Starševski čvek

pri 28. letih brez redne zaposlitve, dokončanega faxa...

Default avatar
Primer moje bivše sošolke: po srednji šoli je ni zanimal fax, šla je, potovala naokoli, se selila, delala toliko, da je imela za sebe (seveda vse na črno, mislim, da ima delovne dobe redne zaposlitve točno kak mesec- pa je ugotovila, da to ni za njo in nehala delati)... Kasneje je zanosila in rodila otroka, s tistim tipom je šla narazen, živi pa še zmeraj na isti "luftarski" način... Otrok ima sicer sedaj že okoli štiri leta. Saj ne rečem, lepo skrbi zanj, samo še zmeraj nima ne redne zaposlitve niti je ne želi imeti, nima rednih dohodkov (čeprav zasluži z delom na črno, honorarnim, ima denar za preživetje, ne šverca socialko) niti je ne zanima lastno stanovanje, seli se najmanj enkrat na pol leta po najemniških, ker se ji enostavno tako sprdne, ji postane dolgčas...
Meni se zdi to od nje vseeno blazno neodgovorno. Da ne razmišlja o svoji prihodnosti. Da ji ni do tega, da bi imela redno zaposlitev in dohodek, lastno stanovanje, pri otroku! Sama sem bila tako pametna, da sem po srednji šoli šla na fax in imam sedaj univerzitetno izobrazbo, kar solidno delovno mesto, ki mi prinaša redni dohodek. Zakreditirala sem se za lastno stanovanje, z možem, z nekom, s katerim bom preživela skupaj življenje, pa tudi, če samo zaradi otrok! Se mi zdi to zelo pomembno. Ne pa, da sem tako nedorasla oseba kot tale moja "kolegica".
Kaj si mislite o takšnem tipu ženske kot je ta znanka? Se mi zdi, da jih je kar dosti naokoli.
Default avatar
in kaj bi ti zdej rada? svetniški sij? pejd na Brezje!
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar
Gunnar, Gunnar, ne bi rada svetniški sij, samo zanima me tvoje mnenje... Se ti zdi to pametna, odgovorna in zrela oseba?!
Default avatar
Prvič: tvoja kolegica DELA!
Drugič: Tvoja kolegica skrbi za otroka (kolikor pišeš zgledno).
Tretjič: Ne sedi doma in jamra kako ni služb in kako je boga.

jaz v njenem načinu življenja ne vidim nič slabega.


Če pa ti misliš, da obstaja samo en način življenja - in to je tvoj način - ki je pravi, si pa slepa in neumna.
Default avatar
živi svoje življenje tako, ki ji ustreza. eni so pač nomadi, živijo za danes, drugi ste pa zazsanjani v neko prihodnost za kero še sami ne veste kakšna bo, posledično se bolj zasekirate k gredo stvari na dol in se ne izidejo tako kt bi se morale... kolk je enih takih zakreditirancev z željo po lastni bajti, pol pa gledaš tiste bajte iz cegla, to je pa to, stojijo leta in desetletja v takšnem stanju...
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar
Videti je, da v svojem življenju uživa. Kar pa ne bi mogla reči za tebe, pa četudi si šolana in oh in sploh.
Default avatar
Pa dobro, kaj sem edina, ki si misli, da to ni primerno življenje ene odrasle osebe, skoraj trideset let, ki ima povrh vsega otroka? Ajd, da je sama, samo ima otroka?!
Default avatar
...te je prosila za pomoč? te je prosila za nasvet? ..kdo si pol ti, da tukaj odpiraš temo na njen račun? ..ji že tako paše in odgovarja....

...verjetno se ji je tudi med tem časom zgodilo že toliko stvari, ki se tebi ne bodo v celem lajfu, zaradi njene sproščenosti in načina življenja.....

