Forum.Over.Net

Starševski čvek

žara - doma

Default avatar

nakladanje na 3

zakaj zakonsko je napisal/a:
Pokojnikova želja se upošteva v okviru zakonskih možnosti, ker tega zakon ne dovoljuje mu nobena overovitev ne pomaga.
Po tej logiki bi nekdo bil rad raztrosen v parku Tivoli, ker je tam preživel najlepše trenutke , ko je sprehajal psa, drug bi želel raztros v Ljubljanico s Tromostovja in majhno ploščico na mostu, tretji raztros na Lj. gradu, ker je tam spoznal ženo itd,itd . na koncu bi Slovenija postala eno veliko pokopališče , je že res, da glede na sedanjo situacijo finančno in gospodarsko umiramo ampak to še ni razlog za nemogoče zahteve .
Default avatar

123123123

Kot je nekdo napisal že zgoraj: pokojnika sežgejo v kremacijski krsti. Namreč pred upepelitvijo je še zadnji komisijski zdravniški pregled, nato pa se krsto zapečati s plombo in se je ne odpira več.
Default avatar

Tea76

Hvala za vsa pojasnila. Pa še vedno ne vem zakaj so moje izjave označene kot nakladanje, če samop pišem o svojih izkušnjah in vprašam kar ne vem. No vse skupaj postaja brezveze, zato se umikam...

Lp,
Tea
Default avatar

Ne pozabit objavit

Ne pozabit objavit na družbenih omrežjih vseh teh dogajanj. Jim boste naredili eno fajn reklamo. Potem res ne pridejo več hoteli na zeleno vejo.
Default avatar

Ne pozabit objavit

Ne pozabit objavit je napisal/a:
Opa pardon sem pisala v napačno temo.
Default avatar

ve se

Tea76 je napisal/a:
Pokojnik je sežgan v krsti zaradi pietete do pokojnega in na zahtevo sanitarnega, ti bi ga verjetno najraje sežgala doma na kupu drv in to golega, da bo čim manj stroškov.
Default avatar

Monklja

Na Nizozemskem imaš lahko pepel pokojnika doma.
Pri nas kakor vem ne.
Default avatar

rtgzg

seveda imaš lahko žaro doma.pri nas je bilo tako tudi pred 20 leti.je pa res,da v vasi ni bilo mrliške vezice.
Default avatar

je možno

rtgzg je napisal/a:
Zavarjeno imaš lahko doma, tisto, za razstres, pa moraš točno povedat,kam želiš raztrestu. tudi izven prostora za uradni raztres, na pokopališčih....
Default avatar

tako je to

nakladanje na 3 je napisal/a:
In kaj je narobe z raztrosom po želji? V žari je samo za vzorec pepela pokojnika. Pepel vsebuje Fosfor, Kalcij, Kalij in druge elemente, gnojila, ki jih zemlja potrebuje. Zato bi bil Tivoli idealen kraj za raztros. Poleg tega je Tivoli že zdaj pokopališče neštetih krtov, miši, ptic... Enako Ljubljanica, grajski hrib in cela država, s tem, da kremirani človeški pepel ne ogroža zdravja za razliko od živalskih trupel, ki so potencialni viri bolezni.
Default avatar

ni čisto tako

rtgzg je napisal/a:
Doma imaš lahko žaro do pokopa, namesto v vežici, ne moreš pa je imeti za stalno. To avtorja zanima.