Forum.Over.Net

Starševski čvek

soseda pošilja moža kadit na balkon

Default avatar

fujfej

kadulja je napisal/a:
ne morem mimo. v spodnji temi se je odvijala debata o prepovedi kajenja. mene kadilci ne motijo, dokler ne zasmrajajo moje bližine.

kadulja in njej podobno razmišljujoči najbrž ne živijo dovolj blizu kadilcev

GROZNO mi je, ko nam med jutranjim zajtrkom ali popoldanskim kosilom notri skozi okno prismrdi SOSEDOVO KAJENJE! fuj
včasih otroke že za dobro jutro v sobi pričaka smrdeč vonj, ki jim plazi v sobo skozi okno, ki ga imajo čez noč odprtega.

otroci zjutraj tarnajo, da jim je slabo, sama imam po operaciji občutljivo grlo in mi cigaretni dim sproži kašelj.

torej, moramo vedno zapirati okna, ker nam sicer vse smrdi po stanovanju
(kako je možno, da gre dim na dol? saj ne piha vsak dan)

in prav resno sem vas hotela že čez vikend vprašat, kaj bi naredile ve? bi sosedu kaj omenile? bi mu dale mir, saj na svojem lahko počne kar želi? čeprav s tem moti ostale. smrad je zame prav enakega pomena kot hrup, čeprav iskreno povedano hrup lažje prenašam :)

kako pa vi rešujete te zadeve v blokih? ali takih sosedov in teh težav nimate?
Default avatar

nevemno

Jaz se tudi pridružujem mnenju kadulje!

Meni strašno smrdi če kdo kuha vampe, zelje, praži čebulo. Kaj naj bi potem spodnjemu sosedu non stop težila, da naj ne kuha, naj se prehranjuje v gostilni? To je pač življenje v bloku, ki prinaša svoje dobre in slabe strani. Če je pri vas tako, pri nas pač smrdi hrana,.... kaj naj. Zaprem okno in je! Če ti je vroče si nabavi klimo, če želiš luftat - zluftaj ko sosed ne kadi ali ne kuha kosila.
Default avatar

nekadilka

Eni se pa res preeeeeeeveč občutljivi.

Mi stanujemo v bloku, kjer nas je sedem. Še nikoli nisem čutila, da bi kdo kje kdaj kadil. Tudi nisem vohala vonja po hrani.

Ne razumem vaših občuljivih riti.
Default avatar

omg

Pretiravaš na celi črti!
Default avatar

nisem nestrpna

ne kadim, pa vsi sosedje me tudi ne motijo (kadilci, alkoholiki, ....)
človek v bloku se mora prilagajati takšnemu bivanju, ali pa preseliti v samoto.
Default avatar

elaine

Tudi mene bi to strašno motilo, vendar je to cena, ki jo plačaš za življenje v bloku. Nič te ne stane, če soseda prosiš, da zmanjša kajenje, dolgoročna rešitev pa je selitev, ali umor soseda.
Default avatar

Boom

če bo šlo tako naprej, bo treba ustanovit društvo za boj proti tečnim (in presranim) babnicam.
Default avatar

anjan

fujfej,

pr nas je isto.

spodnjega soseda žena stera kadit na balkon, prismradi pa direktno k nam v dnevno. takrat moram nujno zapret okno. ko sem bila noseča, in mi je bilo slabo za znoret, cela tečna od neprestanega bruhanja, sem mu enkrat rekla naj prosim gre kadit na drugo stran. me ni upošteval. še dandanes smradi na balkonu, v liftu,... sam ženi pod nos ne.

sem se sprijaznila, zapiram okna. drugega nam ne preostane.

se pa ne strnjam s pripombami o razvajenih ritih in podobno. lahko je sodit, če sam ne okusiš...
Default avatar

MaJa

No tudi jaz zavoham, če pri sosedih na balkonu kadijo - vrstna hiša. Ja me moti, pač takrat zaprem.

Še posebej pa me moti v gostilni, gremo na kosilo, na sončku zunaj lepo jemo, nakar pri sosednji mizi lepo rauhajo in seveda po Murphy-ju se kadi k nam....tam pa še zapret ne morem /lahko samo spokam noter.

Mah, sej so revčki tele kadilci, zdej bi jih pa še spodili iz vseh javnih površin., če bi se dalo.No glede tvojega vprašanja, jaz jim ne bi nič rekla, čeprav je tudi meni zelo moteče. Saj je tudi njim verjetno kaj moteče kar počnemo mi, pa malo stisnejo zobe - tako kot mi.
Default avatar

ne razvajena rit

Boom je napisal/a:
Jaz se takoj včlanim.

Ne morem verjeti, kaj moti ljudi. Še malo pa bodo ustanovi društvo proti dihanju. Se strinjam, preveč razvajenih in občutljivih riti živi na tem planetu.

In tista, ki je predlagala, da ubije soseda. Kaj pa, če bi kar njo in bi cel blok imel mir pred sitnim babšetom.
Default avatar

bljek

Tudi mi smo imeli sosedo, ki je vse dneve presedela na balkonu in na veliko kadila, dim pa se je vlekel naravnost v našo spalnico. No, k sreči se je odselila ... Tako te popolnoma razumem, vendar kaj drugega, kot soseda prijazno prositi, naj vsaj pazi, da se ne bo kadilo proti vam, ne moreš storiti.

Sicer pa mene moti tudi, da ljudje kadijo v gostilnah (v zunanjem delu) s hrano. Prav ogabno je, ko ješ, ob sosednji mizi pa človeku ni mar, če puha direktno vate ...