..pejt mal prah pobrisat, po moje, se ti ga je spet mal nabral, pa preveri, če je prt na mizi pod kotem razgrnjen
Default avatar
In koliko časa bo lahko "gonila" ta svoj življenjski stil? Kaj bo pa počela pri 40-ih ali kasneje, ko bo že v letih? Kje bo delala z bedno srednjo ekonomsko šolo?! V trgovini za minimalca?
Pa kaj podpirate njeno delo na črno? Pa to, da vlači otroka s sabo praktično povsod kot malega mačka? A je to dobro? Saj ne rečem, tamala zgleda povsem srečna, samo otrok itak nič ne ve.
Default avatar
tik tak korenček je napisal/a:
otrok tle nima veze, bo pa definitivno znal bolj furat skoz lajf kt otrok, k ma vse postreženo... odgovornost pomen znat za otroka poskrbet, ne da se mu vse k rit prnese pa se mu zagotovi eno sobico v kero bo lahk zabubljen naslednjih 40 let...
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar
Brigaj se zase! Če njej tako paše, naj to pač počne! Da konča šolo ima še polno časa. Bi pa rekel, da si ji precej folš! Ona je verjetno videla že pol sveta, sledi svojim sanjam, si je upala iti svojo pot in ne tisto dolgočasno in vsem dobro znano šola>služba>otroc>smrt. Eni pač želijo ta svoj zemeljski obstoj maksimalno izkoristiti. Eni ste pa pač dolgočasni bedniki brez življenja, ki svojo bedo skrivate pod krinko "odgovornosti". Kurc pa takšna odgovornost, stavim, da bo, ko bo ženski dovolj in bo začutila, da je pravi čas dokončala študij, se zaposlila, si našla novega partnerja, kupila stanovanje itd. In o vseh svojih izkušnjah bo lahko pripovedovala svojim vnukom, otrokom. Kaj jim boš pa lahko ti rekla? Da šimfaš druge, da se brigaš za življenja drugih, ker ga sama nimaš, da si dokončala študij, se zaposlila, našla moža in zaplodila otroke? Na leto imaš pa itak 10 dni dopusta in to je ves tvoj bedni lajf do penzije, hahah! Juhu, in ti boš potem njej solila pamet kako in kaj?! Pusti jo, da živi. Ti pa lahko zagotovim, da nej dol visi kaj si misliš o nje! Ti pa verjamem, da bi jo z največjim užitkom poskusila zafrustrirati ji razložiti, kako je neodgovorna, kako nič nima, kako se je v življenju slabo odločila in bla bla bla... poznamo mi tak stare tercialne kure! Get a life, bitch in pusti ljudem da živijo svoja življenja.
Default avatar
drugač ti pa lahk povem en praktični primer enga mojga znanca, bil je ves pameten, prepotenten, bojda opravljen ne vem ker faks, šimfal in v 0 je dajal vse, k so delal na črno, ki imajo povprečno izobrazbo, in k niso živel "njegovega" življenjskega stila, imel je neke hude ideje kaj bo vse dosegel, kako bo šel na svoje, kako bo kupil stanovanje oz. hišo, itn. tud je govoril kolk so drugi neodgovorni okol otrok, kaj je z njim danes? po parih letih: išče ga pol slovenije k je dolžan večje vsote denarja, faksi so bli izmišljeni, odprl je s.p. pa ma že od marca blokiran račun, živi v najemu ima majhnega otroka, bil je pol leta v arestu pa še zmer se gre neka mutna posla, tolk o odgovornosti do otrok, prihodnosti in življenja tebe in tebi podobnih razmišljujočih...
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar
Podpiram tvojo bivšo sošolko; če je ugotovila, da s tipom nista za skupaj, sta šla narazen. Ne razumem žensk, ki samo zaradi otrok vztrajajo v neuspeli vezi..
Default avatar
tik tak korenček je napisal/a:
Dokler se ti ne potoži, ne išče pomoči, se ti v njeno življenje nimaš kej vtikovat. Zase skrbi in pometi pred svojim pragom.

Glede na to, da si napisala, da bi bila z možem "samo zaradi otrok", samo da bi bila v zvezi...bi rekla, da nimaš čisto pospravljeno po podstrešju.

