šla na kavo? Z Oliverjem
H komu bi se raje šla učit kuhat? K Oliverju
🙂 No, tako.
Pa Jamie sploh ne kuha fancy, no – ali pa vi doma jeste samo nezačinjeno domačo košto s praženim krompirjem in dunajcem :(.
On je tak izi kuhar, ki kuha z guštom in meša okuse ter pri tem porablja hrano iz hladilnika.
Solatke, pašta, narastki, juhice, sadni krožniki – vse to kuham tudi jaz, podobno kot Jamie, ampak na malce svoj način.
Le da ne zalivam z oljem vsega, kar mi pride pod prst in ščep zelišč ali začimb zame ne pomeni grmovja :).
Jamie je kuhar, kot se šika: uspelo mu je, da so v britanskih šolah prenehali kuhat sam junk food in uvedli bolj zdrave jedilnike in zdrave sestavine.
Mi je pa bil zanimiv nekje 5 let nazaj, sedaj je pa že malo “odrastel” in se izpel, pa so drugi dobili še priložnost, da ustvarjajo pred mojimi očmi in za brbončice v stilu copy paste njihovega ustvarjanja;)
Pri nas kuhinja, kot jo ustvarjajo npr. Volčič, Bratovž, pa v tujini npr. tuji kuharji, ki pridobivajo Michelinove kulinarične zvezdice, nikoli ne bo tako zaživela in se uveljavila, ker je v Sloveniji premalo pravih uživaških gurmanov in tudi cene so marsikomu nedosegljive – je pa res, da tisti, ki niso navajeni na okuse in koncepta haute couture v kuhinji, ne bodo nikoli vzljubili in lepe besede rekli za tovrstno kuhinjo, ker se jim zdi preseratorska ( slišano iz ust nekoga, ki je pretežno friteza hrano 😀 )