Starševski čvek

Naporen enomesečnik

Default avatar
Jaz ne vem več ali je samo pri nas tako, ima še kdo takšne izkušnje...

Sem mamica 26 mesečnika in 6 tednov starega dojenčka.
Mali že od kar sva prišla iz porodnišnice ne spi. Ponavadi spi dopoldan 1 urco v vozičku ampak to samo če se vozi, če ga pustim pri miru se zbudi. Potem spi popoldan 2-3 urce v vozičku,...zvečer mi ne zaspi do 22 uri. Poskusila sem že vse živo, vidi se da je zaspan ampak on ne zaspi. Če je slabo vreme se samo bojim kaj bom naredila ker on ne bo spal če se stvar ne premika ( v vozičku, če ga rukaš v naročju-pa še to ne spi dobro).....ponoči še nekako spi...od 22 ure do 7 zjutraj...vmes pa 3-4x hoče jesti.
Priznam da se mi že meša od utrujenosti...nimam niti 5 min prostega časa ker še takrat ko spi ga moram uspavati, ko pa ne spi pa se več ali manj joka. Kolikov nima, lačen ni...včasih ga zvija ampak ta jok sedaj že prepoznam. Pri otrok ni bil takšen tako da sem sedaj prav žalostna in že obupana. Da ne omenjam da imam starejšega otroka doma ker nismo dobili vrtca.
Ima še kdo podobne izkušnje?kako ste si pomagali?
Default avatar
Poprosi babico za pomoč. Vem, obe bosta radi pomagali. Tudi naši so se pritoževali, da otrok ne spi a ga niso dali. Žal.
Default avatar
mamica 2 otrok je napisal/a:
Default avatar
če to sešteješ spi 13 ur dnevno...kaj bi pa še rada?
Default avatar
Pa saj ti kar spi. Šest tednov star otrok pa res ne bo prespal cele noči v kosu. Normalno, da bi rad jedel trikrat ponoči. Zdaj ima še majhen želodček in je hitro lačen.

Predvidevam, da imaš moža. Če je res tako, potem naj se mož po službi podviza domov in te popoldan malo razbremeni. Zdaj ni čas, ko bi lahko visel cele dneve v službi.
Default avatar
jaz ti predlagam eno od pestunj (sleepy wrap ali kaj podobnega); črmljček bo notri zadovoljen, ker bo ob tebi, ti pa boš imela vsaj roke proste. Vsaj naša punca je bila notri zelo zadovoljna.
Default avatar
ne razumem zakaj tako šopate otroke enega za drugim, normalno, da si utrujena ob 2 otrocih. prosti čas... ti pa si za hece ob 2 majhnih otrocih.
Se mi pa smiliš, ja.
Default avatar
hm nerazvajenka tole si pa preslabo premislila predno si mi dala takšne napadalne odgovore!

Ko otrok 1 uro spi v vozičku to pomeni da moram bit zunaj in ga zibati. Jaz pa bi ta čas ko on spi krvavo potrebovala da skuham kosilo 2 letniku.
Kaj potem če ne zaspi do 22 ure??to ne pomeni da on lepo leži in zaspi ob 22 uri..to pomeni da ga moram do takrat nosit, saj bi drugače jokal. 2 letnika pustiš da se igra in gre potem lepo spat, to se ne more primerjat kajne?
To da hoče ponoči jesti mi je jasno...tukaj se nisem nič pritoževala kajne? pravim da še nekako spi...tam okrog 5 ure ga začne zvijat in potem ne spim več.
Žal ja, rabim prosti čas in to zato da se malo spočijem. Mislim da to želi vsak utrujena mamica kajne?
Default avatar
Moja pri 1-em mesecu ni spala čez dan nič, pa sem preživela. Tudi brez babic. Kupi si kengerujčka, pa opravljaj svoja dela normalno, kot bi jih sicer.
Default avatar


prva živi predaleč, druga je pa zelo blizu pa nima časa za vnuke.

