Forum: Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

hujšanje+ boljše počutje

Odgovori Nova tema
Default avatar rdeča grenivka 28 Jan 2013 15:46

ali mogoče katera pozna ali jemlje koncentart zelenega čaja metasys. Rabila bi nekaj da sem malo k sebi spravim ker sem čisto izmučena od diet ( 3m lani in sedaj od teh nupo zadev) Saj sem izgubila kar nekaj kg samo kaj ko sem brez energije.

hvala vam za kakšne info

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar venerainmars 28 Jan 2013 15:56

Moja sestra to jemlje. Pravi da so super. Energije ima full in pa tudi koža se ji je izboljšala. Ne ve ali je to tudi vplivalo na mesečno perilo, ker ga je sedaj dobila po 4 mesecih pavze. Ona je zadevo pohvalila.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tkolele 28 Jan 2013 16:03

Priporočam v branje, predvsem vsem Nupo navdušenkam, potem ti bo tudi jasno, zakaj si čisto izmučena.

Glede metasys, pa ga zelo pohvalijo, osebnih izkušenj pa žal nimam.

http://wearechange.si/pogosto-zastavlje ... po-zdravi/

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Svetovalka 28 Jan 2013 22:44

Morda kdaj ni slabo prebrati kredibilne vire avtorjev, kajti vse kar je na internetu še ne pomeni, da je strokovno. Morda kdaj vprašajte kakšnega zdravnika, farmacevta ali nutricionista. Sama se že leta ukvarjam s pacienti, ki se soočajo s prekomerno telesno težo, zato bom deljeni prispevek vzela za izziv in hkrati priložnost, da napišem nekoliko daljši odgovor, ki bo, upam, ponudil odgovor na marsikatero vprašanje, ki vam in morda še komu drugemu roji po glavi. Naj na začetku povem, da se z eno od trditev popolnoma strinjam - to je, da je potrebno pred nakupom prehranskih dopolnil in drugih živil vedno preveriti njihovo vsebnost. Pa vendar naj temu pridam še nadaljevanje, ki so me ga naučili že v otroških letih; tudi verodostojnost informacij, ki jih najdemo na spletu, je potrebno vedno preveriti - bodisi avtorja prispevka ali lastnika spletnega mesta - žal pa se do teh informacij v dotičnem primeru nisem uspela dokopati...
Nupo živila, pa naj gre za Nupo dietne juhice in dietne napitke, ki mimogrede niso prehranska dopolnila, kot navaja avtor prispevka (več spodaj), ali za Nupo nadomestila obroka oziroma Nupo prigrizke, imajo točno navedeno vsebnost sestavin, ki jo lahko najdete tako na samih etiketah izdelkov kot v opisu izdelkov v spletni lekarni (tam so dostopni tudi avtorju prispevka). Količine 'spornih substanc' so v vseh Nupo izdelkih pod dovoljeno mejo vnosa in v kolikor posameznik posega po lahkih (gaziranih) pijačah, sadnih jogurtih, uživa barvaste bonbone, paštete ter drugo konzervirano hrano itn., ne vidim razloga, zakaj bi se v obdobju hujšanja branil Nupo dietnih živil. Seveda pa je odločitev o tem, ali bomo aspartam v dovoljenih količinah sploh uživali ali ne, vedno svobodna. Naj na tem mestu še poudarim, da Nupo ni hrana za celo življenje - Nupo uživamo v omejenem obdobju hujšanja, pri čemer pa v primeru uspeha bistveno izboljšamo svoje zdravje s tem, ko znižamo prekomerno telesno težo.
Pa naj preidem na bistvo razhajanj med mojim mnenjem (in dejstvi) ter mnenjem avtorja dotičnega prispevka. Nupo dietna živila so na Ministrstvu za zdravje prijavljena kot Živila za posebne zdravstvene namene (http://www.uradni-list.si/1/content?id=36531), zato imajo kot takšna skrbno načrtovano in preverjeno sestavo. So rezultat trdega dela uradne medicine, katere smernice se tudi glede priporočenega števila zaužitih obrokov dnevno očitno razlikujejo od mnenja avtorja dotičnega prispevka... da ne bom dolgovezila po nepotrebnem; definicija zelo nizko energijske diete, ki jo lahko izvajamo izključno z Nupo živili za posebne zdravstvene namene (pri nas drugih primerljivih živil ni), je mednarodno sprejeta - to je iz strani FDA in EU - in ima dokazane pozitivne učinke na zdravje ljudi. Povzetek angleškega članka najdete tukaj: http://www.lekarnar.com/articles/zelo-n ... jska-dieta. Za več informacij pa me z veseljem lahko kontaktirate na http://www.lekarnar.com/svetovanje/svet ... hrani-nupo.

Lep pozdrav,
Ana Kroflič, mag. farm.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh