Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Samo Glavan

Default avatar

joži2

Kdo je Samo Glavan na radiu Dur? Včasih ja bil šef Uršič.

LP
Default avatar

Durovka

Pojma nimam, priznam pa, da sem zelooooo dolgo mislila, da je on Dušan, ker ima čist isti glas... sem pomislila celo na to, da se je preimenoval, haha... :D
Default avatar

to je en in isti

Dušan Uršič se je preimoval v Sama Glavana, uradno. Najbrž noče, da bi ga kdo povezoval z 'neslovenstvom', ki ga srdito preganja. Dušan je hrvaško ime, Uršič pa je morda kdaj imel mehko končnico... Sicer je pa Uršič car za musko, malo manj pa za tolerantnost do drugačnih, razen do kužkov in muckov. Ampak jaz ga vseeno z veseljem poslišam, ker je res strokovnjak za glasbo.
Default avatar

Durovka

??? To resno ??? Pa sem mislila, da imam prebujno domišljijo! :D Drgač pa ja, mene tut ne briga kako je nestrpen do kogarkoli, to je njegov problem, važno da lahko radio Dur poslušam 9 ur na dan, 6 dni v tednu in da se ga NE naveličam nikoli (pri ostalih radiih si lahko samo še žile začnem rezat), ker neki je res, muska je fenomenalna!
Default avatar

Samo Glavan

Tudi jaz bi nekaj pripomnil, če dovolite:

Kot Dušan Uršič nisem in kot Samo Glavan ne "preganjam srdito neslovenstva". V naši nestrpni družbi sem kot nekdo, ki ima (sredi Slovenije) rad propadajočo domovino in izginjajoče avtohtone prebivalce s takimi floskulami deležen diskvalifikacij paranoičnih levo usmerjenih liberalnih anarhistov. Marsikdo me ne mara, ker kot ovca ne trobim v isti rog, kot večina zavedenih in uporabljam svojo pamet. Normalno je, da se kdaj tudi zmotim, ampak s tem predvsem dokazujem, da sem človek, kajti motiti se je človeško.

S spremembo imena in priimka seveda ne želim kamuflirati ničesar, saj se ne sramujem ničesar kar sem povedal ali naredil kot Dušan Uršič. Samo Glavan sem preprosto zato, ker je Glavan dekliški priimek moje pokojne mame in to je moj poklon edini pošteni, dobromisleči in predvsem nesebični osebi v moji "družini". Priimka, ki mi ga je "podaril" hudobni človek, ki sem se mu ponesrečil, ne želim več nositi okoli po svetu. podrobnosti ne želite vedeti.

Tako, kot je ugotovila Durovka, je glasba pomembna, glavna stvar, ki nas lahko razveseli in obogati, ne da bi za to (če jo lahko personificiram) izstavila račun. Držimo se glasbe!

Izrazito lep pozdrav vsem simpatizerjem, prijateljem in članom Durštva ljubiteljev glasbene higiene, vaš Durovski zmišlovodja, Samo Glavan.
Default avatar

Durovka

G. Samo, hvala ker ste nam pojasnili zadevo in delili z nami osebne podrobnosti, četudi vam ne bi bilo treba in bi še naprej tavali v nevednosti. :)

Recimo, maja grem na koncert Cata Stevensa / Yusufa, pa me marsikdo "napade", češ, a tistega islamista greš poslušat, pa kaj je narobe s tabo?? Pa če vem da se zavzema za smrt Rushdieja, pa ne vem kaj. Ne vem, mogoče sem jaz čudna, ampak jaz grem tja zaradi GLASBE, res me ne zanima kateremu bogu moli in kaj počne, ko ni na odru. Njegove pesmi se me preprosto dotaknejo in ravno v tem je point.

Gary Glitter ima tudi precej masla na glavi, pa še vedno rada slišim kakšen njegov hit. Jerry Lee Lewis je tudi poročil svojo mladoletno sestrično, če grem na filme, Woody Allen svojo posvojenko,...

