Forum: Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Razlaga sanj - kača

Odgovori Nova tema
Default avatar Selka 6 Jan 2009 06:57

Danes se mi je sanjalo o kači (piton), ki jo enostavno nismo ven iz hiše spravit. Lahko nekdo pogleda v sanjsko knjigo kaj naj bi to pomenilo?

lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar morski konjiček 6 Jan 2009 07:57

Kača ni samo sanjski simbol, pač pa tudi arhetip, kar pomeni, da je v človekovih sanjah že mnogo tisočletij in več civilizacij njegovega razvoja, zato bomo zanjo porabili več besed in več prostora, saj je v vsem tem dolgem obdobju vedno predstavljala živali, zaradi katerih smo bili najbolj prestrašeni, obenem pa tudi fascinirani. Zato se je zaradi miselnih vzorcev, ki jih je človek podedoval in nadgrajeval, vedno stresel od strahu tudi pred kačo, ki ni strupena in je neškodljiva. Kača namreč živi v okolju, ki ga človek še vedno ne razume in po biblijski zgodbi je celo Bog posejal sovraštvo med človekom in kačo.
Kača je zato v sanjah posameznika slika posebnih, pradavnih sil, saj sicer ne bi nanj naredila tako izrednega vtisa. Je tudi izreden simbol psihične energije, zato je tisti, ki se v sanjah sreča s kačo, naletel na moči globine duše, ki so zaenkrat še nepoznane njegovemu zavestnemu jazu in so stare toliko, kot ta žival in pradavnega časa. C.G. Jung pravi:"Kača v sanjah je vedno znamenje nečesa, kar je zelo pomembno v nezavednem delu človeka in počasi prihaja ven na svetlo in postaja aktivno". To "nekaj" je lahko slabo lahko dobro, zato ima kača vedno pomen razpetosti med najbolj protislovnimi notranjimi stanji in občutki. Dokler sanjamo kačo(e), da je(so) zvita(e) v klopčič, vse dotlej morate vedeti, da še niste dosegli enosti na določenem področju in da tam še vedno vlada nered in panika primitivnih razlag in hotenj. Vse to povzroča nemir globoko v vašem nezavednem delu in sanje so posledica oz. opozorilo ali tudi razlaga, ki vam ga daje vaš nezavedni del. Kadar se kača zvije v spiralo (piramidno), sanje govorijo o vaši usmerjenosti v svoj notranji svet navideznega ali resničnega miru.

Sanjati veliko kačo je znamenje sovražnika ali določene izgube ; tudi majhna kača je slabo znamenje, ker prinaša v vaše okolje nesoglasja in prepire. Napad ali ugriz pa razlagamo tako, kot se zaključi: če od njiju umrete ali ste težje-lažje ranjeni, lahko zbolite ali vas opravljajo, če pa vam nič noče oz. jo premagate, je vsekakor dobro znamenje.
Če jo celo ubijete, vedite, da vas čaka uspeh v vsem, kar trenutno delate in boste nadaljevali začeto.
Kadar imate kačo v prostoru, bežite pred njo ali se skrijete v prostor pomeni strah pred odločitvami ter nujo po zaščiti, ki pa jo v takem primeru sanj ne boste dobili, samo zožili si boste prostor delovanja.
Če ne veste, ali je kača v sanjah strupena oz. škodljiva, je potrebno , da v resničnem svetu stvari pogledate tudi z drugega zornega kota, saj ni nujno, da so tako slabe kot si predstavljate.
Če kačo čutite na sebi , to pomeni, da vas bo izdal človek, ki mu zaupate (saj veste tisto o kači, ki jo gojimo na prsih). Te sanje lahko razložimo tudi obratno - da se boste vi sami izneverili neki svoji lastnosti oz. človeku, ki za vas predstavlja princip te lastnosti.
Enako si razložite tudi sanje, kadar se ovije okrog vašega telesa. Človek (obeh spolov), ki ima kačji rep, pomeni istospolna nagnjenja in težave, ki so povezane s tem.


