Starševski čvek

duhovi pri nas/vas doma

Default avatar
Spodaj je tema, ki govori o fenu, ki se je ponoči sam prižgal. Ker sem že večkrat slišala o nenavadnih izkušnjah ljudi, o nerazložljivih zgodbicah, ki so se jim zgodile doma, me zanimajo vaše izkušnje.
Zanimivo mi je namreč, da sem te zgodbice slišala od ljudi, ki v duhove niti približno ne verjamejo. Pa se jim je zgodilo npr. samodejno prižiganje luči ponoči, nerazložljivo padanje/prevračanje predmetov in podobno. Pa ni bilo v ozadju nobenega alkohola, drog in česa podobnega...

Vaše izkušnje?
Pa dajte tisti, z neumnimi pripombami, lepo prosim, vsaj enkrat tole temo preskočit.
Default avatar
Nikoli o duhovih sploh razmišljala nisem, dokler ni nekoč, ko sem bila na službeni poti, sama v hotelski sobi, vame priletela nogavica. Videla sem jo in čutila sem jo, pa sem bila čisto prisebna. Kdo jo je zabrisal v mene???
Default avatar
Jaz sem začela verjeti po rojstvu hčerke. Komaj je začela govoriti je vseskozi govorila o pokojni osebi, ki je umrla malo pred njenim rojstvom, kakor da se poznata. Ta oseba si je bila blizu z njenim dedkom, jaz pa sem jo zelo slabo poznala in doma o njej nismo veliko govorili. Od kod njej vse informacije? Včasih jo je v igri posnemala in nase navesila vse, kar bi si pokojnica. Meni je bilo na trenutke kar grozljivo.
Ko je umrl moj oče, so popokale skoraj vse žarnice. Mi smo se navadili. Ko se kaj čudnega dogaja rečemo kar "dedi se oglaša" ;). Otrokom se ne zdi čisto nič čudno.
Default avatar
je pa prijazen. Ko smo se preselili, smo večkrat opazili kak nastavljen predmet kot npr. žlica na mizi, ključ za vijačenje pred vrati v garažo, enkrat celo skorjo kruha, ki sem jo dala v koš, zjutraj na košu. Najprej smo bili prepričani, da nekdo od nas pozablja, potem pa smo nabavili psa, pes pogosto gleda v kako smer, kot bi nekdo stal in prične mahati z repom, včasih zalaja v pozdrav, ja naša hiša je definitivno dom še komu drugemu kot nam.
Default avatar
Bi si prav želela kakšnega duhca, da nam malo popestri večere,a žal nimamo nobenega v hiši. Kaj mislite, bi se ga dalo "uvozit" od kje drugje?
Default avatar
Tud jaz nisem verjela v duhove, dokler se mi ni zgodilo tole:
par mesecev po mamini smrti sem se ponoči zbudila in kar nekaj časa budna ležala v postelji. Naenkrat je v sobi zapihalo (okna so bila zaprta) in kar je najbolj čudno, tega se sploh nisem ustrašila. Po telesu so mi šli čudni občutki in takrat sem pomislila na to, da se je mami prišla poslovit (pravijo, da se par mesecev po smrti duša pokojnika pride na nek način poslovit od svojcev). Par minut zatem se je zbudil sin in rekel: Babi je bila tukej. To mi je dokončno potrdilo, da nisem sanjala. Če sva oba hkrati čutila njeno prisotnost...

Prejšnji mesec sem izgubila še očeta. Najbrž mi tudi on pride še kaj pomahat, preden duša dokončno zapusti ta svet... Tako pravijo, da se to zgodi par mesecev po smrti...

Ne vem, v kaj naj verjamem in v kaj ne, a tale izkušnja mi je dala misliti...
Default avatar
pri nas pusto je napisal/a:
Gotovo se kak nekje skriva in še čaka na priložnost, da vam pokaže, kaj zna.
Enkrat sem govorila z neko žensko, ki je trdila, da vidi duhove. In da bi bili ljudje presenečeni, če bi vedeli, koliko duhcev spi z nami. :)
Default avatar
Jalur je napisal/a:
Jaz sem imela v novem stanovanju velike težave z elektriko, vse je nekaj crkavalo. Toliko problemov še v življenju nisem imela, pa sem že 20 let na svojem in večkrat preseljena.
Neka prijazna oseba, ki se ukvarja z ezoteričnimi stvarmi, mi je nato razložila, da energija, ki ostaja za ljudmi, najbolj vpliva prav na električno napeljavo. Pa seveda tudi, kako pregnati te duhove (če seveda želiš). Mah jaz sem se kar sprijaznila, naj duh te osebe kar ostane v stanovanju, ker se mi zdi, da to rabi. Je imela posebno življenje, je poseben človek, zdaj že zelo star (živi v domu), brez sorodnikov in je prav, da nekdo vsake toliko pomisli nanj. Je pa žal tudi dementen, tako da ga nima smisla obiskat.
Default avatar
ali je že imel kdo izkušnjo, ko spiš (spiš sam) in kot da ti nekdo vleče odejo dol s postelje. Vleče ti pri nogah, ti pa držiš pri sebi in potem vlečeva vsak na svojo stran. Pa ni to to, da bi mi odeja sama zdrsnila dol, je pa res, da se mi to dogaja napol v snu, samo kar velikokrat.
Default avatar
Pri meni je danes duh po čebuli, jutri bo pa po pasulju!!! Kuham na zalogo!
NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!
Default avatar
zanima me je napisal/a:
Spalna paraliza - precej pogost pojav. Ko se ti možgani zbudijo prej kot preostalo telo in zaradi strahu pri tem pride do halucinacij in prikazovanja raznih duhov, ljudi, senc in ostalih podobnih zadev.
Default avatar
Paco Moralles je napisal/a:
a ti si res fuknjen ali se samo delaš da si?