Marsikdo (ali pa celo večina) ima "off the stage/screen" popolnoma zjebano življenje, osebnost, prioritete, način življenja, tako da, če bi gledali samo na to, kaj nekdo počne v privat življenju in ne na to kar počne na odru, bi bilo naše življenje precej osiromašeno, saj bi lahko poslušali samo še kak radio Ognjišče, pa še to precej dvomim.

Ravno zato me popolnoma niče ne briga, kakšen je g. Glavan v privat življenju, kaj in o čem razmišlja (razen če bi se mogoče srečala ob pivu ali dveh, hehe :)), kakšen je njegov seznam prioritet... Važno da nam ponuja kvaliteten radijski program. Mene ni treba podkupovati z raznimi nagradami, da bi poslušala določen radio in tudi g. Glavanu tega ni treba. In ko me vprašajo, ker radio pa ti poslušaš, s ponosom rečem DUR (čeprav me malo postrani gledajo, češ, a si mal čudna, sej maš komi 30 let (btw, ni mi jasno zakaj velikokrat povezujejo radio s starostjo, češ, Antena za mlade, Dur za stare...))

Itak se pa ve, da se za dobrim konjem vedno kadi... :)
Default avatar

to je en in isti

[quote=Samo Glavan

S spremembo imena in priimka seveda ne želim kamuflirati ničesar, saj se ne sramujem ničesar kar sem povedal ali naredil kot Dušan Uršič. Samo Glavan sem preprosto zato, ker je Glavan dekliški priimek moje pokojne mame in to je moj poklon edini pošteni, dobromisleči in predvsem nesebični osebi v moji "družini". [/quote]

Zakaj pa sprememba Dušana v Sama? Ampak, kot sem že rekla, za musko pa imaš občutek.
Default avatar

Durovka

Hm, mene pa še nekaj zanima... ni čisto v povezavi s temo, pa vseeno... Na Duru se sliši predvsem glasba starejšega datuma in taka, ki je na drugih postajah sploh ni in bolj malo "novejše", razen mogoče slovenski izvajalci (Bilbi v zadnjem času, recimo)... Me zanima, g. Glavan, dejansko obstaja glasba, izvajalec, skupina, ki je "mainstream" ali pa vsaj hm, kako naj se izrazim, novodobna (?? - vem da ni dober izraz, ampak upam, da veste kaj mislim), pa hkrati dovolj kvalitetna za vaše uho? Konkretni primer ne bi bili odveč... :)
Default avatar

Zakaj obsojate

Mene pa zanima zakaj marsikdo obsoja lastnika R.Dur kot šovinista, če uporablja pač bolj gosto sito pri izbiri glasbe. Kaj mislite, ali bi bila potem glasba bolj kvalitetna?
Bi ga raje poslušali, če bi Dur vrtel srbske Gudače, Lepo Breno in ostale (jih sploh ne poznam)? Dur iz svojega programa ni izločil samo drugorazredne glasbe z druge strani Kolpe, ampak tudi vso drugo in tretjerazredno glasbo vsega sveta. Zakaj tega nihče ne vidi? Tudi Italijani so naši sosedje, pa nihče ne pogreša njihovih kancon, tudi avstrijske in madžarske glasbe ne slišimo prav pogosto na Duru.
Ne, Slovenci obsodijo lastnika Dura homofobije samo zato, ker ne ustreže željam NEKATERIH poslušalcev po "mediteranski" glasbi.

Osebno poleg Dura poslušam tudi nacionalni radio. Veste, da je uporabljeno sito na nacionalki zelo podobno situ radia Dur???? Pa se nihče ne vtakne v njihov izbor in jih nihče ne etiketira s homofobi.
Poleg Dura in Slovenije, zelo rada poslušam Prljavo kazalište, Parni valjak, Balaševiča, Indeksi .... zato sem si kupila CDje in jih poslušam kadar mi paše (poudarek je na KUPILA, ne na "DOL POTEGNILA"). Mi ni treba čakati, da jih bom slišala na radiu.