Kača, lepa, pisana, čudovitih barv, velika ali majhna, neškodljiva, celo prijazna , ki jo vidite v sanjah, kako se plazi v (na) nek prostor ali predmet, drevo v okolju, pomeni vašo veliko modrost in velik potencial razuma, na podlagi česar lahko sklepate, da se bo vse, kar trenutno počnete, za vas končalo zelo ugodno.
Barva, število in oblika kač sta pri sanjah zelo pomembna : velik pomen in vrednost ima zlata kača ali kača z zlato krono, prav tako bela kača.
Modra kača predstavlja pomen vašega duha, ki prihaja iz dna duše oz. sveta arhetipov in je za resnično življenje zelo obetavna.
Rdeča kača je opozorilo, da poslušajte svojo intuitivno stran, lahko pa je tudi povezana s spolnostjo.
Oranžno-črna ali črno-rdeča kača vam iz sanj prinaša v življenje nekaj neprijetnega in predstavljajo mračno in negativno delovanje, zato je potrebno, da postanete bolj previdni do tistega, kar prihaja od zunaj k vam in ne iz vas samih.
Zelena kača je v sanjah simbol narave in predstavlja njene energije - nazaj k naravi torej!
Črna kača spet lahko predstavlja popolnoma zaprte psihične moči.
[Kača v sanjah nenazadnje predstavlja tudi duševne procese,
ki človeka v končni fazi na tem področju ozdravijo o čemer govori tudi kača na Eskulapovi palici. Eskulap je v grši mitologiji bog zdravja oz. zdravljenja. Da je proces zdravljenja v vaši notranjosti končan, pa nakazujejo sanje o kači, ki se levi oz. je odvrgla svojo staro kožo. Velike spremembe torej.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Smreka 16 Nov 2009 09:07

Danes se mi je sanjalo o kačah. Šla sem se kopat v kopališče ko slišim krik drugih kopalcev da je v bazenu kača. Sama sem šla iz bazena in vse skupaj opazovala. Eno kačo sem celo zgrabila iz bazena in je bila ranjena ter je pomoje sikala proti meni zaradi bolečin, ni me ugriznila ali kaj drugega. Bile so 3 kače. Ena je bila oranžno črna, ena zeleno črna ene pa se ne spomnim. Kaj bi to lahko pomenilo?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jowii 10 Feb 2011 21:27

sanjala sem ZLATO KAČO in me zelo zanima kaj pomeni ta kača....če gdo ve bi bila zelo vesela odgovora....HVALA...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mašaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 20 Jun 2011 08:45

js sm tut o kači sanjala, da je bila v naši hiši.. js sem se jo bala.. in sem raje poletelaskoz okno, ker sem se bala,da mi bo kaj naredila. Mislim,da je kača zletela za mano ven :-O

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar set 7 Jul 2011 11:49

resnično bi rada našla nekoga, ki bi mi razložil prijateljičine sanje. dama je noseča cca 5 mesecev in je prejšnjo noč sanjala o kačah. stala je v neki popolnoma neznani sobi, kjer so kače mrgolele ena čez drugo, sredi njih pa sem stala jaz in jih lovila. z neke poličke sem potegnila majhno kačico (verjetno še mladička), ki je bila nekako svetlo opečnate barve. ona je medtem klepetala po telefonu s svojim stanodajalcem.
toliko sanj se spomni. ni govorila, da bi imela kakšne panične občutke, bilo jo je sicer strah, a še hujše je bilo začudenje, kako sem se v njenih sanjah znašla jaz.
moram pripomniti, da imam kače izredno rada. ona pa se jih načeloma ne boji, ji je pa neprijetno v njihovi družbi.

moja amaterska razlaga njej je bila, da bo rodila fantka in da obstaja možnost, da bo rdečelas.

če se slučajno komu zdi, da bi vedel odgovor, prosim, naj mi sporoči.
hvala. lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Jusface 12 Jul 2011 08:53

...kačo, evo, tudi sam sem jo sanjal ampak na noben zgoraj opisan način, zato tudi pravega odgovora ravno nisem uspel razbrati nikjer...!? No, sanje so izgledale take... Poznega popoldneva ali že celo večera sem prišel v bližino nekega pomola (morje, jezero - ne vem točno...), kjer sem ogromno (nekaj metrov dolgo, vendar ne prav zelo debelo...!) kačo, za katero se je vedelo, da je tam morda celo neka živeča atrakcija (kača me ni presenetila ali prestrašila!), prijel - vseeno previdno za glavo in jo nežno odvlekel preko tega pomola do vode in jo spustil, da bi jo opazoval, kaj bo storila in če nemara ne bo celo odplavala daleč stran...!? Ob opazovanju se nisem počutil ravno povsem brezskrbno, saj je bila navsezadnje res velika kača, vendar mi je takrat pozornost preusmerila neka mešana družba moških in žensk (2+2), ki so prišli k pomolu in bili so dobre volje, se smejali in bili skratka, razposajeni... Tako sem kasneje z okna lesene koče, ki je bila v neposredni bližini pomola, zagledal prijeten prizor dveh deklet, ki sta se smejali in objemali in sklenil sem se tej simpatični družbi pridružiti. Na moje začudenje sta moška dobre volje veselo na ognju pekla zadnje kose kače, za katero seveda nista vedela, da sem jo tik pred njihovim prihodom spustil v vodo in mi jo ponudila..., pravzaprav je ostalo le še nekaj lepo zapečenih kosov glave. Ko sem tako na krožniku dobil dva kosa, sem v šali pripomnil, češ...: "Celo kačo sem imel, sedaj pa sta mi bila ponujena najslabša dela..., vsi smo se ob odprtem ognju na to mojo pripombo zasmejali in ostali dobre volje še naprej... in sem se zbudil!?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ooooooooopaaaaaaaaa 26 Okt 2011 14:19

sanjala sem da me je kača najprej lovila potem pa me kar naenkrat nehala lovit in potem čez nekaj časa sem jo spet videla samo ta je bila zelo prijazna tista prej je pa bila telo zlobna
ali kdo mogoč ve kaj to pomeni?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Krasna 28 Okt 2011 09:51

