Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Upravičenost do izplačila dnevne odškodnine in brezposelnost

Default avatar

odškodnina

Mož je prijavljen na Zavodu za zaposlovanje. Pri Zavarovalnici Triglav plačuje življenjsko in nezgodno zavarovanje z dnevno odškodnino. Včeraj je imel nesrečo - poškodbo in je šel k zdravniku ter na slikanje in pregled v bolnico. Zanima me, če je imel kdo podobno situacijo in če je kljub temu, da je brezposeln upravičen do dnevne odškodnine?
Hvala za odgovore in mnenja.
Default avatar

chebela Adela

To tudi mene zanima: npr. pri Generaliju ne moreš bit nezgodno zavarovan, če nisi zaposlen. Moji sosedi so težili 100 na uro, ker je bila nekaj mesecev brezposelna, to pa so ugotovili šele kako leto kasneje.
Default avatar

odškodnina

Chebela Adela - mož je zavarovan že 12 let, zaposlitev je izgubil lani, tako da že dlje časa to plačuje oziroma gre plačilo premije iz mojega računa.

Sem govorila z njimi in pravijo, da Zavod tu ne igra nobene vloge - dnevna odškodnina mu pripada.
Default avatar

odvisno

Odvisno. Ene zavarovalnice izplačajo, druge ne, ene imajo karenco 1 ali 2 tedna, druge ne. Triglav izplačuje.
Default avatar

Lenči

Ponavadi je za brezposelne in upokojence izplačilo dnevne odškodnine omejeno, saj ne pride do izgube dohodka, čemur je namenjeno nadomestilo ob nezgodi.