Tudi jaz bom preživela, me je pa zanimalo če ima še kdo takšne izušnje da mu otrok malo spi, ko pa ne spi pa se skos nekaj pritožuje. Ko berem kaj pišejo mamice, vse pišejo da njihov otrok spi in je in da sploh ne vedo da jih imajo.....no potem se res zamisliš kaj je s tvojim otrokom narobe.
Default avatar
Saj sem ti napisala. Če ga drugače ne moreš umirit, ga daj v kengerujčka. Potem lahko komot kuhaš, pereš itd.
Default avatar


a ni kengurujček za otroke ki že znajo držat glavico pokonci ?
no vsaj jaz imam takšnega.
Default avatar
Če slučajno piješ kavo, jo opusti, ker potem tudi otrok ne more zaspati (tako je bilo pri nas) - če dojiš seveda.
Default avatar
mamica 2 otrok je napisal/a:
Dobiš tudi take, kjer ima glavica oporo. Ali pa tiste "štorklje npr.).
Default avatar
Pri nas se je v tem obdobju spalo od 21-22 do 6h brez bujenja. Čez dan pa parkrat po pol do ene ure, včasih po dve skupaj.
Znankin pa noče/ne more spati , ponoči se večkrat zbuja, čez dan pa menda ne zaspi več kot 2x po pol ure. Tudi njen spi v vozičku. Pomaga si tako, da ga čez dan tudi v stanovanju položi v voziček in malo gunca. V tem primerju je precej boljše. Poskusi.
Default avatar
mamica 2 otrok je napisal/a:
Vzeti moraš v zakup, da mamice rade pretiravamo. Moj sin je bil kot dojenček glede spanja katastrofa in večkrat sem se zalotila, kako odštevam minute do naslednjega spanja. Mnoge moje prijateljice pa so se hvalile, kako njihovi spijo vso noč in kako brezskrbna so njihova življenja. Nekaj mesecev pozneje, ko so že zdavnaj pozabile na te pogovore, pa so se recimo potožile, kako se otrok zbuja na vsaki dve uri, ena od prijateljic je zaradi stresa, neprespanosti in trmastega otroka celo padla v depresijo in se še zdaj pobira.
Default avatar
jaz te pa ne razumem! Dojenček ti ponoči spi, res da žele od 22. ure dalje, ampak ti spi, halooo, veš kaj je to, vredno zlata, tudi ti lahko celo noč spiš!!!

čez dan ti tudi spi, seveda ti spi, celo dve uri skupaj...madona no, pa kaj bi ti rada, da bi sam spal in jedel...zakaj se ti meša, zakaj nimaš nič časa zase...organiziraj se punca in bo vse v redu, vzemi se v roke in uzivaj v porodniški in otročkih!!! Bolj boš ti sitna, zoprna, bolj bosta taka otroka.

Moja otroka do enega leta nista ponoči skoraj nič spala, tudi čez dan, pač taka otroka sta bila, veš kako je, če ponoči ne moreš spati...to je ta znoret, ne pa tole tvoje...pa sem vse preživela, smo pač počivali, spali, ko sta otroka, drugače pa veselje in pozitivnost in otroci rastejo in kmalu vse mine, mame pa itak vse preživimo.

kako ste ene razvajene, nesposobne do konca, res, pa brez zamere, jamraš, ko ti otrok celo noč spi in tudi čez dan spi po 4 ure...ne skupaj, po obrokih, ampak spi pa ti...kaj bi sploh rada???
Default avatar
Taka je bila naša prvorojenka. Druga je sedaj fuuul bolj mirna, več spi, skratka lažje je z njo.
Ker imamo babico le eno, živi daleč, tudi nima časa za vnuke sploh, občasno pokoristimo varuško...
Nam je zelo pomagal tudi voziček v stanovanju...
"Zahtevni" otroci so res zahtevni in če bi meni kdo to razlagal, kako je en otrok lahko "naporen" ne bi verjela, če ne bi imela izkušnje. Naši dve punčki sta kot dan in noč. Sta pa enako stari :).
Ampak tolaži se s tem da ti spi vsaj ponoči, to je res zlata vredno!
Default avatar
Zelo te razumem, moja druga hčerka je bila enaka, ponoči lepo spala, čez dan nič. Čez dan sem jo imela doma kar v slingu, da sem lahko sploh kaj skuhala in postorila, popoldne pa samo voziček, voziček, voziček ... s ta večjo na igrišče, tamala v vozičku ali na rokah ... pa je šlo. Nekaj mesecev sem bila kot zombi, ker res nisem imela niti 5 minut, da bi spila kavo, ampak bo bolje, bo. Tolaži se s tem, da je poletje in boste lahko veliko zunaj, in zdrži. Srečno! Pa če le lahko dobiš kakšno varstvo, izkoristi in pojdi za kako uro zadremat.
Default avatar
Imaš otroka sama, ali ju imaš skupaj z možem? On samo v službo hodi, ali ti pomaga kaj doma?