če drži prvo pojdi v kako inštitucijo na obisk.

če pa drugo, pa ti svetujem kak oogle, youtube, pa malo duhovi (ghosts) vtipkaj pa boš dobu dokaze da te reči obstajajo. seveda boš delež n polno pofla, šrota in podobne navlake (beri razni mixi i sestavljene slike), nekaj pa tud resničnega

če pa želiš met še kakšnega drugačnega duha v hiši ti svetujem ouija board ali pa vodo, papir in par kozarcev. p amalo si ptrej preberi, kaj vse lahko pride k tebi na obisk ,da ne bomo potem mna forumu brali, da je pri tebi nekaj narobe....
Default avatar
Ugasnile so luči,el.aparati..((. Na podstrešju nekaj škreblja.
Malo smo raziskali. Odkar pazimo, da nimamo čisto vseh aparatov v hiši naenkrat prižganih, se še nič ni ugasnilo;). Na podstrehi smo po dolgem iskanju "srečali" kuno.
Default avatar
Pri nas pa duh po kavi.
Ti malo višje boš pa nekoč neprijazen duhec, ane?
Default avatar
****** PACO M. je napisal/a:
Deluješ mal neuravnovešeno. Mogoče bi bilo bolje, če bi ponoči spala namesto tega, da kličeš duhove in se igraš namizne igre.
Default avatar
Sezet je napisal/a:
ej jih ne kličem ,samo tudi ne bi dopustil da se kdo norčuje iz takih reči. sem malo prebiral raznorazne forume, pa videl, da ti te reči lahko poamgajo, lahko pa fullll zagrenijo življenje. pač s tem se ni za igrat. aja sem pa moški, da ne bo pomote
Default avatar
Sezet je napisal/a:
hvala, res bo to, sem malo pobrskala po spletu. Se mi zgodi, da ne morem kričati, čeprav bi rada in telo me ne uboga - hočem vstati, teči, se bojevati proti nečemu, pa ne morem. Me pa obide srhljiva zona, ker ne morem ubežati. Prikazni ipd. pa ne vidim.
Default avatar
Po smrti babice sem nekje proti jutru začutila kot neko prisotnost v sobi ampak nič drugega, morda sem pa kaj sanjala in se zbudila, ker sem se spomnila, da je pokojna in sem jo imela zares rada. V bistvu se mi je zdelo, da je bil ravno čas, ko je sonce pričelo vzhajati, tega se spomnim po svetlobi. Drugače pa nobenih znakov ali premikov ali česarkoli podobnega. V bistvu imam najbolj scary izkušnje z živimi in hudobnimi osebki, ki jih je kar nekaj okoli nas:)))
Spalna paraliza pa se mi je intenzivno dogajala v nekem obdobju pred leti in me je bilo včasih kar strah zaspati, ker sem vedela, da se ne bom mogla zbuditi ampak potem je minilo samo od sebe. Ni pa prijeten občutek. Veliko je stvari o katerih še ne vemo prav veliko ampak nisem pristašica tega, da se človek preveč intenzivno poglabja v te reči saj lahko hitro zgubi stik z realnostjo.
Default avatar
Magija in demoni!Saj to pa ja ni nič takega,da teh urokov vsakdo ne izvaja.Jaz se vedno tko hecam!
Default avatar
živjo.naj mi negdo razloži kako je mogoče da se kozarec čisto sam prevrne v vitrini. okoli kozarcev pa ni nobene ovire da bi padla po njem ali kaj podobnega. Bilo je včeraj okoli 23:35. z punco sva pravkar odčla v posteljo nakar po 10 minutah zaropota kot da bi se nekaj steklenega razbilo .bila sva oba čisto prisebna in oba enako slišala .Takoj sem se vstal in punca tudi in sva šla pogledat kaj se dogaja.na kar ni bilo sprva nič videt razbitega .Na to sem šel pogledat v vitrino tam kjer imava kozarce in sva videla da je eden 0,5 z zelo debelim steklom in širokim dnom prevrnjen ,vendar okoli njega nobene ovire .Zato res nevem in punca tudi ne kako bi se lahko sam prevrnil.