Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

50%, da je prevara

Default avatar

Uniaco sitetalk.com

So vas že novačili? Veliki zaslužek za minimalni zaslužek (vložiš 500 ali 2000 evrov, potem pa kmalu, čez noč, je tukaj vse, kar ste od nekdaj sanjali?). Saj veste kako je: Če se nekaj zdi preveč dobro, da bi bilo res, potem verjetno ni res :)))

Preberite tale članek iz Financ izpred nekaj dni: Unaico - nateg naivnežev ali prihodnja zgodba o uspehu?

http://www.finance.si/276496

In ne nasedajte!

... so pa zraven vsi Amwayevci, tako da je že to znak za alarm :)))
Default avatar

Urša81

Moja tašča je pri Amwayu pa ne ve nič o tem... je pa sigurn nateg!
A ni pred časom ena pisala o nekem zaslužku ki se ji dvigne ko vloći ponovno?In ne sme oz.ne more povedati možu,posledično pa ne more zapravljati?
Moh+goče je pa ona o tem..
Default avatar

Uniaco sitetalk.com

Nekaj znancev je pri Amwayu in so zdaj vsi tudi tukaj zraven. Problem je, ker zdaj na veliko novačijo še v tale sitetalk ... nasedajo pa celo tisti, ki so se jim do sedaj še nakako upirali glede Amwaya.
Default avatar

iskalniki

So pa bistro zastavili: Če vtipkaš v google sitetalk, najdeš vse, samo tega ne, kar iščeš (na primer kakšen realen, kritičen pogled na stvari). Na slovenskih streneh je ena sama propaganda in tole iz Financ je edina zvezdica, ki se je da najti. Google globalno pa na 'Site talk' najde spet samo propagando in potem vse živo, kar sploh nima veze s to spletno stranjo. Problem je, da je 'site talk' tako širok pojem, da je iskalni niz na koncu neuporaben.

Bistro ni kaj :)))

Je pa to še en dokaz za to, da je vse skupaj NATEG! Ker, kdo bi se sicer tako zelo bal negativnega ali vsaj kritičnega feedbacka, če ne tisti s slabimi nameni?
Default avatar

poznam

delni nateg. Potrebno je kar orng delat, ker kot pri amwayu, goldnu.... tudi tu dobiš provizijo le od tistih članov, ki si jih vpisal pod sabo, s tem, da morajo tudi oni delati - čisti piramidni sistem. Sama sem vpisana, nič nisem vložila in nič ne bom dobila. Najmanjši vložek pa je 149€, če hočeš delnice pa vložiš 500 ali 2000 €. Jaz se s tem ne bom ubadala, ker ne mislim nategovati ljudi, najbolj pa mi gre na živce njihov stavek, da je to za tiste, ki nimajo denarja - ja pismo zeleno, od kod pa naj vzamejo za polog. Ko sem jim pa ta vprašanje predložila, pa so bili na sporedu razni krediti, sposoditi od prijatelja. Ja kdaj pa boš vrnil, če ne boš mogel dobiti strank pod sabo - in potem vse tiho je bilo.
Mene ne spravi nihče več v nobeno tako stvar.
Default avatar

felis

Ja, mene so prejšnji teden neki skrivnostneži vabili na ogled kao neke švicarske firme v avstriji...

Sem (k sreči) odklonila in hvaležna monu, ker šele naknadno izvedela zakaj sploh je šlo.

.....pa to me prvotno spraševala ena prijazna, urejena gospa kar v garažni hiši, iz nakupovalnega centra grede...
Default avatar

strokovnjak

Strokovnjak odgovarja glede nakupa delnic Uniaco SiteTalk:

http://www.finance.si/276496

Očitno ne bi kupil niti Googlovih delnic, kaj šele teh, ki jih sploh ne pozna.
Default avatar

kolikokrat na led?

t0 je napisal/a:
Bilo je vprašanje časa, da se najde eden tistih, ki se drajsa po tem skandinavskem lesu, in si strašno želi, nadrajsati še koga :))))

Trajalo je skoraj tri ure? Uf! To pomeni, da google med.over.neta vseeno še ni postavil dovolj visoko :))) Je pa res, da so s svojimi PR-ji zelo nasmetili splet.
Default avatar

gapimankr

:D nikjer niste še napisal da se lahko tud brezplačno včlanite in pogovarjate kot na FaceBooku...

to kar pravite da je neka denarna veriga sploh ni res!!! ampak ti si samo posrednik pri prodaji, kar pa dobiš denarja je pa plačilo. Potem so vse zavarovalne agencije tudi verige!

to kritizirajo samo revčki ki živijo iz dneva v dan in rajš zapravijo tisto plačo v gostilni kot pa da bi poskrbeli za svojo prihodnost in nekaj vložili

vsi tisti ki sprašujete neke "strokovnjake" če je to pametno vložiti, to raje vprašajte nekoga ki je že v tem potem, pa vam bo on povedov vse potrebne informacije od samega podjetja do delnic, kontaktirate lahko tudi mene na [email protected]

drugače je bilo takih novic že kar ene par, kar so se odločili v podjetju da vse pospešijo celotno zadevo tako se bo odprla pisarna tudi v Sloveniji čez slab mesec. potem bojo vse take obtožbe romale na sodišče. tako da tisti ki se trudite podjetje spraviti v slabo luč se vam lahko samo zahvalimo ker ste celotno zadevo pospešili. celotno podjetje je čisto legalno, za vsak nakup dobiš račun.

Sedaj pa še za vse pametne glave, koliko "piramidnih verig" je plakatiralo svoje sisteme po Sloveniji ali po svetu?
Default avatar

Drnik

Ena veriga pač mora biti prva :P zaenkrat ni še nobenega dokaza, da to ni ilegalna piramida. Vse kar se vidi je piramida "oblečena" v eno lepo stran.

evo c/p s katere se mi učimo:

1. While the best multi-level marketing companies will encourage you to build up your network, your profits will rely often on your sales and your efforts, not your downline’s. Additionally, you actually have a product to sell that has market valuation and practical use. The recruitment process is, therefore , just a means to an end and not the focal point of your business plan.

2. Pyramid schemes are downline-heavy while the best multi-level marketing companies would have a better-balanced organization. Again, this is because pyramid schemes are out to ‘funnel’ the profits from the downline to the upline and not share it all around the structure in proportionate means.

If the company that you are looking at joining gives you imprecise answers about their products, if you don’t pay their enlistment fee first, or if it looks like their products aren’t marketable ( like say, expensive gold coins GLEJ NO GLEJ A TO POMENI TUDI DELNICE???) don’t sign up. It may not be a pyramid con, but it will not be profitable for you either.


pa še bi ti lakho našteval, sam kar naj te samo izuči ;)
Default avatar

Slovenija, Norveška, Švedska

Evo v branje nekaj novega na to temo:

http://translate.google.com/translate?j ... l=sv&tl=en

Prevod iz Švedskega članka, objavljen 8. junija!

Evropi je že vse jasno!

Sitetalk je ponzi piramida in nikoli ne bo Facebook. Stran še vedno ne funkcionira :)))
Default avatar

Švedska

Spet Švedska, objavljeno 24. junija 2010:

http://translate.google.com/translate?h ... 77.dbp.asp

Prevod najbolj zanimivega dela zgornjega članka:

"Dejstvo, da je Facebook vreden svojega denarja za lastnike, čeravno so njegovi produkti bolj abstraktne narave, saj vrednotenje njegove tržne vrednosti temelji predvsem na pričakovanju prihodnjih prihodkov od dejanskih izdelkov in storitev, kot je npr. oglaševanje, kjer pa je Google vodilni v svetu interneta. Brez upanja na bodoče prihodke bi bila tako Google kot Facebook povsem brez vrednosti.

Unaico pa je zaenkrat vreden 'svojega denarja' za lastnike zgolj zaradi prispevkov (investicij) svojih članov v SiteTalk. Unaico sicer načrtuje začetek ponujanja storitev spletnih trgovin, IP telefonijo, potovanja, glasbo, filme, igre, e-knjige in drugih stvari, vendar zaenkrat niso uspeli pokazati nič od tega. Vseskozi obljubljajo le, da bo vse 'kmalu'.

"Zaenkrat še nisem prejel nobenega denarja. A denar bo še prišel. Namesto, da bi že imel denar na banki, pač verjamem v stvar. Stvari jemljem, takšne kot so. V življenju je pač treba včasih tvegati. Verjamem, da obstaja veliko ljudi, ki še niso vpisani, a bodo to storili, ko bodo lahko koristili spletne trgovine, ko bodo te na voljo. Obeta se veliko tega, a več od tega ne vem" pravi eden od včlanjenih.

Pri Unaico trdijo, da so člani lastniki 49 odstotkov posla. A zaenkrat ne obstaja nobenih dokazov za takšne trditve. In medtem ko organi v številnih državah svarijo glede njihovih aktivnosti po vsej EU, se pri Unaicu niso odzval na kritike oblasti. Unaico npr. ni dovoljen promet s finančnimi storitvami na Švedskem in v Veliki Britaniji.

Vodstvo Unaica obljublja, da bo s trenutno delniškimi opcijami pričelo javno trgovati leta 2012, ko naj bi imel Site Talk že 100 milijonov uporabnikov. Tiste, ki v te opcije plačujejo že danes, pa pozivajo, da naj verjamejo v njihovo potencialno vrednost. Pa vendar imajo vrednosti na 'interni borzi' le malo opraviti z dejanskim trgom, zato pa toliko več z računalniškimi igricami - vrednost delnic je bolj podobna virtualnemu Monopoli denarju oz. Linden dolarjem iz Second Lifa. Resnični denar v Sitetalku so dejansko le prispevki igralcev. In edini način, da se članom "investicija" v Unaico povrne in obrestuje je, da privabijo več članov, ki bodo tako kot oni pripravljeni investirati ...."
Default avatar

Žurnal24

Ponudniki pobirajo vložke v višini od 500 do 2.000 evrov pod pretvezo svetovanja. Nove ''člane'' ponudniki pridobivajo s predstavitvami na spletu. Ko pa se prijavijo s svojim uporabniškim imenom in geslom, pa jih povabijo na seminarje s predstavitvijo svojih ''produktov''.

Tam jim z vlaganji v socialne mreže, investicijami na Forex trgu, spletnim trgovanjem, investicijskim bančništvom in pa bonitetami pri potovanjih v tujino obljubljajo visoke donose.

Z vplačilom vložka dobijo delnice podjetja. S temi delnicami potem lahko trgujejo samo na interni borzi tega podjetja. Cena delnice se dviguje z vpisom vsakega novega člana v svetu, hkrati pa ponudniki obljubljajo tudi dividende iz zgoraj opisanih naslovov vlaganj.

Policija vsem, ki se zanimajo za tovrstna vlaganja svetuje, naj bodo izjemno previdni. Priporočajo jim, naj se obrnejo na borznoposredniške družbe in banke, ki imajo potrebna dovoljenja Agencije za trg vrednostnih papirjev oziroma Banke Slovenije.

http://www.zurnal24.si/crna-kronika/ope ... 778/clanek