Še nekaj: na svetu je 7 milijard ljudi...resno misliš da vsi živijo "urejeno življenje", kot si ga predstavljaš ti?

Vsakemu svoje.
Default avatar
Je nevkalupljen svobodnjaški tip čoveka, očitno. Očitno dovolj pridna in delovna, da preživi, dovolj skrbna, da je otrok ok, dovolj ponosna, da se ne šlepa da razne socialne transferje.................torej? Dobro, da nismo vsi enaki, da smo v družbi taki in onaki.
Tvoja kolegica opravlja eno zelo dragoceno vlogo. Nastavlja ti ogledalo. In vidno je, da tebi ni všeč, kar vidiš, drugače se ne bi tako razburjala. Ja, mogoče..............je pa čist brez veze živeti organizirano, vestno, odgovorno. Kdo bi vedel.
lp!
PS: Aja, sama sem precej podobna tebi :-) Le da ne obsojam več drugih poti, če so te poštene.
Default avatar
Ma, kdaj bo študirala? Po 30. letu nimaš več kaj delati na faxu. Kdaj bo pa imela kaj delovne dobe?
V bistvu sem se ravno danes zjutraj z njo pogovarjala, zato sem pa odprla to temo. Ker se ženski dejansko ne da nič dokazati, mi je tudi prav lepo rekla, da naj se brigam za sebe, pa gonim svoj dolgočasni lajf, da bi ona raje umrla kot živela tako kot jaz. Da redna služba za njo predstavlja preveliko obveznost, da ji ni do tega, da je vsak dan ob istem času nekje, da ima določen urnik... Da je njej itak samo važno, da dela, da ima denar, da preživi in da v končni fazi zasluži več kot jaz... V glavnem, ne da se je strezniti.
Default avatar
Na prvo žogo bi tudi jaz rekla, da je neodgovorna. Jaz tako ne bi mogla živeti, saj bi me takšno življenje ubijalo, verjetno tudi tebe.

Ampak ko pa pogledam generalno čez leta, pa je situacija z dvema prijateljica, ki sta podobni tvoji, čisto ok, mogoče celo boljša v primerjavi z mano, ki imam redno službo, kar nekaj pod palcem, dober avto, sem pa sama ... Res pa je, da sta si obe tako neodgovorni prijateljica našle precej bogatega moškega. Ena je kelnarca celo svoje življenje, druga je bila polovico, zdaj je dobila službo admistratorke.Torej obe okoli 600-700 eur mesečnega dohodka, obe 1 otroka od prej, s totalnimi luzerju, danes pa imata obe precej uspešnega podjetnika - ki mesečno zaslužita toliko, da si lahko privoščita čisto vse kar jima zapaše, plus tega ima vsaka stanovanje pri njemu.

Kako se pa življenska zgodba izteče, če najdeš nekoga, ki je tako neorganiziran kot je ta tvoja prijateljica in ti dve moji? Sta imeli izkušnjo, da si reven kot cerkvena miš s prvima partnerjema. Moji sta bili v drugo bolj preračunljivi.

Kako bo z njo? Če ji ne bo kakšna teta pustila kakšno stanovaje ali če ne bo dobila kakšno večje premoženje ali če si ne bo našla rečmo premožnega moškega, bo težko. Ampak včasih ravno takšne ženske vedo kaj hočejo, ker imajo malo več časa izbirati kot ti ali jaz, ki doma stalno nekaj delava, a ne?
Default avatar
tik tak korenček je napisal/a:
vprašanje za milijon eur, kaj ti bo faks če z njim pol delaš v proizvodnji za trakom al pa v štacuni? kolk je brezposelnih, k majo narejene fakse?
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar
Barca je napisal/a:
A je potrebno, da ima otroka z nekom, ki ga je poznala par mesecev? A res? Otrok se ima po parih letih zveze, ne pa bum in gremo.
Default avatar
eowin je napisal/a:
A delo na črno je pošteno?!