Nekateri poslušalci radia Dur vemo, da je Dur v prvih letih oddajanja predvajal tudi glasbo zgoraj navedenih in še katerih izvajalcev ... vendar je sčasoma zadeva prešla v vode, ki niso več pasale v koncept radia, zato je lastnik zadevo poenostavil in naredil črto. Do tega ima vso pravico!

Spoštovani lastnik Radia Dur. Ostani takšen kot si in kar si, pa naj ti bo ime Dušan, Samo, Lojze, Polde ... kakorkoli, ni pomembno. Ti bodi samo ti (Samo :)))).

Kdor razume, razume, kdor ne, naj malo razmisli.
Medtem lahko poslušate Dur, da vam zbistri misli!

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))IZVEN KONTEKSTA:

Pri vsej zgobi in pri vsem govoru o homofobiji ter pri vsej popularnosti pevcev iz področja ex. YU, mi ni jasno nekaj:
Taka ljubezen do te glasbe, tako navdušenje in obiskovanje njihovih koncertov ... po drugi strani pa berem, da ne znate hrvaškega jezika in da na dopustu na Hrvaškem, raje govorite kar slovensko ali angleško.....

HM?????
Default avatar

Durovka

Dober prispevek, zakaj obsojate. Hm, osebno me niti najmanj ne moti kaj vrti, nasprotno, ravno zato ostajam pri njem. :) Še več, na listke si pišem keri komadi se vrtijo in si jih potem posnamem na CD, da imam lahko svoj mini radio Dur tudi v avtu, če slučajno na poti ne lovi. :)

Če bi si želela 5x na dan butaste pesmi bi pač prešaltala. Se spomnim kako mučno je bilo v službi, ko sem še delala z več ljudmi in so poslušali radio Center/Ena/Antena... aaaaaaaaaaaaaaa! Sej ne rečem, se najdejo izvajalci, ki dejansko SO dobri, ampak tist komad na dan, ne odtehta... Ravno zato mi je všeč - Kaj je veselje? Veselje je to, da lahko poslušaš pesem, ki ti je všeč in se hkrati veseliš naslednje. :)))))))))))))))) In TO je glavno!

Hrvaška oz. jugo glasba me ne moti, oz. v tem primeru pomanjkanje le-te. Meni je pač všeč le Josipa Lisac, pa še kak Balaševič in to je to, če si jih zaželim, grem na youtube. In tako, mimogrede, Cubismo je pretežno hrvaška zasedba, pa se vseeno vrtijo na Duru, italijanske kancone pa imajo prav svojo oddajo, Azzuro. :) (ki mi je tudi zelo všeč :))

Kako je bilo na začetku ne vem, ker v mojem rodnem kraju Dura nismo lovili, pa še hm, malo premlada sem bila :), tako da težko komentiram.

Na počitnice pa itak hodim v Grčijo ali pa, zdaj ko ni denarja, nikamor in nimam teh problemov. :D

Absolutno pa podpišem tole :D
Spoštovani lastnik Radia Dur. Ostani takšen kot si in kar si, pa naj ti bo ime Dušan, Samo, Lojze, Polde ... kakorkoli, ni pomembno. Ti bodi samo ti (Samo :)))).

Kdor razume, razume, kdor ne, naj malo razmisli.
Medtem lahko poslušate Dur, da vam zbistri misli!
(Glede nacionalke pa tako, zdi se mi da je tam bolj neosebno vse skupaj, pač, ljudje delajo na radiu in to je to, medtem ko je Dušan Uršič bil radio in Samo Glavan JE radio... Najbrž radio povezujejo z osebo in obratno, ne vem)
Default avatar

to je en in isti

To je vse res, ampak kot veliki ljubiteljici Balaševiča bi mi dobro delo, da bi Uršič (ali Glavan...) stopil na strpnejšo pot. Vem, da so njemu tudi pri srcu in da jih ne vrti le iz principa. Dobro, do tega ima vso pravico, se mi zdi pa malo ozko. Seveda mi ni problem zavrteti si Balaševičevega CDja, ampak DUR poslišam zaradi krasne (druge) glasbe in bi bila čisto vesela tudi kakšne kvalitetne bivše YU glasbe. Da pa ni polk in koračnic, mi je pa jasno . te pa res niso v DURovem konceptu in mi je to všeč.
Default avatar