Živijo,

Rada bi podelila moje današnje sanje o kači. V prostoru sem se zavestno odločila, da bom kačo (siva kača s še temnejšimi marogami) prijela ,,za vrat,, in jo ubila. Držala sem, stiskala in bolj ko sem stiskala, ta ni hotela umreti. Z nožem sem hotela odrezati glavo in roka ki jo je držala za vrat, da me ne bi ugriznila, me je že oreng bolela od stiskanja in nož ni in ni hotel prav zarezati. Ko sem začela uporabljati nož, se je začela bolj premikati, zato sem nož umaknila. In držala in si mislila, ne morem več držati in potem sem se zbudila.

Kaj bi to pomenilo? Da sem svojo podzavest prijela za vrat? :)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Snježana 1 Dec 2011 14:25

Prosim za razlago svojih sanj, če se kdo spozna.

Sanjalao se mi je, da smo na obisku pri moji mami. Naenkrat so se začele po stanovanju plaziti majhne kačice. Bile so različnih barv. Želela sem zbuditi moža, ki je spal v drugi sobi a, ko sem prišla tja je na njegovem vratu in prsih mrgolelo ogromno teh malih kačic - vse črne. Sem z mirnega šla po mamo, da vidi koliko jih je in, ko sva gledali se je mož zbudil in čisto miren želel vstati - se mu je ena kačica obesila z zobi na brado in jo je mogle "odtrgati". Vem, da sem pomislila, da k sreči niso strupene a sem se od straha zbudila.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar manconcic 11 Dec 2011 09:36

Zdravo! Tudi jaz se sanjala od kač in to res zelo nenavadno. Po hiši, pa ne vem sploh kako, so se znašle mrtve belouške. To vsi, mislim, da veste kašne so. Moja mami jih je pobirala s tal in jih metala na kup da bi jih pospravila ampak jih je metala meni da sem se jih bala. Sicer se kač ne bojim, jih imam rada, ampak v sanjah sem se jih bala in sem cvilila če je kakšna blizu prišla. Ena belouška je oživela in je začela lezti po tleh in brat jo je prijel za rep da bi jo dvignil, a se je ta hitro dvignila in ga ugriznila v roko. Bratu ni bilo nič. Čudno pa je da je bila ta belouška zelo pisana, bila je rumeno-bela, črno-rdeča..skratka neverjetna.

Kaj bi to lahko pomenilo?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar g.noj 27 Dec 2011 23:31

Veliko kač najprej majhne, potem velike. Zunaj in v neki hiši so bile. Lovil sem jih, pomoje sem vse ujel, nobene pa nisem hotel ubiti, ker sem jih hotel potem spustiti nekje v naravi... Pol sem se pa zbudil, kaj to pomeni?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jebo jebic 18 Maj 2012 11:47

tud jst sn ze sanju velikrat crne kace

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Luka Luka 24 Jun 2012 03:47

Pozdravljeni!


Ponoči sem sanjal, da smo imeli nek piknik ali podobno, nekje zunaj, prisedel sem k mizi
polni prijateljev in (mislim da) kolegica je imela polno malih (mogoče mladih) kačic, ki so
bile prepletene ena preko druge, gmota je bila velika kot manjša žoga. Nisem se jih bal,
niso mi pa najbolj "pasale" da so tik ob meni. Kolegica jih je nato dvignila in položila nazaj
na klop kjer so bile; levo ob meni.


Hvala za odgovor.

[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Andromeda 27 Jun 2012 08:30

ponoči sem sanjala, sanje podobni grozljivki.V tej grozljivki je bila notri woman in black in neka kača ,ki je bila oranžne barve iz belimi in zelenimi pikami.Woman in black je pobijala otroke kačo je imela za ljubljenčka. MILAHKO NEKDO RAZLOŽI KAJ TO POMEN?please.tisti ki to ve naj mi prosem pove.
lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Špela44 6 Mar 2015 11:06

Pozdravljeni!
Mene pa nekaj zelo zanima zelo velikokrat sanjam kače velike in male danes ponoči pa sem sanjala da so v hiši in se plazijo skozi vrata. Zbudila sem se cela potna preplašena in imela sem vso noč prižgano luč saj sem mislila da se bojo sanje ponovno ponovile in bilo me je zelo strah.
Lepo bi prosila za vaš odgovor s spoštovanjem Špela.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh