Forum.Over.Net

Starševski čvek

1.aprilske šale-nosečnost, rojstvo...

Default avatar

rada bi razumela

Že drugo leto za 1.april prejemam novičke, da je katera rodila in od drugih da pričakujejo naraščaj.
In par ur po tistem, da ni res, da je bila 1.aprilska šala...

A res bi rada razumela kako ti ljudje razmišljajo, da se šalijo s takimi stvarmi. Sploh ker ima toliko parov probleme z zanositvijo, samo nosečnostjo, nedonošenčka... res ne razumem, ali ne pomislijo, da je morda kdo od tistih, ki bo to prebral obupan, prizadet,... ker si želi otroka, pa že leta zamanj poskuša... ali da bo morda kdo šokiran in prizadet in v skrbeh, ker je tudi sam izkusil bitko za življenje, ko se otrok prezgodaj rodi...?

Zanimam me vaše mnenje o tem.
Default avatar

takoo

Dobro no, ne jemlji tako resno vsako stvar. Menim, da močno pretiravaš....
Default avatar

E391

Osebno so mi sicer takšne šale čisto mimo (pač neokusne, kot še veliko drugih), a prizadenejo me pa ne. Po letih boja z neplodnostjo se v človekovi psihi sicer lahko dogaja marsikaj, a jaz osebno se (še?) nisem spremenila v hiperobčutljivo cmeravo žensko, ampak nekako še vedno (ali pa že spet?) pogumno peljem svoje življenje naprej. Morda tudi zato, ker sem resničnih problemov v življenju vajena že od prej, niso se mi začeli šele s problemi z zanositvijo.

Tako da tudi jaz ti predlagam, da takih trapastih štosov ne jemlješ tako resno.
Default avatar

Enakomisleča

Tudi jaz mislim, da se iz takih stvari ni za norčevati. Pa ne zaradi drugih, ampak ker se hitro lahko zgodi, da se bumerang obrne in te udari točno na tistem mestu.
Default avatar

ne ga biksat

Žal je duhovitih, iskrih ljudi premalo. Dober humor je preveč dragocen, da bi ga lahko kdorkoli "mrcvaril". Norčevanje in duhovičenje s prežvečenimi in neizvirnimi "štosi" pa, bolj kot ne, kaže kakšen je pošiljatelj, ki se niti ne potrudi, da, če že, pomisli vsaj na to komu in kakšen "štos" bo poslal.
Default avatar

oni vedo

kje se te da nategnit
Default avatar

dokazali ste

zdaj se vidi kakšen folk je tu gor, katastrofa.

avtorica, s tabo se pa strinjam.
Default avatar

nekaj resnice

Nekaj prvoaprilskih šal je pa res na svetu. Poznam kar nekaj otrok in odraslih, ki imajo danes rojstni dan.

Vsem, ki danes praznujejo, vse najboljše.
Default avatar

tudi...

Tudi meni ni do norčevanja iz teh stvari. Nisem vraževerna, ampak nosečnost in rojstvo je pa ena takih stvari, iz katerih se ne hecam.
Default avatar

Sasheen

no včeraj so to počeli iz moje nosečnosti...kljub temu, da vedo da imam kup problemov, zastoj rasti, grozeči predčasni porod, itd...in se meni in partnerju to ni zdelo primerno za 1.aprilsko šalo...pa sva drugače oba , niti ne zameriva, niti naju ne prizadanejo z lahkoto...samo tole se mi je pa zdelo neokusno...