Forum: Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Hobotnica - čiščenje in priprava

Odgovori Nova tema
Default avatar morske specialitete 19 Jul 2010 11:51

Pozdravljene! Tako, nič ne vem o hobotnicah in njihovi pripravi.
Prvič, ko kupiš hobotnico ali jo je treba prej očistiti, če ja, kako jo očistim in kaj očistim iz nje?
Če delam npr. solato iz hobotnice, kako in koliko dolgo kuham hobotnico, ali jo kaj "olupim" pred pripravo solate, če jo dam v pečico s krompirjem kako jo prej pripravim na to ali jo dam v šečico istočasno s krompirjem ali kasneje...?
Ali je res boljša prej zamrznjena?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Primož 19 Jul 2010 13:22

Če jo kupiš, je ponavadi že očiščena, poglej samo, če nima še zoba.

Predpriprava pa je sledeča:

očiščeno malo potolčeš, kot zrezek, samo ne z tistim grobim delom, da je ne razscefraš. Potem jo daš v zmrzovalnik in ko se odločiš v lonec, eni kar zmrznjeno, drugi odtajano. Dodaš še plutov zamažek, da se poleg kuha in to je to. Zakaj plutov me ne spraševati, tega ne vedo dobro niti dalmatinci, baje se prej skuha.

Ko je kuhana jo vzame ven in narežeš za solato. Če pa jo daš v pečico h krompirju, pa jo ravno tako skuhaš, lahko nekoliko manj in nato do konca ali lepo hrustljave zadeve še v pečico.

Tako nahitro.

primož

*************************************************************************************
https://www.atrix.io

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar poznavalka 19 Jul 2010 17:49

Takole: (pri meni čisto drugače kot pri Primožu):

Kupi moškatno hobotnico, daš jo v lonec zvrhane vode in naj vre 1 uro. (za 4 osebe je dovolj recimo kako kilco pa dvajset, cca). Vrzi jo v lonec tako kot jo prineseš iz trgovine, nič oprano, nič, tako kot je.

Kot pravim naj vre 1 uro. Potem jo nekaj časa lahko pustiš v vodi kjer se je kuhala (se lepše čisti). Očistiš čisto enostavno, primeš s prsti za lovke in dol gre cela vrhnja plast z seski vred. Glavo prereži, očisti z notranje in zunanje strani, odstarni oko in to je to. nareži na manjše koščke in potem vse skupaj flikni na cedilo in fajn operi.
Prepraži por (recimo 1 kos), nareži paradižnik (jaz ga olupim in odstarnim seme), potem nareži na kocke kuhan krompir. Vse skupaj zmešaj, dodaj olivca, sok limete ali limone, sol in poper po želji. Položi vse skpaj na posteljico iz mešane solate, in to je to. Lahko narežeš povrhu še malo parmezana.

Solata je definitivno zadetek v polno. Probaj!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh