Forum: Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

ZUJPS

Odgovori Nova tema
Default avatar pomočprosim 4 Maj 2012 22:08

Od CSDja dobim odločbo za znižano plačilo vrtca, noter imam navedeno vrednost premoženja za gozd in travnik. V 18.členu pa najdem, da se v premoženje ne upošteva (točka 7) kmetijsko in gozno zemljišče, ki daje dohodek, ki se po tem zakonu upošteva pri ugotavljanju materialnega položaja.
Kaj to pomeni? Če bi jaz iz tega gozda dobivala nek dohodek se ne bi upoštevalo, ker pa mam jaz ta gozd ker sem ga podedovala in nimam zaradi njega nobenega dohodka-mi ga pa upoštevajo?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar malamamca 4 Maj 2012 22:18

Po domače in po moji kmečki pameti ;)... Če imaš dohodek od tega zemljišča, ti to upoštevajo pri dohodkih. Če dohodka nimaš, ti računajo nek fiktivni dohodek od nepremičnin. Kakorkoli že: upoštevajo ti dejstvo, da imaš nepremičnino tako ali drugače - preko dejanskega dohodka ali fiktivnega dohodka. No, vsaj tako jaz razumem (morda ni najbolj točno, ampak v bistvu nekako tako).

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pri nas 4 Maj 2012 22:28

Če imaš status kmeta... in pač od gozda in kmetijskih površin prejemaš dohodek, kar vpliva na materialni položaj (npr. če si gozdar, kmet, vinogradnik, živiš od poljedelstva)... torej opravljaš kmetijsko in gozdarsko dejavnost kot osnovni vir preživetja, potem se te nepremičnine ne upoštevajo kot dohodek. Če pa je oseba zaposlena 8 ur v firmi, zraven pa ima npr. en vinograd, ki ga obdeluje in en travnik... in nima status kmeta.. se te nepremičnine upošteva.
Tako je tudi s plovili. Če ima npr. nekdo čoln in je ribič in se preživlja z ribolovom, se mu ta čoln ne upošteva..

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar believe 5 Maj 2012 08:42

Ne upoštevajo, če imaš letni katastrski dohodek.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh