Starševski čvek

CEPLJENJE

Default avatar
Zanima me, kakšne izkušnje imate s cepljenjem otrok in kakšno je vaše mnenje o temu. V programu cepljenja je cela vrsta cepljenj, ki se začnejo že pri 3 mesecih in trajajo vse do 15-16 leta.

Pri nas je cepljenje obvezno, v večini zahodno evropskih držav pa je drugače. Pri cepljenje se namreč lahko pojavijo stranki učinki, ki so lahko tudi zelo hudi. Re je, da so ti dokaj redki (menenja v strokovni medicinski literaturi) se glede tega zelo razlikujejo), vendar obstajajo in so včasih lahko celo usodni.

Nekaj več o drugi plati cepljenja, za katero verjetno niste še nikoli slišali (pa bi morali), si lahko preberete tukaj "http://www.kid-pina.si/~svod/".

Zanima me predvsem, kakšne so vaše izkušnje pri cepljenju otrok. A vas je pediater informiral o vseh vidikih cepljenja (tudi o možnih stranskih učunkih, ki presegajo nekoliko zvišano temperaturo in rdečico na mestu vboda).
Default avatar
Mislim, da tole ne bo pravi forum. Poskusite na forumu Starši staršem
Default avatar
Aleš Žiberna je napisal/a:
Osebno sem bila informirana o vsem, prav tako pa sem to temo precej raziskala tudi na lastno pest. Vsekakor sem mnenja, da je tveganje tako majhno, da je precej bolj tvegano in neodgovorno otroka ne cepiti. Podpiram vsa cepljenja, ki so jih odobrila svetovna zdravstvena združenja, če pa ste huje nagnjeni k alergičnim rekacijam, oziroma imate katere od kroničnih bolezni na katere opozarja stroka, pa se neobveznim morda izognite.
Default avatar
Glede na to, da imamo pri nas veliko cepcev , bi moralo biti cepljenje obvezno.
Default avatar
Amebba je napisal/a:
Tebi tudi cepivo ni pomagalo, ostal si cepec!
Default avatar
Pa poglej še % precepljenosti v zahodnih državah kjer je le to prostovoljno.
Pelješ otroka cepit, vprašaš kar te zanima in to je to. Da bi pa me posebej o stranskih učinkih podučevali ravno ne, povedali so kaj v primeru vročine, bolečine. Če bi bilo pa kaj hujšega jih pa itak pokličeš pa vprašaš.