Starševski čvek

Prometna nesreča

Default avatar
Groza...ubogi starši. Naj počivajo v miru.
Kdaj e bo končno nehala ta morija na cestah.
Bodimo strpnejši in bolj trezno razmišljajmo za volanom pa bo za vse lepše.
Default avatar
to se ti mora zmešati :(((( sožalje staršem.
Default avatar
Ubil je 4 ljudi, prase jedno!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ena sestra je bila noseča. Zmeša se mi. Ne morem si predstavljat.
Default avatar
Ne vem, če bi jaz kot starš preživela kaj takega. Verjetno bi tudi sama storila konec.
Default avatar
tragedija ja je napisal/a:
Ne misli, da od vseh samomorov, ki so v Sloveniji, ni vmes kak tak, ki ga naredi povzročitelj prometne nesreče. Sama vem za dva in oba sta v poslovilnem pismu napisala, da jima je pretežko živeti s posledicami svojega dejanja..

Zavedajmo se, da tisti trenutek, ko se usedemo za volan, postanemo potencialne žrtve ali pa morilci ... samo trenutek nepazljivosti je potreben za to.

Sočustvujem z vsemi!
Default avatar
Barca je napisal/a:
Eno je prometna nesreča, ki se res lahko zgodi vsakomur. Drugo je divjanje po cestah in prehitevanje na nepreglednih ovinkih, ker je nekaterim pod čast vozit po omejitvah. To ni nesreča, to je objestnost in umor in tak naj se zaradi mene kar fenta, se mi nič ne smili.
Žal pa taki objestneži ponavadi nesreče preživijo brez večjih posledic, nedolžni pa praviloma nastradajo.
Default avatar
No mercy je napisal/a:
BUTARA BUTASTA!!
Daj preberi, kaj ti pišeš!!! Imaqš izpit? Si prometna policistka, ko se toliko spoznaš??

.......zaradi mene naj se kar fenta.....

TI SE FENTAJ! TI KOKOŠ!! DA NE BOŠ TROSILA SVOJIH GLUPOSTI!! KAKO SI UPAŠ NEKOMU SODITI??
KDO PA SI TI BABA ZMEŠANA???

PA ŠE 10 X SI PREBERI BARCO, tebe pa ni vredno, da te zemlja nosi!
Default avatar
In potem še šoferju pripada odvetnik,če si ga ne more privoščit,ga mu dodeli država-mi davkoplačevalci in to brezplačno.
To prehitevanje,to je kaznivo dejanje brez primere,zato upam,da ga bodo obsodili takoj 3.5.2011 na dosmrtni zapor,ki je tudi v Sloveniji v veljavi.

SEM BREZ BESED!!!

Ubogi domači.

Globoko sožalje vsem bližnjim.
Default avatar
butara mercy je napisal/a:

v bistvu ima No mercy prav. če npr. motorist pridivja po nepreglednem ovinku in ga zanese v moj avtu, s katerim pravilno vozim po svojem pasu ter se ubije ... je tudi to prometna nesreča, a ne. v njej se jaz recimo tudi poškodujem, ampak motorist je pa mrtev in je tudi to po svoje tragedija, ker on tudi kobajagi ni vedel, da sem jaz izza ovinka.
a ni pred kratkim en kombi povozil otroka na dvorišču ko je obračal? ga je zanalašč? ne. je kriv? je. ga je treba zato ubit? mislim, da bo živ trpel precej bolj kot bi, če bi ga obsodili na smrt.