Saj ne, da bi kadilce morali "ukiniti", malo bolj uvidevni pa bi lahko bili (kot za vse, pa tudi za kadilce velja, da vsi vendarle niso taki ...).
Default avatar

Mšv

Ko smo bili mi v bloku, je nekdo izmed spodnjih stanovanj ob 5.00 (petih zjutraj) vsak da odprl okno. Iz stanovanja je v našo spalnico prismrdel zatenstan, oster in dražeč vonj po cigaretih. Tisto, ko cel dan not kadi, potem pa samo enkrat zjutraj odpre in spet zapre. To je bil en tak pekokoč vonj po cigaretih, ki me je zaradi pekočega občutka v nosu vsako jutro, kadar smo imeli okno odprto, zbudil mene in mojega.

Renstan krompir in tenstanje čebule je mačji kašelj napram temu. Mogoče, da je kadil kakšno posebno vrsto cigaret al kaj...

Nič ne rečem da smo mogoče občutljivi, ampak če pa moraš celo noč spat v zaprtem prostoru samo zato, da te ne zbudi zjutraj smrad sosedove razvade?????? Pa da ne omenim, kako je iz enega drugega stanovanja smrdelo po švicu, kako je možakar zasmradil celo stopnišče, kadar je šel po stopnišču. Vohali smo ga na parkirišču, ko je šel 10m metrov stran od avta. K sreči stanovanja niso veliko luftali, ampak kadar pa so kuhinjo odprli, je čez naša kuhinjska vrata (balkonska) prismrdelo do zadnjega kotička našega stanovanja. Meni se je želodec obračal, komaj sem zadržala bruhanje. Ne morete si mislit, kako je človek smrdel. Po moje je pojedel enormne količine česna, ker od alkohola to ni bilo, ker niso pili.

Jaz imam pravico zračit svoje stanovanje in ponoči spat pri odprtem oknu.
On ima pravico kadit v svojem stanovanju in tudi prezračit. A bo policija na policijski postaji kopala takega smrdečega stanovalca bloka???? Bo policija prisilno zračila smrdljiva zakajena stanovanja????Se bojim, da tu ne bo nihče prišel do konca. Blok je blok.
Default avatar

ne pretiravat

nevemno je napisal/a:
haha, sam res... in zanimivo to začnejo kuhat že ob pol devetih zjutraj :-)


se strinjam, to je pač življenje v bloku. jaz tudi zavoham soseda ko kadi na balkonu, pa včasih kolnem smetarje ob sedmih zjutraj, pa vonj po golažu navsezgodaj zjutraj mi tudi ni najljubši, 20 otrok na dvorišču se tudi se tudi kdaj pa kdaj prov živalsko dere... ja, in? če maš ufuran svoj life, če živiš polno, na spidu, če si zadovoljen sam s sabo in če ne kompliciraš zarad vsake malenkosti, pol te take motnje ne vržejo s tira tko močno, da bi se bilo potrebno razburjat. če pa ne zdržiš več, se pač odseliš v samoto, druge ni... zatret vse moteče dejavnike sredi mesta je ena živa utopija.

kar se konkretno sosedovih cigaret tiče, pa ni za pretiravat... kot da se valovi dima cele dneve valijo direktno v pljučka vaših otrok in jih zastrupljajo. a ni to mal preveč paranoično in pretirano? vonja verjamem da se, ampak da bi pa zdej trdili, da zarad sosedov ki kadijo na luftu, tudi sami pasivno kadimo in vdihavamo strupe, je pa mal smešno. vaš sonček bo več nikotina vdihnu ko bo probal prvo cigareto, kot v celi karieri sosedovega kajenja na balkonu.
Default avatar

pa pa

fujfej je napisal/a:
Odseli se na Luno in svet bo takoj lepši.
Default avatar

simona28

Ni mi jasno. Tako glasni ste bili nekadilci kako je hudo, ko mi kadimo v lokalih zraven vas. Zdaj so nas postavili ven in vam spet ne pase, ker se kadi na vaso stran. SPOKAJTE SE NOTER SAJ STE HOTELI IMETI V LOKALIH SAME NEKADILCE!! Zakaj pa se vam ne smilimo pozimi, ko zunaj na ciku zmrzujemo? Zakaj pa po zimi ne jeste zunaj zraven nas, da vidite kako nam je? Meni cigaret ne bo nihce jemal saj si jih sama kupujem in, ce bi v bloku imela soseda, ki bi ga motil moj dim bi zanalasc se bolj puhala v njegovo stanovanje. Mene tudi motijo otroci, ki se na igriscih derejo, pa me motijo preglasni sosedje, pa me motijo divjaki na cesti,.. In kaj naj naredim? Najbolje, da grem zivet v zemljanko in bom imela mir!!
Default avatar

sisa

Še dobro,da živim v hiši ker si ne predstavljam,da bi mi skozi okno namesto svežega zraka prihajal dim, po cigaretih.
Default avatar

hellou

simona28 je napisal/a:
tebi pa čiki že počasi kisajo možgane!
Default avatar

megaboy

Boom je napisal/a:

Saj ni tu problem.

Država bi rada z dodatnimi prepovedmi in kaznimi spet malo zaslužila, pa odvrnila pozornost od bolj resnih in usodnih tem za državljane.
Pa malo tipa teren, kako se bodo odzvali državljani.

Itak se pa ve, tisti, ki so bili proti kajenju v lokalih bodo tudi proti kajenju pri sosedovih, kadilci so v manjšini, pa jih lahko povozijo.
Default avatar

megaboy

sisa je napisal/a:
Še sreča, da te kakšni strupeni plini, ki so v zraku ne motijo.

Od avtomobilskih izpuhov jih je že veliko umrlo, od cigaretnega dima pa še nihče.