Durovka

Polke in koračnice se najdejo na radiu Europa05, povrh pa še kakšna poljska, turška, madžarska... :) Sicer je dokaj ok radio, ampak tako, za kak teden, ne na dolgi rok. :)

Me prav zanima, če bo g. Glavan prišel še kaj pogledat naše ustvarjanje in mnenja/vprašanja. :)
Default avatar

Samo Glavan

Če bi vsi delali tisto, v kar smo prepričani, da je dobro, med deli drugih uživali v tistem, kar nam je všeč, po ostalem pa ne bi srali; če bi se brigali zase in če bi sami napredovali in ne dol tlačili druge, če ne bi pomagali komu (kadar bi mu) le z mislijo na povračilo z obrestmi in z večkrat nemogočim in hudobnim pogojevanjem svoje pomoči, bi bil svet mnogo boljši in lepši. Tak bi bil, kot dobra glasba.

Živjo, bodmo fajn!
Default avatar

Frayer

Ni res, da je Dur samo za stare - jaz sem star 41, pa ga poslušam :)
Dokaz da nisem star: ravno sem motor kupil :)))) (sem v puberteto prišel torej, kaj potem če je že druga?)

Samo/Dušan - ne popuščaj! Vsak dan se Dur vrti v službi.
Default avatar

durovec

Sam obožujem radio Dur, pa ne le zaradi izjemne glasbe, ampak tudi zaradi nadvse lucidnih komentarjev gospoda Sama ("Uncle Sam", haha - mal heca).

Slišal pa sem tudi in to kot recimo temu ljubiteljski poznavalec ameriškega Countyja potrdim, da ima Radio Dur enega največjih tovrstnih glasbenih arhivov v Sloveniji.

Pa še eno pripombo na soposlušalko, ki se je obregnila ob Radio Ognjišče. Presenečeni bi bili, kako kvalitetno glasbo, predvsem Slovensko (mogoče nekoliko starejšega datuma) se tam sliši. Da Jureta Seška niti ne omenjam.

Samo, od vas sem se sam kar veliko naučil. Škoda le, da vas v našem koncu - Gornjesavska dolina, bolj slabo slišimo.

D_5
Default avatar

Nostradamus

Ne mešam jabolk in hrušk. Tudi sam rad prisluhnem radiu DUR.
Pa vseeno, ko berem razlage Sama Glavana se sprašujem ali je priimek prevzel zaradi slabe vesti do mame ki je umirala, priimek ki mu ga je podaril "hudobni človek" (le ta mu je v dobrem in slabem stal ob strani, nudil dom...) pa zavrgel.
Imel sem priložnost spoznati zakonca Uršič in z veseljem bi imel take starše.Potem kar berem imam občutek, da Samo Glavan v glavi nima razčiščenih pojmov glede svojih staršev in verjetno tudi glede sebe in smisla svojega življenja ne.
Mi pa je všeč, da lepo govori o svoji materi, vsaj po njeni smrti, pozablja pa, da moramo svojim bližnjim povedati, da jih imamo radi, da jih cenimo, še takrat ko so še med nami. Tako, da še ni prepozno, da uvidi, da je tisti "hudobni človek" le človek in vsakem primeru oče.
Default avatar

disc

Zakaj je radio dur nehal predvajati na svoji frekvenci??
Default avatar

Mirko2

Ker frekvenca ni več njegova.
Default avatar

joza g.

Dur je bil najboljsi radio na nasih frekvencah...moj redni spremljevalec povsod kjer je bil radijski sprejemnik...
sedaj ko ga ni vec se pocutim kot da me pol manjka


Dur...vrni se cim prej !!!!
Default avatar

disc

Jaz tudi pogresam dur,ker je bil edina radijska postaja,ki ni vrtela novodobnega sranja in motečih reklam.