v konkretnem primeru je seveda voznik prehitevajočega vozila vreden vsega obsojanja, ampak kdo od nas pa je bil tam da vemo kako je v resnici bilo? na tisti cesti se itak ne da kaj hitro vozit, ne piše pa kako je vozila voznica osebnega avtomobila. že res, da je peljala po svojem pasu, ampak kako hitro pa?
vsekakor je to žalostna tragedija, ki je ne bi smelo biti.
Default avatar
butara mercy je napisal/a:
kakšen nivo izražanja! nivo točno takih idiotov, ki se na cesti obnašajo(obnašate?) neodgovorno!! in takih vas ni malo!! prepričani, da ''vam pa se to ne more zgoditi''! ker ste daleč preveč egocentrični in vase zagledani.
in oprosti, dokler se bom sama vedla odgovorno in previdno, tudi če se mi zgodi kaj takega, bom vedela, da je bila NESREČA in da sem naredila najboljše kar sem zmogla. IN TO JE TA RAZLIKA! ne sodim konkretnega, ker ne vem, kako in kaj se je zgodilo, ne sodim niti mulcev pri 18ih, ker so še premajhni, sodim pa lahko vse tiste okoli mene, ki med vožnjo berejo smse, jejo, pijejo in se vedejo kot brezglave kure! Dejte si že enkrat vbit v glavo, da se mora odrasel človek vesti ODRASLO in ODGOVORNO! BO ŠLO!?
Default avatar
Kar se je zgodilo včeraj zvečer, je za nas nekaj popolnoma nepredstavljivega. Pravijo, da starš ne bi nikoli smel pokopati svojega otroka, ampak tri naenkrat, to pa človeška duša težko prenese in je ni dobre energije, sožalja in želja, ki bi lahko staršem in sorodnikom omilili to grozo, tudi čas v tem primeru ni vsemogočen. Upam, da zaradi te nesreče v družini ne bo še več mrtvih.
Glede povzročitelja. Tudi če je vozil objestno, če je normalen človek z normalno vestjo, noben zapor nikoli ne bo ne bo tako grozen kot trpljenje ob zavedanju, da je ubil tri ljudi oz. štiri, kot omenja nekdo zgoraj, in s katerim bo živel vsak dan do smrti. Podzavest takih stvari ne pozabi nikoli.

Za nas vse si želim, da bi se iz teh grozot kaj naučili, da bi se zavedli, da smo mi lahko in žrtev in povzročitelj, ker nikoli ne vemo, kaj nas čaka naslednjo sekundo in da bi za volanom zavestno vozili po pameti.
Default avatar
groza.
Default avatar
Res je razlika.
Cesta ni primeren kraj za reševanje ali izživljanje psihičnih problemov in duševnih stisk.
Default avatar
butara mercy je napisal/a:

O jebemti, pa kaj si ti iz kake umobolnice ušla? Pa daj mal glej kaj objavljaš, nismo dolžni drugi takih izpadov prenašat.


Nihče si ta trenutek ne želi biti v koži povzročitelja, kaj šele staršev. Resnično tragično, sožalje bližnjim.
Default avatar
Meni gre strašansko na živce tudi to,da se eni preseravajo z enimi velikimi avti in mislijo samo na to,da so oni varni.Tako razmišljajo.Ali res rabimo,neven koliko ton plehovja,da gremo iz ene vasi v drugo,z gumami večjimi,kot smo mi.....
Če je bil toliko objesten,naj zdaj premišljuje,kako je strl v trenutku tri življenja direktno in indirektno še veliko več.Ena od sester,kot sem tukaj brala je bila celo noseča.Se pravi štiri življenja.......
Nikomur ne privoščim kaj takega,ne žrtvam,ne povzročitelju.Odgovarjati pa more,ker je bil objesten in to ni fer na cesti,ker nikoli ne veš,kdo ti pride nasproti in ga lahko v tren oka zgaziš.
Varnost na prvo mesto,nujno!
Default avatar
Povzročitelj je pred mnogimi leti že povozil lastnega otroka na svojem dvorišču. Zdravnik, ki je bil na kraju nesreče, je po ogledu prizorišča vzel papirnate brisače, se zaprl v sobo in zjokal, saj kaj takšnega še ni videl. Volan je bil v prtljažniku.
Default avatar
špoc je napisal/a:
OMG! Nimam besed! Svojcem želim moči, da preživijo, živijo. Sploh si ne predstavljam, kako hudo in težko je povzročitelju!
Default avatar
Z vsakim trenutkom le poustvarjamo svojo notranjo realnost. Kdor v sebi trpi, teži k temu, da še drugi trpijo.

Ker je zaradi vsesplošnega in vedno bolj razširjenega stresa v ljudeh vedno več bolečine in trpljenja, se to odraža na naših odnosih.
Seveda si nihče ne želi občutiti bolečine, zato je na primer hitra in objestna vožnja eden izmed načinov, kako v sebi dvigniti raven adrenalina in s tem zmanjšati prag bolečine.
Kar pomeni, da je objestna vožnja za človeka, ki je poln bolečine, vir užitka in ugodja.

Seveda pa s tem oseba ne reši lastnih problemov, ampak jih le poglablja, dokler se ne zlomi in stori samomor.
Default avatar
špoc je napisal/a:
to je bila torej dvojna sila. ne vem no ampak jaz ponavadi vidim ko kdo prehiteva in zabremzam če vidim, da obstaja možnost naleta. tista cesta pa ima levo desno njive/travnike ... ok ne bom pametna, nisem bila tam, ampak vseeno ... pitaj boga kaj se je dogajalo